Które zimówki lepsze
-
Zwracam się do was z pytaniem czy lepiej kupić Frigo 2 Dębicy 88T czy Barum Polaris 2 84T , i czy kupilibyście na zime opony 5 letnie z bieżnikiem 7mm ?
-
Zwracam się do was
z pytaniem czy lepiej kupić Frigo 2 Dębicy 88T czy Barum Polaris 2 84T ,są zwolennicy jednej opony jak i drugiej, tak samo przeciwnicy ...
Ja osobiście posiadam Frigo Directional i bardzo sobie chwalę.i czy
kupilibyście na zime opony 5 letnie z bieżnikiem 7mm ?ja mam te Frigo już bodajże ok. 10 letnie, mięsa jest jeszcze masa, do tego są miękkie ... nie popękane ani nic ... wszystko zależy od przechowywania opon ...
-
[img]http://img09.allegroimg.pl/photos/oryginal/12/52/03/07/1252030750[/img]
a takie byś kupił ?
Frigo 2 około 5 letnie 2x5mm i 2x6mm
-
Zwracam się do was
z pytaniem czy lepiej kupić Frigo 2 Dębicy 88T czy Barum Polaris 2 84T , i czy
kupilibyście na zime opony 5 letnie z bieżnikiem 7mm ?Powiem tak, jeżdżę na Dębicach Frigo i sobie chwalę
5 letnie opony , to zależy w jakich warunkach były przechowywane i czy widać na nich oznakę leżakowania 5 lat , pęknięcia, parcenie gumy itp. Osobiście nie polecałbym opon w tym wieku, nawet jeśli wizualnie są w dobrym stanie. -
Też właśnie miałem kiedyś w Suzuki Frigo i byłem zadowolony ale sprzedałem z oponami i musze nowe kupić... i teraz mam wątpliwości
-
Blasta zależy za ile masz okazje kupić, za takie używki cena max połowy nowych, miej tez baczenie że 5mm mięsa to nie za wiele na zimę, przy 4mm właściwości oponki ulegają znacznej degradacji i zwykle kwalifikują się do wymiany, więc wiele nie zostało tej parze "życia" oczywiście jeśli zimą jeździsz niewiele (miasto,rzadko trasa) to możesz je kupić i spokojnie ci wystarczą na dwa sezony
-
Też właśnie miałem
kiedyś w Suzuki Frigo i byłem zadowolony ale sprzedałem z oponami i musze nowe
kupić... i teraz mam wątpliwościWiesz no, jeśli zasobność portfela na to pozwala, to lepiej doinwestować trochę i kupić to co trzeba, na pewno będą dłużej służyły niż te używki. Za rok znów będziesz myślał o oponach bo te zjeździsz. Czy wybierzesz Dębicę czy Barumy, to już zależy od Ciebie.
-
pęknięcia, parcenie gumy itp. Osobiście nie polecałbym
opon w tym wieku, nawet jeśli wizualnie są w dobrym stanie.zapraszam do siebie, ciekawe czy poznał byś ile opony mają faktycznie lat po ich stanie
-
To wezmę Frigo 2 nówki, w sumie 200zł różnicy a będę miał nowe..
Chyba że na dniach pojawią się jakieś okazje.. -
To wezmę Frigo 2
nówki, w sumie 200zł różnicy a będę miał nowe..
Chyba że na dniach
pojawią się jakieś okazje..nie da rady, zimówki najlepiej kupować latem ... taka prawda, letnie jesienią, bądź wczesną zimą ...
-
zapraszam do
siebie, ciekawe czy poznał byś ile opony mają faktycznie lat po ich staniePo ich stanie to nie, ale jakby ktoś chciał mnie oszukać to odczytałbym z opony rok produkcji
-
nie da rady,
zimówki najlepiej kupować latem ... taka prawda, letnie jesienią, bądź wczesną zimą
...A dlaczego? Chodzi o cenę, czy o datę produkcji?
-
Chodzi o wyprzedaże chociaż ja do swifta kupowałem zimówki przed zimą a letnie też przed sezonem,świeże gumy(i zima i lato po ok 3 tyg od daty produkcji) i ceny miałem porównywalne z tymi całymi wyprzedażami,trzeba poprostu poszukać
-
Po ich stanie to
nie, ale jakby ktoś chciał mnie oszukać to odczytałbym z opony rok produkcjija nikogo nie mam zamiaru oszukiwać ... bo i po co ?
A dlaczego? Chodzi
o cenę, czy o datę produkcji?czasem to i to.
Masz np. leżakowane BF-G ze 180 zł za sztukę za 140 A opona różni się tylko tym, że jest parę miesięcy starsza ... -
Chodzi o wyprzedaże
chociaż ja do swifta kupowałem zimówki przed zimą a letnie też przed
sezonem,świeże gumy(i zima i lato po ok 3 tyg od daty produkcji) i ceny miałem
porównywalne z tymi całymi wyprzedażami,trzeba poprostu poszukaćRozumiem
-
ja nikogo nie mam
zamiaru oszukiwać ... bo i po co ?E tam, ja nie mówię, że chcesz oszukiwać , chodzi o to, że niektórzy może nie wiedzą, że data prod. jest wybita na oponie, i takiemu nie świadomemu klientowi można wcisnąć co nieco, to wszystko
czasem to i to.
Masz np. leżakowane
BF-G ze 180 zł za sztukę za 140 A opona różni się tylko tym, że jest parę
miesięcy starsza ...No i już wiem
-
Szukaj dobrych uzywek, ja dorwalem kormorany 8mm za 160 zł /4 szt. DOT 2009. Koles rozbil latem auto (kasacja) i zostaly mu zimowki. 5mm to juz lipton na sniegu, na deszczu wiadomo markowa lepsza, ale na sniegu liczy sie tylko zeby bylo waska i duzo bieznika
-
Wg. mnie używki są dobre do upalania i nic więcej,jasne są okazje,ale można też się na takich oponach przejechać... do normalnej jazdy chyba bym nie kupił używek
-
Szukaj dobrych
uzywek,...Ale, ja nie szukam opon
-
Wg. mnie używki są
dobre do upalania i nic więcej,jasne są okazje,ale można też się na takich oponach
przejechać... do normalnej jazdy chyba bym nie kupił używekJak kupilem GTi`ka od Wojtasa z prawie nowymi Dunlopami WinterResponse to co mialem je sprzedac, bo uzywane przez niego poprzedniej zimy i kupic nowe ? Jak kupujesz samochod to tez tam sa uzywane opony, w Audi mialem Goodyeary z wloskami jeszcze (ktos sie wkopal, bo kupil 4 kola i sprzedal auto...) i tez mam je wymienic na nowe bo sa uzywane? Bez przesady, w swoim SS tez masz uzywki uzywane przez samego siebie i tez im nie ufasz? Poza tym mozna trafic fajne okazje jak ktos kupuje nowe auto i wymienia kola na wieksze, ostatnio z nowego mitsu wisialy na allegro felgi 15" z oponami calosc miala przebieg 2 tys km i kosztowala 1200zl wyjsciowo, 1200 za 4 nowe felgi i opony, i ktos je sprzedaje bo kupil wieksze kola.