[moje auto] Suzuki Swift 1.3 mk4 5d - Suzi (cz.2)
-
Z
olei-uszczelniaczy podobno jeszcze dobre jest Lubro 20W50 z Orlena - uszczelnia
nawet wydech jak to mawia mój mechanikAle to na lato, bo w zimie przy -5 robi się kit
-
no jakby nie
patrzeć olej 25% tańszy a jeszcze skuteczniejszy sie okazałUważaj, bo przy dużych mrozach ta skuteczność bokiem Ci wyjdzie...
-
Ale to na lato, bo
w zimie przy -5 robi się kittoć już było -10 i bez problemu
-
Uważaj, bo przy
dużych mrozach ta skuteczność bokiem Ci wyjdzie...15w40 spokojnie daje rade do -20 stopni a nawet więcej. Sprawdzone osobiście
-
Eh, zalamalem się, potrzebuje kasy na swieta i to dużo, a coś mi z samochodem wyskoczylo, tzn jakiś hałas, przy wiekszych predkosciach bardziej denerwujacy, lecz zaczyna sie juz od 30km/h co to moze byc jesli nie lozyska?
-
łożyska z tyłu ktore były wyczuwalne jak byłeś u mnie. Akurat one sa tanie
-
łożyska z tyłu
ktore były wyczuwalne jak byłeś u mnie. Akurat one sa taniepotwwierdzam, ja za koplet polskich łożysk w zwykłym sklepie zapłaciłem 18zł
i wolę takie niż najtańsze z motoryzacyjnego na których pisze Suzuki swift -
potwwierdzam, ja za
koplet polskich łożysk w zwykłym sklepie zapłaciłem 18zł
i wolę takie niż
najtańsze z motoryzacyjnego na których pisze Suzuki swifttylko nie mam pewności czy to slychać z tyłu, bo to tak jakby z przodu mi sie wydaje, no nic, dzisiaj jade do mechaniora, jutro do drugiego zajezdzam w Wielądkach, to może sie wyjasni
-
ja myslalem ze mi wyje przód a okazalo sie ze padło łożysko z tyłu , ten hałas trudno zlokalizowac. Tylko on sie nasila a Ty napisales tak jakby nagle zaczeły wyć od razu wiec to troche dziwne
-
Wczoraj wypsikałem jeszcze sprayem moje letnie felgi za którymi bardzo tęsknie
Poprawiłem tym samym pewne niedoskonałości które pojawiły się zapewne przy zakładaniu opon na felgi oraz przy dokręcaniu zdejmowaniu śrub, dużo ich nie było, ale ja je widziałem
No i założyłem pierścionki, bez których wcześniej jeździłem
musze je jeszcze wypolerować, mam paste polerską, a wlasciwie politure, tym sie nadaje, czy jest jakis inny domowy sposób?
-
ale po co polerować matowe felgi?
-
ale po co polerować
matowe felgi?no bo widze jakies kropki które schodzą pod śliną, nie wiem od czego w sumie
-
toć już było -10 i
bez problemuMi chodziło o ten 20W50
-
ja myslalem ze mi
wyje przód a okazalo sie ze padło łożysko z tyłu , ten hałas trudno zlokalizowac.
Tylko on sie nasila a Ty napisales tak jakby nagle zaczeły wyć od razu wiec to
troche dziwneW zimę często zaczynają wyć łożyska jak smar jest gęsty - zanim się rozprowadzi to łożyska dostają w tyłek...
-
Faktycznie łożyska, mechanik zakazał mi robienia na nich więcej niż 50km, przejechałem 400, jutro jeszcze 50 i dopiero mechanik - 50zł wymiana, 130zł łożysko
-
łożysko wymienione, japońskie jakieś za 130zł, mechanik sam wymyslil ze fabryka za malo smaru dała to dodał coś od siebie
http://img547.imageshack.us/img547/4517/dsc0001wz.jpg
zdjecie sie nie udalo, a tylko 1 mam : D
-
Dawno nie hamowałem z dużej prędkości, aż się zdziwiłem, że jest tak kiepsko
Kilka miesięcy temu w upał w 4 osoby z prędkości 130km/h docisnalem porzadnie hamulec, to od 70km/h przestal hamować, musialem pomagać sobie recznym, co jak co, ale hamulce swift ma do bani...Wracając z pracy nagralem filmik, bo było wzglednie sucho, tylko solą asfalt przysypany, myślałem że od 0 km/h uda sie na jedynce ruszyc, ale ciagle marzenia, za małe kółeczka do tego, także 0-100 nie uda mi się w zime zmierzyć niestety ;(
Miejsce: Warszawa: siódemka w strone gdańska na odcinku wisłostrady oraz nowy most północny
Czas: 6:00
http://www.youtube.com/watch?v=TKFWhBIeV1A&feature=youtu.beA jeszcze musze dodać, że przy tej prędkości odczuwam bardzo małych drgań, kierownica ani drgnie.
-
Wyrzucanie na luz przy tej prędkości, gratulacje...
-
Wyrzucanie na luz
przy tej prędkości, gratulacje...Dlaczego nie?
-
Jest to:
- niebezpieczne
- nieekonomiczne