Odnowienie wanny
-
W tym roku zdecydowaliśmy się na lekkie odświeżenie łazienki i odłożenie prawdziwego remontu najwcześniej na przyszłe wakacje (zwłaszcza, że czeka nas wymiana rur a co za tym idzie zbijanie i wymiana glazury). Denerwuje mnie jednak porysowana przetarta wanna, ale jej wymiana łączy się już ze zbijaniem glazury bo jest zabudowana. Czytałam, że są emalie do odświeżania wanny (tak, żeby mi jeszcze te pół roku do roku posłużyła) ktoś stosował? Co o tym myślicie? Nie chciałabym wymieniać wanny na siłę teraz na taką znów standardową jak przy właściwym remoncie znów będę musiała kupić nową rogową która stanie w innym miejscu, ale już patrzeć na nią nie mogę.. Warto się w taką emalię bawić?
-
Dawno temu nabyłem taką substancję w małej tubce, ale służącą tylko do reperacji miejscowych odprysków i głębokich rys w emalii. Jednak nie przyszło mi jej nigdy użyć.
Nie odpowiem. -
-
Czytałam, że
są emalie do odświeżania wanny (tak, żeby mi jeszcze te pół roku do roku posłużyła)
ktoś stosował? Warto się w
taką emalię bawić?Dawno temu kupiłem taką emalię i pomalowałem nią odpryski. Efekt estetyczny po miesiącu był taki, jakbym pomalował zwykłą farbą(pożółkła). Wanna lepiej wyglądała przed zastosowaniem tej emalii. Jeżeli nic się nie zmieniło, to odradzam takie wynalazki.
-
Może to w czymś
pomoże:
Odnawianie
wannyno właśnie tego się naczytałam, łatwo, szybko i przyjemnie ale czy tak jest na prawdę?
-
Dawno temu kupiłem
taką emalię i pomalowałem nią odpryski. Efekt estetyczny po miesiącu był taki,
jakbym pomalował zwykłą farbą(pożółkła). Wanna lepiej wyglądała przed zastosowaniem
tej emalii. Jeżeli nic się nie zmieniło, to odradzam takie wynalazki.No własnie tez się tego boję.. co prawda nie wiem czy może już wyglądać gorzej niż to co jest bo najgorzej wygląda na spodzie, na razie przykrywam to matą do kąpieli ale właśnie myślę o kupieniu i pomalowaniu taką emalią całej wanny a nie samych odprysków.. może wtedy efekt nie byłby taki zły?
-
myślę o kupieniu i pomalowaniu taką emalią całej wanny a nie samych odprysków.. może
wtedy efekt nie byłby taki zły?Wątpię czy uda się równo pokryć taką powierzchnię. Ja bym odpuścił i doczekał do nowej wanny.
-
Witam.
Gdzieś w którymś numerze majstra miałem odnawianie starej wanny, pod kolor jaki się chce.
Chciałem to robić bo to nawet ciekawe było lecz przeraziły mnie koszta które były dwa razy większe jak nowa wanna.
Strasznie droga jest ta emalia.
Pzdr