Które zimówki lepsze
-
pęknięcia, parcenie gumy itp. Osobiście nie polecałbym
opon w tym wieku, nawet jeśli wizualnie są w dobrym stanie.zapraszam do siebie, ciekawe czy poznał byś ile opony mają faktycznie lat po ich stanie
-
To wezmę Frigo 2 nówki, w sumie 200zł różnicy a będę miał nowe..
Chyba że na dniach pojawią się jakieś okazje.. -
To wezmę Frigo 2
nówki, w sumie 200zł różnicy a będę miał nowe..
Chyba że na dniach
pojawią się jakieś okazje..nie da rady, zimówki najlepiej kupować latem ... taka prawda, letnie jesienią, bądź wczesną zimą ...
-
zapraszam do
siebie, ciekawe czy poznał byś ile opony mają faktycznie lat po ich staniePo ich stanie to nie, ale jakby ktoś chciał mnie oszukać to odczytałbym z opony rok produkcji
-
nie da rady,
zimówki najlepiej kupować latem ... taka prawda, letnie jesienią, bądź wczesną zimą
...A dlaczego? Chodzi o cenę, czy o datę produkcji?
-
Chodzi o wyprzedaże chociaż ja do swifta kupowałem zimówki przed zimą a letnie też przed sezonem,świeże gumy(i zima i lato po ok 3 tyg od daty produkcji) i ceny miałem porównywalne z tymi całymi wyprzedażami,trzeba poprostu poszukać
-
Po ich stanie to
nie, ale jakby ktoś chciał mnie oszukać to odczytałbym z opony rok produkcjija nikogo nie mam zamiaru oszukiwać ... bo i po co ?
A dlaczego? Chodzi
o cenę, czy o datę produkcji?czasem to i to.
Masz np. leżakowane BF-G ze 180 zł za sztukę za 140 A opona różni się tylko tym, że jest parę miesięcy starsza ... -
Chodzi o wyprzedaże
chociaż ja do swifta kupowałem zimówki przed zimą a letnie też przed
sezonem,świeże gumy(i zima i lato po ok 3 tyg od daty produkcji) i ceny miałem
porównywalne z tymi całymi wyprzedażami,trzeba poprostu poszukaćRozumiem
-
ja nikogo nie mam
zamiaru oszukiwać ... bo i po co ?E tam, ja nie mówię, że chcesz oszukiwać , chodzi o to, że niektórzy może nie wiedzą, że data prod. jest wybita na oponie, i takiemu nie świadomemu klientowi można wcisnąć co nieco, to wszystko
czasem to i to.
Masz np. leżakowane
BF-G ze 180 zł za sztukę za 140 A opona różni się tylko tym, że jest parę
miesięcy starsza ...No i już wiem
-
Szukaj dobrych uzywek, ja dorwalem kormorany 8mm za 160 zł /4 szt. DOT 2009. Koles rozbil latem auto (kasacja) i zostaly mu zimowki. 5mm to juz lipton na sniegu, na deszczu wiadomo markowa lepsza, ale na sniegu liczy sie tylko zeby bylo waska i duzo bieznika
-
Wg. mnie używki są dobre do upalania i nic więcej,jasne są okazje,ale można też się na takich oponach przejechać... do normalnej jazdy chyba bym nie kupił używek
-
Szukaj dobrych
uzywek,...Ale, ja nie szukam opon
-
Wg. mnie używki są
dobre do upalania i nic więcej,jasne są okazje,ale można też się na takich oponach
przejechać... do normalnej jazdy chyba bym nie kupił używekJak kupilem GTi`ka od Wojtasa z prawie nowymi Dunlopami WinterResponse to co mialem je sprzedac, bo uzywane przez niego poprzedniej zimy i kupic nowe ? Jak kupujesz samochod to tez tam sa uzywane opony, w Audi mialem Goodyeary z wloskami jeszcze (ktos sie wkopal, bo kupil 4 kola i sprzedal auto...) i tez mam je wymienic na nowe bo sa uzywane? Bez przesady, w swoim SS tez masz uzywki uzywane przez samego siebie i tez im nie ufasz? Poza tym mozna trafic fajne okazje jak ktos kupuje nowe auto i wymienia kola na wieksze, ostatnio z nowego mitsu wisialy na allegro felgi 15" z oponami calosc miala przebieg 2 tys km i kosztowala 1200zl wyjsciowo, 1200 za 4 nowe felgi i opony, i ktos je sprzedaje bo kupil wieksze kola.
