Opony zimowe - które wybrać ?
-
To po co Ci na
jeden sezon nowe opony???No właśnie?
-
Jak wyjdzie to będą
potem 14, jak wyjdzie grubiej to min. 15 ... się zobaczy
Wszystko też zależy
od drugiego nabytku, czy nie będzie zbytnio zeżarty, jak nie, to on odziedziczy 13Do GTI-ka nie wejdą 13
A co do porady w sprawie opon to ja bym zostawił te Dębice - co z tego, że stare skoro mają jeszcze dobry bieżnik i naprawdę na śniegu są bezkonkurencyjne (testowane w kilku autach)
-
No właśnie?
pisałem
Do GTI-ka nie wejdą
13jak wyjdzie grubszy plan to i 14 nie wejdą a szkoda
A co do porady w
sprawie opon to ja bym zostawił te Dębice - co z tego, że stare skoro mają jeszcze
dobry bieżnik i naprawdę na śniegu są bezkonkurencyjne (testowane w kilku autach)też pisałem dlaczego
-
Jeśli na zimę szwedzką to wygrywa zawsze nasza frigo2. Nawet w testach przebija wszystkich. Jedynie co to kiepska na mokrym i suchym. Co do innych to zawsze continentale są w czołówce zimowek i letnich.
-
Jeśli na zimę
szwedzką to wygrywa zawsze nasza frigo2. Nawet w testach przebija wszystkich.
Jedynie co to kiepska na mokrym i suchym. Co do innych to zawsze continentale są w
czołówce zimowek i letnich.Frigo 2 jest w 155/65R13, nie mniej jednak jak bym chciał Dębice, to brał bym Directional, na których się nie zawiodłem u nas
Został w sumie wybór pomiędzy 2 max. 3 oponami :- Nokian W+;
- Conti TS800;
- Dunlop SP Winter Response
Sam nie wiem na czym się skończy, zobaczymy odpowiedź sklepu odnośnie roczników opon
-
Hmm, jedną (ostatnią) zimę przejeździłem na Continentalach CrossContactWinter (zdaje się, że to coś zbliżonego do Twoich, tak?). Tyle, że ciut inny rozmiar (215/65R16).
Nie mogę złego słowa powiedzieć. Zima była ciężka, ale nie śliznąłem się, nie stałem nigdzie, wszędzie dało się wjechać. -
pisałem
jak wyjdzie grubszy
plan to i 14 nie wejdą a szkoda
też pisałem
dlaczegozaciski z crx-a?
-
No wlasnie ciekawa sprawa
-
zaciski z crx-a?
grubsza rzeźba, ale to wszystko się zobaczy, bo zależy to od mojej pracy.
-
grubsza rzeźba, ale
to wszystko się zobaczy, bo zależy to od mojej pracy.No ale na bazie Twojego Swifta, czy przywleczesz ze Szwecji jakiegoś dupowoza
-
No ale na bazie
Twojego Swifta, czy przywleczesz ze Szwecji jakiegoś dupowozawszystko wyjdzie w praniu Pisałem do jednego serwisu co sprzedają opony, do tej pory nic ... jak tak traktują klienta ... to naprawdę gratuluje podejścia ... niestety mają najlepsze ceny .
-
To opony już wybrane Padło na Conti TS800, miały być po 180 parę zł sztuka, niestety tam nie mieli, Nokiany za 240 nagle ... zostało oponeo, prawdopodobnie zebrałem ostatni komplet TS, bo już ich nie ma przy wynikach tego rozmiaru
-
To opony już wybrane Padło na Conti TS800,
Mam nadzieję, że "będzie Pan zadowolooony...".
-
Mam nadzieję, że
"będzie Pan zadowolooony...".na razie zanosi się na to, że nie będę, bo z Oponeo dziś przyszło info, z cyklu - chcesz Pan je, to dopłać i czekaj 5-6 dni na nie ... wnerwiłem się, bo po co serwisy internetowe ogłaszają ceny, skoro rzeczywistość inna, oraz stan faktyczny na magazynie to jedno wielkie urojenie ... dzwoniłem do Łodzi do kolegi oponiarza, zobaczymy co mi jutro odpisze, czy dopłacać, czy na starych Dębicach doturlam się w Grudniu do Łodzi na wymianę ...
-
Za późno się zabrałeś za kupowanie. Ja w tym roku kupiłem we wrześniu i tez się spóźniłem, bo ceny były już nieco wyższe od tych z sierpnia. Oczywiście nie ma porównania do obecnych cen, bo te co są teraz, to w ogóle kosmos.
-
Dopiero dziś przypomniałem sobie, ze mam sprawdzić - trójki.
-
Za późno się
zabrałeś za kupowanie. Ja w tym roku kupiłem we wrześniu i tez się spóźniłem, bo
ceny były już nieco wyższe od tych z sierpnia. Oczywiście nie ma porównania do
obecnych cen, bo te co są teraz, to w ogóle kosmos.Szczerze, to we wrześniu nawet o tym nie myślałem, też nie chciałem żeby opony leżakowały bezczynnie.
Miałem propozycję Goodki 8 za 194 zł, ale jest to jedna z najgorszych śniegówek o jakich czytałem, a na własnej skórze nie chcę sprawdzać
Obecne ceny, a ceny wcześniej - rozbieżność jest, sam byłem naocznym świadkiem jak Nokian W+ poszedł ze 171 zł na obecne 240 ( tak, tak za 171 zł też już można zapomnieć, to co jest na serwisach to końcówki ... albo leżaki ), a jeszcze wcześniej były po 150 niecałe. -
200 zł za oponę a do tego jedną bez felgi to troszkę sporawo. U mnie jak widzę na allegro znajomy wystawia właśnie chyba roczne frigo rozmiar 165 ci pozostały mu z ibizy i jakoś 300zł nie chce mu nikt dać za 4 opony. A przecież są pewnie jak nowe.
-
200 zł za oponę a
do tego jedną bez felgi to troszkę sporawo.za bezpieczeństwo się płaci, na używkach letnich raz się przejechałem, zimówki zawsze miałem nowe, używek nie zaryzykuję.
U mnie jak widzę na allegro znajomy
wystawia właśnie chyba roczne frigo rozmiar 165 ci pozostały mu z ibizy i jakoś
300zł nie chce mu nikt dać za 4 opony. A przecież są pewnie jak nowe.też pewnie będę gonić Toyo CF1, swego czasu trzeba było dać duuuużo $$ za nie w nietypowym rozmiarze, nie myślę że odzyskam chociaż połowę wartości, a opony prawie nowe ...
-
Teraz coś słyszałem, że koncerny pozamykały sporo swoich fabryk, surowiec też drożeje i teraz opony będą sporo droższe - no i do tego późno się za to zabrałeś - opony by u Ciebie poleżały, a tak to poleżały w hurtowni i od tego leżenia cena przytyła