Ustawienie zapłonu Favorit
-
Przeczytalem chyba wszystkie posty na ten temat na forum ale nie znalazlem odpowiedzi. Kupilem na aukcji internetowej urzadzenie do ustawiania zaplonu na diodzie LED podlaczam i rzeczywiscie blyska ale nie wiem do ktorego z cylindrow podlacza sie czujnik iskry. Drugie pytanie dotyczy tego jak ulatwic sobie zauwazenie znaku w czasie ruchu kola pasowego podlaczam do kazdego cylindra po kolei ale nie widze znaku. Prosze o rady
-
moze sie przyda
-
cd
-
cd tekstu
-
Moze ta lampka lipna. Podlacza sie do przewodu pierwszego cylindra. A i pomaluj sobie miejsca na kole pasowym i na obudowie jakims lakierem do paznokci ja tak robilem
-
cd tekstu
Witam. To i ja się wypowiem. Moje autko miało ostatnio muła tzn jeździło ale tak jakoś słabo szarpało itp. Zaznaczyłem sobie mazakiem ustawienie zapłonu jakie miałęm do tej pory na aparacie i zgodnie z opisem cofnąłem trochę zapłon jakieś pół cm obrotu w prawą stronę. silnik pracował jak traktor mulił się słabo wchodził na obroty nawet raz strzelił. Więc poszedłęm w drugą stronę. Od miejsca zaznaczonego markerem obróciłęm w lewo o jakieś 3mm czyli przyśpieszyłęm nie wiem o ile stopni i auto dostało nowe życie super się wkręca o wiele mniej szarpie poprostu różnica jest niesamowita. Zauważyłęm jeszcze jedną rzecz, wcześniej jak włączyłem śwaitła i dmuchawę na 3 stopień plus radio to obroty spadały o jakieś 200 czy 300. Teraz spadają nieznacznie.
-
Witam. To i ja się wypowiem. Moje autko miało ostatnio muła tzn jeździło ale tak jakoś słabo
szarpało itp. Zaznaczyłem sobie mazakiem ustawienie zapłonu jakie miałęm do tej pory na
aparacie i zgodnie z opisem cofnąłem trochę zapłon jakieś pół cm obrotu w prawą stronę.
silnik pracował jak traktor mulił się słabo wchodził na obroty nawet raz strzelił. Więc
poszedłęm w drugą stronę. Od miejsca zaznaczonego markerem obróciłęm w lewo o jakieś 3mm
czyli przyśpieszyłęm nie wiem o ile stopni i auto dostało nowe życie super się wkręca o
wiele mniej szarpie poprostu różnica jest niesamowita. Zauważyłęm jeszcze jedną rzecz,
wcześniej jak włączyłem śwaitła i dmuchawę na 3 stopień plus radio to obroty spadały o
jakieś 200 czy 300. Teraz spadają nieznacznie.O!
Dobry pomysł.
Też spróbuję, bo wydaje mi sie, że jeszcze przed zmianą rozrządu, reg. zaworów, zmianie świec , przewodów, kopułki lepiej szła. Niby mechanik ustawiał na strbo, ale nie wiem na jaką wartość.
A spalanie zminiło się czy jeszcze nie masz wyników? -
O!
Dobry pomysł.
Też spróbuję, bo wydaje mi sie, że jeszcze przed zmianą
rozrządu, reg. zaworów, zmianie świec , przewodów,
kopułki lepiej szła. Niby mechanik ustawiał na
strbo, ale nie wiem na jaką wartość.
A spalanie zminiło się czy jeszcze nie masz wyników?Co do spalania to nie mam pojęcia. pojeżdzę to sprawdzę
-
a propo strzelania to często wina kopułki i palca lub też złego ustawienia instalki
i oczywiscie swiece -
a propo strzelania to często wina kopułki i palca lub też złego ustawienia instalki
to chyba jak mieszanka za bogata, nie?