-
Tylko,że jak masz opony na aucie to jadąc czujesz czy jest wszystko ok z nimi ? A kupując używki nie wiesz czy ta opona będzie wolna od wad, przekonujesz sie w momencie wyjazdu od wulkanizatora albo i u niego A co do moich opon,ufam bo wiem jak je traktuje A kupić nowe i używać to też inna bajka jak kupić używane, na moje mam jeszcze 2 lata gwarancji chyba
-
no skoro cie takie okazje interesują to zawsze możesz kupować odemnie opony z 5mm bieżnikiem za pół ceny bo wg mnie to nawet 1/4 nie są warte
-
to i ja dorzucę swoje 5 groszy.
Kupiłbyś sobie prawie nowe używane, a nawet zużyte w 50-ciu %, pięcioletnie buty?
Nie wiadomo czy druty w oponie są całe, po jakich krawężnikach poprzednik jeździł.
Opona to jeden z podstawowych elementów bezpieczeństwa.
Poza tym jaka by ona nie była, to każda nowa nawet wielosezonowa będzie od 5 letniej zimówki lepsza. Jeśli chodzi o bieżniki, w samochodach flotowych poniżej 4mm nie nadaje się do jazdy. A dlaczego - bo jej przyczepność (na mokrym, czy śniegu w przypadku zimówki) to ok 30% przyczepnści opony nowej.
Zaoszczędź na piwie, fajkach, nawet benzynę tankuj na carrefourze a oponki spraw sobie nowe, tanio a całkiem dobrze możesz zainwestować w Dębicę -
Poza tym jaka by
ona nie była, to każda nowa nawet wielosezonowa będzie od 5 letniej zimówki lepsza.zapraszam do siebie dla niedowiarków, jak wygląda zimowa opona po latach
-
Wyglądać może cudnie. Co nie oznacza, ze jest równie skuteczna jak nowa. A na pewno nie jest, czego dowiodły i dalej dowodzą, coroczne testy opon w różnej prasie motoryzacyjnej
-
Wyglądać może
cudnie. Co nie oznacza, ze jest równie skuteczna jak nowa.jeździłeś na nich ? czy ja jeździłem ?
A na pewno nie jest,
czego dowiodły i dalej dowodzą, coroczne testy opon w różnej prasie motoryzacyjnejczytaj dalej testy ... wierz im bezgranicznie, to będziesz w sandałach w zimę chodzić ...
Nie raz w tych testach strzelają gafy takie że hej ...
Opony zimowe w testach firmy Nokian wypadają średnio, a np. Pirelli dobrze, a w życiu już bym Pirelli nie kupił ... Nokian-y natomiast wręcz przeciwnie, jedne z najlepszych zimówek jakie miałem okazję mieć w aucie rodzinnym. -
Owszem - jeździłem na kilkuletnich jak i na nowych.
Poza tym nie zmienisz pewnych rzeczy, choćbyś nie wiem jak próbował. M.in. starzenia się gumy czy zużywania bieżnika ( chyba że masz zaczarodziejskie laczki z Hogwartu i nie masz takiego problemu).
Jak Ci się dobrze sprawują to ok, ale nie wmawiaj, że używki są lepsze/ tak dobre jak nowe.Co do testów - tak, oczywiście, wszystko jest zmanipulowane. Żyjemy w jednej wielkiej teorii spiskowej i tylko nieliczni dostrzegają prawdę...
Nie twierdzę, że wierze im bezgranicznie ale nie oznacza to, ze nie są wiarygodne.
Lepiej wierzyć gościowi ze Ślunska na używanych oponach...
Co do opon - a jeździłeś na Pirelli? a konkretnie czy sam porównywałeś dwa wymieniane w teście komplety opon w identycznych warunkach? bo wtedy można mówić o tym, że jedna jest lepsza czy nie.
A to, że Twoje subiektywne odczucia co do wyższości Nokiana są lepsze to już inna bajka.
Ktoś powie, że jego zdaniem np. Pirelli będą lepsze.
na tym polega różnica zdań i poglądów.