Docieplenie poddasza .
-
Proszę o pomoc w doborze grubości styropianu.
Chciałbym docieplć strop na poddaszu (strop ma ok. 10cm) w tej chwili jest tam ok. 10cm trocin takich od piły tarczowej.
Zamierzam dać 2 warstwy styropianu (na przemian) i styropian przykryć powrotem trocinami ?.
Tylko nie wiem jaka grubość styropianu była by optymalna? Myślę że jak przysypię trocinami powrotem styropian to dwie płyty po 6 cm by wystarczyły, razem by to było 12 cm styropianu i trociny
Mam tylko wątpliwość czy jak tak zrobię to czy przypadkiem myszy mi nie pokruszą tego styropianu. -
Proszę o pomoc w
doborze grubości styropianu.
Chciałbym docieplć
strop na poddaszu (strop ma ok. 10cm) w tej chwili jest tam ok. 10cm trocin takich
od piły tarczowej.
Zamierzam dać 2
warstwy styropianu (na przemian) i styropian przykryć powrotem trocinami ?.
Tylko nie wiem jaka
grubość styropianu była by optymalna? Myślę że jak przysypię trocinami powrotem
styropian to dwie płyty po 6 cm by wystarczyły, razem by to było 12 cm styropianu i
trociny
Mam tylko
wątpliwość czy jak tak zrobię to czy przypadkiem myszy mi nie pokruszą tego
styropianu.Pomysł ogólnie dobry, ale żeby mieć pewność, że nie "zjedzą" tego myszy, musiałbyś zrobić wylewkę na styropianie
-
trociny prawdopodobnie sa mieszane z wapnem , kiedys sie tak robilo w celu konserwacli i zniechecenia szkodnikow
wg mnie dalbym steropian i jesli poddasze nie jest uzytkowe delikatna wylewke
jesli poddasze chcesz uzytkowac uzyj twardego steropianu i na to wylewkatrociny to przezytek nawet ze wzgledow przeciwpozarowych
-
Warto podczas wylewki dać taką siatkę zgrzewaną.Dzięki niej wylewka nie będzie pękać
-
Pytanie czy konstrukcja pozwala na wykonanie wylewki
Można zastosować płyty OSB/Durelis/Spano/MFP zamiast wylewki jest to dobra baza do np paneli a nie obciąża tak jak beton.