Konserwacja samochodu BITEXEM
-
Witam może
robiliście sami konserwacje samochodu, ja zabezpieczyłem miejsca korozji preparatem
CORTIAN F. Czy po tym preparacie mogę pomalować odrazu BITEXem , czy napierw musi
iść podkład, lakier i dopiero BITEX ??Mam opla astre - od gory gnije wszystko, oprocz plastikow (te plowieja). Spod niezabezpieczony niczym, jest najlepiej zachowana czescia samochodu.
Moze lepiej kupic za ta kase obiad w restauracji dla drugiej polowki?
-
Obiady to ukochan w domu robi a o samochód trzeba zadbać Zakupiłem BitGum zamiast Bitexu
-
Obiady to ukochan
w domu robi a o samochód trzeba zadbać Zakupiłem BitGum
zamiast BitexuO zone trzeba zadbac Zwlaszcza! jesli potrafi gotowac!
A auto gnije akurat tam, gdzie dbane, a tam gdzie niedbane jest ok I co ja mam zrobic? Olalem interes, zgnije to wyrzuce i bede chodzil pieszo.
-
Zakupiłem BitGum zamiast Bitexu
Właśnie wpadło mi do głowy: przejrzyj kącik Tico wpisując w wyszukiwarce "Cortanin" i dając długi czas... Myślę, że znajdziesz tam sporo informacji o pracy z tym preparatem. Sam nawet dawałem kiedyś fotkę buteleczki, ale ja używałem go pod lakier, nie pod Bitex czy Bitgum, więc o tym nie napiszę. Jednak gdybym miał to robić, na pewno nie położyłbym Bitgumu na sam Cortanin.
-
Szkoda bawić się w malowanie tym cortaninem bo on guzik daje. Sam raz go kupiłem i czy z nim czy bez i tak rdza na wiosnę wychodziła. Lepiej doczyścić rdzę i pomalować minią czyli tą farbą tlenkową na rdzę i na to zwykła farbę no i ten bitex. Zawsze zatrzyma to rdzę bo samo malowanie nawet bitgumem też niewiele daje.Bowiem rdza idzie pod tym a jedynie nie widać tego.
-
Witam.
Coś podobnego chce zrobić ze swoim jednym tikiem, z tym , ze jako farbę zabezpieczającą zastosuję podkład antykorozyjny firmy teknos a następnie bitex, jak dobrze wyczyszcze to za cholerę nic nie wyjdzie. Znam tą farbę bo nią pracujemy. Koledzy po fachu proponowali mi najpierw na oczyszczoną powierzchnie użyć tzw "zingę" czyli ocynk w sprayu potem farbę antykorozyjną na pędzel i potem bitex.Pzdr
-
To może jeszcze dobrze by było oczyścić dobrze z rdzy cortainem a jak zajdzie dobrze z rudą to wyczyścić do blachy i dopiero po Twojemu?
-
Siema.
No wiadomo,że rdzę oczyszczę ale zrobię to myślę mechanicznie.Ale przemyśle to co powiedziałeś, zależy jaka cena jest tego specyfiku i gdzie go można dostać?
Pzdr -
Witam stosowałem cortian i zaczela wychodzić rdza 6 miesięcy spokoju , wedlug mnie ten cortian można sobie w buty włożyć
-
Są zawsze lepsze odpowiedniki tego A czyściłeś potem znowu do blachy czy kładłeś na Cortaina?