Ile więcej palą Wasze auta zimą?
-
Jaki problem? Wystarczy że odpali auto i chłodnica się nagrzeje...
-
A ja bym nie
ryzykował kartonu, bo jak namoknie i przyklei Ci się do chłodnicy, a potem zamarźnie
to będziesz miał dopiero problem...
Poza tym w dykcie
też można porobić dziurki.Nigdy mi się tak nie stało, poza tym karton bardziej opiera się o belkę i zderzak a nie o chłodnicę bo do nich też jest przymocowany na trytytki Dla estetyki zawsze jeszcze maluje go czarnym matem w sprayu żeby nie było czegoś szarego za atrapą
-
Nigdy mi się tak
nie stało, poza tym karton bardziej opiera się o belkę i zderzak a nie o chłodnicę
bo do nich też jest przymocowany na trytytkiNo to chyba że...
-
No to chyba że...
W Swifcie z tego co pamiętam jest problem tego typu, że pomiędzy chłodnicą a zderzakiem jest mega luka, która jest pusta...ale zawsze można ją wypchać watą szklaną do ocieplania poddaszy
-
W Swifcie z tego co
pamiętam jest problem tego typu, że pomiędzy chłodnicą a zderzakiem jest mega luka,
która jest pusta...ale zawsze można ją wypchać watą szklaną do ocieplania poddaszyLepiej owinać zderzak folią typu stretch
-
Lepiej owinać
zderzak folią typu stretchA może najlepiej przymocuję sobie z przodu materac i mało, że będzie przesłonięta całkowicie chłodnica to jeszcze będę mógł we wszystkich na ulicy uderzać przy niewielkiej prędkości...
-
To może zderzak Łągiewki od razu
-
To może zderzak
Łągiewki od razuA chłodnicę przesłoni?
-
A chłodnicę przesłoni?
Taki portowy... Na pewno!
-
Nigdy mi sie nie zdarzylo, zeby nawet przy -20C sprawny benzyniak mial problem z nagrzaniem sie do 90C, proponuje naprawic uklad chlodzenia, a nie zakrywac kartonami. Chyba, ze Tico to wyjatek... watpie.
-
Nigdy mi sie nie
zdarzylo, zeby nawet przy -20C sprawny benzyniak mial problem z nagrzaniem sie do
90C, proponuje naprawic uklad chlodzenia, a nie zakrywac kartonami. Chyba, ze Tico
to wyjatek... watpie.Dokładnie
Już 4 lata przejeździłem Swiftem i nigdy nie przesłaniałem niczym chłodnicy. Jak termostat jest sprawny to nie ma bata, żeby silnik benzynowy nie trzymał temperatury
Nawet moje poprzednie 2 Polonezy nie miały z tym problemu (chociaż z tym )
-
Nawet moje
poprzednie 2 Polonezy nie miały z tym problemu (chociaż z tym )Hahahaha you made my day!
-
Nigdy mi sie nie
zdarzylo, zeby nawet przy -20C sprawny benzyniak mial problem z nagrzaniem sie do
90C, proponuje naprawic uklad chlodzenia, a nie zakrywac kartonami. Chyba, ze Tico
to wyjatek... watpie.Przerabiałem już 2 termostaty, chyba, że 2 trafiłem wadliwe, sam jestem zdania że coś jest nie tak,i na dniach zamierzam wymienić ten termostat. Mam nadzieje, że w końcu nie będzie problemu z temp., zdam relacje
-
Przerabiałem już 2
termostaty, chyba, że 2 trafiłem wadliwe, sam jestem zdania że coś jest nie tak,i na
dniach zamierzam wymienić ten termostat.Hmm, oryginalne czy zmienniki? Mieszek metalowy czy sprężyna?
-
Hmm, oryginalne czy
zmienniki? Mieszek metalowy czy sprężyna?Zamienniki, na pytanie odnośnie ich budowy nie odpowiem bo ich nie widziałem, wymieniał i kupował mechanik
-
kupował
mechanikTo wcale nie takie dziwne że wadliwe, bo pewnie pierwsze z brzegu najtańsze. Załóż polecany na forum Vernet na 88 stopni. Tu masz manual i zdjęcia Verneta, tylko zdaje się na 82 stopnie: http://zlosniki.pl/ubbthreads.php?ubb=showflat&Number=988952#Post988952 Na forum chwalono raczej termostaty na 88 stopni, negatywnych skutków nie zaobserwowano.
-
Przerabiałem już 2
termostaty, chyba, że 2 trafiłem wadliwe, sam jestem zdania że coś jest nie tak,i na
dniach zamierzam wymienić ten termostat. Mam nadzieje, że w końcu nie będzie
problemu z temp., zdam relacjeJest taka marka dobrych termostatów Vernet - sam nie korzystałem, ale ludzie polecają...
-
Ale tutaj mowa o termostacie do golfa a nie do tico
-
Ale tutaj mowa o
termostacie do golfa a nie do ticoGeneralnie to z połowy tego wątku można by zrobić drugi o termostatach, ale jak Wam się dobrze tu pisze to spoko...
Może ktoś ma jeszcze coś do dodania w temacie?
-
... bo ja czekam na zakończenie, wtedy podzielę...