Płyn uszczelniający do c.o
-
Witam mam pytanie, czy ktoś stosował? albo wie czy działa czy nie taka chemia jak np to na allegro . Pytam, bo mam niewielki wyciek w pionie (rura miedziana fi28)gdzie dostęp jest mocno utrudniony, bo pion idzie nieczynnym kominem i żeby dostać się do miejsca wycieku musiał bym rozkuć ścianę u sąsiada
-
Ja bym się bał, że gdzieś sobie zatka do końca rurę przytkaną ju kamieniem
-
Witam mam pytanie,
czy ktoś stosował? albo wie czy działa czy nie taka chemia jak np
to
na allegro .Ja nie stosowałem i nie mogę nic na jego temat powiedzieć.
Szczerze? nie wiem czy bym się zdecydował na takie rozwiązaniePytam, bo mam niewielki wyciek w pionie (rura miedziana
fi28)gdzie dostęp jest mocno utrudniony, bo pion idzie nieczynnym kominemCo za fachowiec robi c.o w kominie
i żeby
dostać się do miejsca wycieku musiał bym rozkuć ścianę u sąsiadaTo jest wspólna rura, czy tylko Twoja?
Ciężko cokolwiek doradzić, gdyby udało Ci się zlokalizować wyciek, a nie ma miejsca na rozpędzenie się ze zgrzewarką lub lutownicą, to może jakiś dobry klej dwuskładnikowy
-
podejrzewam że skończyć sie może jak uszczelniacze do chłodnic samochodowych..
tylko nie widzę informacji jak wpływa ten specyfik na pompę CO i czy można stosować. -
podejrzewam że
skończyć sie może jak uszczelniacze do chłodnic samochodowych..Jestem tego samego zdania. Ja też bym nie eksperymentował, bo wkrótce może się okazać, że zamiast naprawy jednej rurki będziesz miał pół instalacji do wymiany...
Ponoć "chytry dwa razy traci" (no, tutaj może nie chytry, a "oszczędniejszy"). Daj sobie spokój, napraw tradycyjnym sposobem. Przynajmniej będziesz pewien, że będzie naprawione i nic więcej nie zepsute. -
Byłem dziś jeszcze w sklepie, takim, co zajmuje się głównie systemami c.o i podpytałem się troszkę fachowców ( zawsze tam jakiś siedzi na kawce), co do mojego problemu to stwierdzili, że te środki , to w sumie na pewno nic mi nie uszkodzą, ale i też nie są zbyt skuteczne a jak pomogą to za rok dwa wrócę do tematu i kurczę chyba spróbuję tym płynem (napiszę co się stało)może uda się ten sezon jakoś grzać a jak nie to początek remontu łazienki zacznie się w tym roku , bo rozkuję komin u mnie w mieszkaniu, utnę tą rurę w piwnicy i jakoś ją całą wyciągnę i zrobię porządnie, tylko naprawdę nie bardzo mam na to chęć
-
co do mojego problemu to stwierdzili,
że te środki , to w sumie na pewno nic mi nie uszkodzą, ale i też nie są zbyt
skuteczne a jak pomogą to za rok dwa wrócę do tematu i kurczę chyba spróbuję tym
płynemDobrze się zastanów, bo jak nie przetrzyma zimy, to w trakcie sezonu grzewczego takie naprawy, nie należą do przyjemnych
bo rozkuję komin u mnie
w mieszkaniu, utnę tą rurę w piwnicy i jakoś ją całą wyciągnę i zrobię porządnie,Zaczynasz myśleć pozytywnie
tylko naprawdę nie bardzo mam na to chęć
Jeżeli posiadasz trochę czasu, i wydolisz finansowo to nie baw się w jakieś doraźne rozwiązania, bo nigdy nie wiadomo ile to wytrzyma i czy w spełni swoją rolę, a co będzie jeśli puści w zimie przy (-20)? Będziesz wtedy zmuszony do konkretnej naprawy.
To jest moja opinia, Ty zrobisz jak zechceszPamiętaj tylko, że instalacja c.o to nie zabawka, i musi wszystko śmigać
-
bo rozkuję komin u mnie
w mieszkaniu, utnę tą rurę w piwnicy i jakoś ją całą wyciągnę i zrobię porządnie,
tylko naprawdę nie bardzo mam na to chęćZrób porządnie bo odkamieniać musisz, potem ten płyn lać... też wbrew pozorom będziesz miał trochę pracy. A i w koszty się pakujesz przy niepewnym skutku.
-
Mogę napisać już, że płyn uszczelniający nie działa na wycieki, jedynie usuwa takie drobne pocenie się gwintów i niestety trzeba było rozkuć łazienkę i wyciągać rurę, operacja poszła dość sprawnie, teraz tylko trzeba wziąć się za łatanie dziur
-
Mogę napisać już,
że płyn uszczelniający nie działa na wycieki, jedynie usuwa takie drobne pocenie się
gwintów i niestety trzeba było rozkuć łazienkę i wyciągać rurę,Sam widzisz, dołożyłeś sobie dodatkowe koszty z płynem, ale na przyszłość będziesz wiedział
operacja poszła dość
sprawnie, teraz tylko trzeba wziąć się za łatanie dziurBędziesz miał zrobione tak jak się należy, i spał będziesz spokojnie
Dzięki za info