Cieżarówki :]
-
Chyba coś tak jak lokomotywa bo nie wyobrażam sobie ciągnięcia tylu przyczep przez np. Volvo
volvo da rade tylko ze silnik to musi miec ze 1000 koni , no i pewnie ma ze 40 biegow
-
komentarz do ostatniego zdjęcia...... Chciałbym mieć tyle paliwa ....
-
Chetnie zaplace 16 gr za kg cukru wiecej w zamian za swiety spokoj i nieponiszczone drogi...
-
Chetnie zaplace 16 gr za kg cukru wiecej w zamian za swiety spokoj i nieponiszczone drogi...
a to co tiry zaczna latac jak zaplacisz 16 gr
pozatym 16 groszy bedzie dotyczylo wszystkich produktow i polproduktow wiec w skali miesiaca roku wyjdzie ladna sumka .....
-
a to co tiry zaczna latac jak zaplacisz 16 gr
pozatym 16 groszy bedzie dotyczylo wszystkich produktow
i polproduktow wiec w skali miesiaca roku wyjdzie
ladna sumka .....
To jest właśnie ciekawe w "naszym" kraju
Nic się nie opłaca. W europie zarabiają więcej, ceny są porównywalne i wszystko sie opłaca. Może to poprostu właściciele firm zarabiają mniej (mniejsze prowizje, marże)niż u nas. Odnoszę wrażenie, że nasi rodzimi biznesmeni wychodzą z założenia "ponas choćby potop" i muszą nachapać się dziś zamiast rozłożyć dochód firmy na lata i pokolenia
Ale może ja się nie znam -
Coś w tym może być, bo obecnie większość dóbr jest DROŻSZYCH w PL niż w reszcie Europy (w tym prawie cała elektronika i część aut). Jedynie ceny wędlin i alkoholi są niższe, ale to też się zmienia...
To smutne, ale coraz częściej zaczynam mysleć o wyjeździe. Na stałe...
-
To jest właśnie ciekawe w "naszym" kraju
Nic się nie opłaca. W europie zarabiają więcej, ceny są porównywalne i wszystko sie opłaca.
Może to poprostu właściciele firm zarabiają mniej (mniejsze prowizje, marże)niż u nas.
Odnoszę wrażenie, że nasi rodzimi biznesmeni wychodzą z założenia "ponas choćby potop" i
muszą nachapać się dziś zamiast rozłożyć dochód firmy na lata i pokolenia
Ale może ja się nie znamPiszac ladna sumka milaem na mysli nas konsumentow .....bo przeciez wlasciciele firm nie wezma tego kosztu na siebie .......
-
Piszac ladna sumka milaem na mysli nas konsumentow
.....bo przeciez wlasciciele firm nie wezma tego
kosztu na siebie .......No właśnie. Dla czego nie zrezygnują z części dochodu i nie dadzą zarobić swoim pracownikom Dla czego "ich" filozofia opiera się na "tu i teraz" a nie perspektywiczne myślenie o firmie, która będzie istniała przez pokolenia Tylko przy niskich (w miarę)prowizjach i własnych dochodach można myśleć o firmie w dalekiej przyszłości a nie nachapać się teraz bo może jutro firma padnie. Pewnie i tak padnie bo ludzie nie wyrobią. A kochane Państwo dobije właściciela. Jezu jakie tu wszystko jest chore a ja za stary aby emigrować
-
No! Dużo miejsca potrzebuje! Ale tam na jednym ze zdjęć widać, że do zawrócenia potrzebuje nie
aż tak wiele miejscapisałem już wszystkie osie są skrętne/prowadzone
-
Chyba coś tak jak lokomotywa bo nie wyobrażam sobie ciągnięcia tylu przyczep przez np. Volvo
a słyszałeś kiedyś o ciągniku balastowym ?
nie musi mieć 1000KM starczy 200
ale nie rozpędza sie wiecej jak 100km/h -
a słyszałeś kiedyś o ciągniku balastowym ?
nie musi mieć 1000KM starczy 200
ale nie rozpędza sie wiecej jak 100km/h
A słyszałem słyszałem
Kiedyś jeździły takie kwadratowe Tatry wożąc tzw. ponadgabaryty -
Ja tu widze matiza??? Matiz w australii
-
A słyszałem słyszałem
Kiedyś jeździły takie kwadratowe Tatry wożąc tzw. ponadgabarytynawet opis jest
-
Takie
nawet opis jestAle fura
-
jeszcze 2
-
jeszcze 2
-
jeszcze 2
Ciekawe jakie one maja cisnienie w oponach...
-
Ciekawe jakie one maja cisnienie w oponach...
moga miec male jak ladowarki albo duze jak tiry , sam nie wiem
-
jeszcze 2
ladna maszyna, nie widzialem nigdy szesciokolowej w tej skali jaka to marka? chetnie bym obejrzal dane techniczne
-
ladna maszyna, nie widzialem nigdy szesciokolowej w tej skali jaka to marka? chetnie bym
obejrzal dane technicznejakich osiągów nie wymyślisz mnóż przez 5 (conajmniej)