Halogeny - jak wymontować???
-
Witam!!!
Mam następujące pytanie:
Jak wymontować orginalne halogeny z Fav??
U mnie się nie świecą (prawdopodobnie żarówki poszły...) a śruby, które trzeba odkręcić by dostać się do żarówek (te z produ przy szkłach) są tak zardzewiałe, że śrubokręt chodzi w nich jak w maśle. Wymyśliłem więc, że odkręce je całe i wtedy będzie lepszy dostęp żeby pokombinować coś z odkręceniem tych śrub. "Wymacałem" że od wewnętrznej strony zderzaka są jakieś śruby chyba (coś wystaje). Czy tam trzeba wykręcać halogeny, czy trzeba najpierw odkręcić szkła i gdzieś pod lustrami się je odkręca?? (czyli trzeba najpierw odkręcić te zardzewiałe śruby...).
-
Witam!!!
Mam następujące pytanie:
Jak wymontować orginalne halogeny z Fav??
U mnie się nie świecą (prawdopodobnie żarówki poszły...) a śruby, które trzeba odkręcić by
dostać się do żarówek (te z produ przy szkłach) są tak zardzewiałe, że śrubokręt chodzi w
nich jak w maśle. Wymyśliłem więc, że odkręce je całe i wtedy będzie lepszy dostęp żeby
pokombinować coś z odkręceniem tych śrub. "Wymacałem" że od wewnętrznej strony zderzaka są
jakieś śruby chyba (coś wystaje). Czy tam trzeba wykręcać halogeny, czy trzeba najpierw
odkręcić szkła i gdzieś pod lustrami się je odkręca?? (czyli trzeba najpierw odkręcić te
zardzewiałe śruby...).
Tam od wewnatrz jest nakretka na klucz 13 pewnie ta co ja wymacales jezeli niejest bardzo skorodowana to powinienes odkrecic jezeli zardzewiala to moze sie obrocic i wtedy musisz zablokowac od srodka halogenu a to wymaga odkrecenia tych wkretow co sa od przodu. -
Tam od wewnatrz jest nakretka na klucz 13 pewnie ta co ja wymacales jezeli niejest bardzo
skorodowana to powinienes odkrecic jezeli zardzewiala to moze sie obrocic i wtedy musisz
zablokowac od srodka halogenu a to wymaga odkrecenia tych wkretow co sa od przodu.Dzięki:P
To już wiem od której strony się za to zabrać:P