[moje auto] Suzuki Swift 1.3 mk4 5d - Suzi (cz.2)
-
Działa to nawet
nieźle, ale ja bym wolał wazelinę techniczną - gdzie można taką dostać?Może w sklepach z moto-chemią?
O takie coś Ci chodziło? [>>>Klik
-
Tu masz jeszcze taniej niż w pierwszym linku: Turtle Wax tańszy
-
tak zrobię, jutro może znajde chwile to wpadne do auchan
silikonem mozna po szybie psikać? : D Co to za cudoA moja wozidupa dzisiaj umyta za 6zł, to i zdjęcie można zrobić przy przypadkowo napotkanym autku
No i raport spalania po wymianie skrzyni:
250km ---> 15l ---> 80zł ===> 6l/100km ===> 32zł/100km
Pragnę dodać, że 100% cykl miejski i nie odstawałem na światłach w tyle (dynamiczna jazda), z odcinkami po 120km/h - w niektórych miejscach się da -
Kupiłem http://sklep.variant.pl/?c=mdSklep-cmProdukt-29863-9178
mam to wsmarować szmatką w uszczelki?
Co jeszcze mogę z tym zrobić?Code:
Warto jeszcze prysnąć w uszczelki szyb.
Opuszczasz szybę i psikasz po uszczelkach.
Natomiast w prowadnicę poniżej blach pryskasz tak,
żeby trochę spłynęło po gumie w dół. Kilka razy
podnosisz i zamykasz szybę i jest ok.To mogę po tej szybie czy nie?
-
mam to wsmarować
szmatką w uszczelki?Nie. Masz psikać prosto na uszczelki i ew. jak będzie gdzieś ściekać to wytrzeć.
Co jeszcze mogę z
tym zrobić?Latem pryskać na uszczelki zewnętrzne, bo strasznie parcieją.
To mogę po tej
szybie czy nie?Możesz tylko to jest tłuste, więc potem będziesz musiał i tak wytrzeć szybę...
-
Dwa baki prawie wyjeżdżone, ponad 1000km, sporo było testów skrzyni i ogólnie więcej kasy na paliwo, także odciny były no i stan oleju
Nie pamietam ile dokladnie było przy zmianie z mobila na lotosa syntetyka, ale zdaje się że lekko ponad max, także jestem bardzo zadowolony ze znacznie zmniejszonego spalania oleju przez silnik -
ja po prostu umiem leczyć auta Było nalen troche ponad stan bo się rozpędziłem
jak na 1000km + sporo wycieków + ostre pałowanie auta to wział bardzo mało.
i zmieniles z mobila pól syntetycznego na lotosa mineralnego ( dobry lepik do silników )
-
ja po prostu umiem
leczyć auta Było nalen troche ponad stan bo się rozpędziłem
jak na 1000km +
sporo wycieków + ostre pałowanie auta to wział bardzo mało.
i zmieniles z
mobila pól syntetycznego na lotosa mineralnego ( dobry lepik do silników )no jakby nie patrzeć olej 25% tańszy a jeszcze skuteczniejszy sie okazał
-
ja po prostu umiem
leczyć auta Było nalen troche ponad stan bo się rozpędziłem
jak na 1000km +
sporo wycieków + ostre pałowanie auta to wział bardzo mało.
i zmieniles z
mobila pól syntetycznego na lotosa mineralnego ( dobry lepik do silników )Z olei-uszczelniaczy podobno jeszcze dobre jest Lubro 20W50 z Orlena - uszczelnia nawet wydech jak to mawia mój mechanik
-
Z
olei-uszczelniaczy podobno jeszcze dobre jest Lubro 20W50 z Orlena - uszczelnia
nawet wydech jak to mawia mój mechanikAle to na lato, bo w zimie przy -5 robi się kit
-
no jakby nie
patrzeć olej 25% tańszy a jeszcze skuteczniejszy sie okazałUważaj, bo przy dużych mrozach ta skuteczność bokiem Ci wyjdzie...
-
Ale to na lato, bo
w zimie przy -5 robi się kittoć już było -10 i bez problemu
-
Uważaj, bo przy
dużych mrozach ta skuteczność bokiem Ci wyjdzie...15w40 spokojnie daje rade do -20 stopni a nawet więcej. Sprawdzone osobiście
-
Eh, zalamalem się, potrzebuje kasy na swieta i to dużo, a coś mi z samochodem wyskoczylo, tzn jakiś hałas, przy wiekszych predkosciach bardziej denerwujacy, lecz zaczyna sie juz od 30km/h co to moze byc jesli nie lozyska?
-
łożyska z tyłu ktore były wyczuwalne jak byłeś u mnie. Akurat one sa tanie
-
łożyska z tyłu
ktore były wyczuwalne jak byłeś u mnie. Akurat one sa taniepotwwierdzam, ja za koplet polskich łożysk w zwykłym sklepie zapłaciłem 18zł
i wolę takie niż najtańsze z motoryzacyjnego na których pisze Suzuki swift -
potwwierdzam, ja za
koplet polskich łożysk w zwykłym sklepie zapłaciłem 18zł
i wolę takie niż
najtańsze z motoryzacyjnego na których pisze Suzuki swifttylko nie mam pewności czy to slychać z tyłu, bo to tak jakby z przodu mi sie wydaje, no nic, dzisiaj jade do mechaniora, jutro do drugiego zajezdzam w Wielądkach, to może sie wyjasni
-
ja myslalem ze mi wyje przód a okazalo sie ze padło łożysko z tyłu , ten hałas trudno zlokalizowac. Tylko on sie nasila a Ty napisales tak jakby nagle zaczeły wyć od razu wiec to troche dziwne
-
Wczoraj wypsikałem jeszcze sprayem moje letnie felgi za którymi bardzo tęsknie
Poprawiłem tym samym pewne niedoskonałości które pojawiły się zapewne przy zakładaniu opon na felgi oraz przy dokręcaniu zdejmowaniu śrub, dużo ich nie było, ale ja je widziałem
No i założyłem pierścionki, bez których wcześniej jeździłem
musze je jeszcze wypolerować, mam paste polerską, a wlasciwie politure, tym sie nadaje, czy jest jakis inny domowy sposób?
-
ale po co polerować matowe felgi?