Coś dziwnego z Vectrom
-
Cześć wszystkim od niedawna jestem posiadaczem opla Vectry 1.6 o mocy 75km, i od dziś zaczęło się dziać coś dziwnego mianowicie wyjechałem rano bez problemu na rynek potem do pracy pod bank i klapa nie odpali kręci a nie pali przyjechał mechanik sprawdził elektrykę i wszystko ok. sprawdził pompkę ale tak samo dochodzi prąd i miał nawet podejrzenia że coś z nią nie tak wstrzyknął paliwo strzykawką (gdzieś koło silnika od szyby jest czarna puszka ) i silnik odpalił bez żadnego problemu i palił. Podziękowałem i odjechałem, znowu troszkę pojeździłem i to samo. Czy ktoś miał podobny problem, czy ktoś wie co to może być. Liczę na wasze fachowe wypowiedzi pozdrawiam
-
Mam odpowiedz sam to rozpracowałem mianowicie miałem problem z odpalaniem jak wcześniej wspomniałem i gasnoł mi na wolnych obrotach a przyczyna to błędy w alarmie co prowadzi zaś to błędów komputera(imobilajzer coś blokował podczas jazdy) zaczołem zamykać kluczykiem(zero ploblemów z odpalaniem i nie gaśnie) a alarm dam znajomemu aby go sprawdził