Shell autoserv
-
Na stacji Shell autoserv mają promocję na przegląd i zamiast ok 120 zł kosztuje tylko 1 zł, więc się wybrałem. Głównie chciałem sprawdzić amortyzatory bo jeden dziwnie syczy i hamulce bo mają wżery, a do przeglądu rejestracyjnego już niedużo czasu. Przegląd obejmuje kontrolę całego auta a nie tylko to co chciałem sprawdzić.
Po przeglądzie dostaje się wypełnioną kartę przeglądu, ale nie ma tam żadnych szczegółów dotyczących parametrów amortyzatorów ani hamulców, jest tylko zaznaczone OK. Więc zbyt dużo to się nie dowiedziałem w tym temacie. Zastanowiły mnie jednak inne rzeczy wpisane w karcie. Mam wpisane Skoda Felicja (czyżby nie potrafili odróżnić ? ) Przy kontroli opon mam wpisany rozmiar 185/70/R13. Ciekawe skąd wzięli 185, skoro mam standardowe 165 ? Wpisali że koło zapasowe OK, ale jakoś nie zauważyłem żeby wogóle otwierali bagażnik. Niby sprawdzali światła ale nie zauważyli że prawe światło stopu nie działa. Widziałem że zaglądali go silnika, ale ponieważ stałem w biurze to nie widziałem co konkretnie robili. Zaglądali pod auto i ruszali rurą wydechową. Jednak biorąc pod uwagę błędy jakie popełnili pytanie czy faktycznie sprawdzili że temperatura zamarzania płynu chłodniczego ma -40 C, a płyny hamulcowego temperatura wrzenia 250-300 C, bo tak zostało zanotowane. (lyn mam najtańszy z hipermarketu według opakowania ma być do -35 C)
Uwagi mieli tylko do tarcz hamulcowych że mają wżery ale podobno hamują dobrze mimo uszkodzeń.
Obsługa była miła. Za wymianę tarcz i klocków Lucas liczą sobie 122 zł za 1 tarczę i 93 zł za komplet klocków, w te ceny jest wliczony montaż.
Odstawili auto na parking ale zostawili otwarte drzwi. Facet tylko pstryknał pilotem alarm, ale to że się alarm włącza przecież nie musi od razu oznaczać że się zamkną drzwi. Moje auto wcale nie musiało posiadać centralnych zamków, jak również centralny nie musi być podłaczony do pilota, a pozatym przecież słychać czy centralny zamyka drzwi czy nie.
Generalnie nie przyłożyli się zbytnio do tego przeglądu. Pytanie czy zawsze tak robią czy tylko wtedy jak się im płaci za to 1 zł. -
Na stacji Shell autoserv mają promocję na przegląd i zamiast ok 120 zł kosztuje tylko 1 zł
hmm... to może i ja się wybiorę i opowiem o swoich wrażeniach? gdzie byłeś na tej stacji Shell autoserv?
-
hmm... to może i ja się wybiorę i opowiem o swoich
wrażeniach? gdzie byłeś na tej stacji Shell
autoserv?Na kombatantów 19, ale promocja się dziś skończyła