[moje auto] Suzuki Swift 1.3 mk4 5d - Suzi (cz.2)
-
Pod warunkiem, że
nie mamy zamalowanych owych śrub...Dobrze ze chociaz zaciski uda sie zdjac do malowania
-
Miej też na uwadze, że bębny mają pewnie spory rant bo pewno pamiętają jeszcze węgierską fabrykę. Mógłbyś mieć nie mały problem, żeby je później założyć z powrotem.
-
Miej też na uwadze,
że bębny mają pewnie spory rant bo pewno pamiętają jeszcze węgierską fabrykę.
Mógłbyś mieć nie mały problem, żeby je później założyć z powrotem.Hehe jak bedzie spory rant to najpierw powodzenia przy sciaganiu
-
Hehe jak bedzie
spory rant to najpierw powodzenia przy sciaganiuodpuszczam temat ze zdejmowaniem bębnów, zrobie na aucie
Dobra noc, nie tylko dużo klientów i dalekie kursy, ale też przeciwnicy ciekawi: honda crx 1,6 131kM 16V oraz toyota celica GT, z pierwszym tylko 'do setki' a z drugim do 150km/h, dwie moje wygrane, aż sam się zdziwiłem, szczególnie z crxem, bo celica to ja wiem, że to jest auto "sportowe". Aha i najważniejsze: spalanie oleju = 0 (po około 5-6tysiącach przejechanych)
-
ale też przeciwnicy ciekawi: honda crx 1,6
131kM 16VCoś chyba trafiłeś na słabego pana kierownika, bo wydaje mi się, że taki CRX to lżejszy jest od Swifta, więc powinien Cię zjeść na drugie śniadanie...
-
Masz racje. Tylko Ci sie wydaje
-
Nie ma racji.. zdrowy CRX robi GTi jak chce.
-
Wiem. Odniosłem się tylko do wagi. Swift jest lżejszy.
-
Wiem. Odniosłem się
tylko do wagi. Swift jest lżejszy.1.0 na pewno, a czy 1.3 GTi na dodatek 5D jest tak dużo lżejszy to bym polemizował...
-
Jeśli chodzi o wagę, to zgadzam się z Krzemolem ED9 waży 940/950kg, Swift 5d zapewne okolice 100kg mniej.
-
Jeśli chodzi o
wagę, to zgadzam się z Krzemolem ED9 waży 940/950kg, Swift 5d zapewne okolice
100kg mniej.Google wypluło wagę 900 kg dla CRX.
-
http://de.wikipedia.org/wiki/Suzuki_Swift#Swift_.2812.2F1995.E2.80.9312.2F2003.29
755 - 775 kg.
G13B raczej 150kg Ci nie da. -
http://de.wikipedia.org/wiki/Suzuki_Swift#Swift_.2812.2F1995.E2.80.9312.2F2003.29
755 - 775 kg.Dane z neta to jednak pic na wodę...
Specjalnie zajrzałem do dowodu rejestracyjnego i moja litrówka ma masę własną 930 kg. Także 1.3 5D musi ważyć ok. 1000 kg.
-
W dowodach różne rzeczy wypisują... Nie pierwszy raz brniesz w zaparte nie mając racji. Ciekawe skąd u Ciebie w trzydrzwiowym golasie wzięli 930KG, skoro moje syto wyposażone 5D ma 800KG.
http://zlosniki.pl/stary_zlosniki/showflat.php?Number=679517 -
W dowodach różne
rzeczy wypisują... Nie pierwszy raz brniesz w zaparte nie mając racji.Mam rację co do tego, że CRX rozjeżdża GTi. A wagi i tak nie sprawdzisz, bo nie wiesz ile waży GTi rav'a , a tym bardziej CRX tamtego ziomka...
Ciekawe skąd
u Ciebie w trzydrzwiowym golasie wzięli 930KG, skoro moje syto wyposażone 5D ma
800KG.Nie wiem, ale tak napisali...
-
ja pamiętam, że ej2 140 konne na 400m wystaje o maskę pod koniec, więc crx powinien połknąć GTi, tylko proszę zauważyć słowo "powinien"
-
ja pamiętam, że ej2
140 konne na 400m wystaje o maskę pod koniec, więc crx powinien połknąć GTi, tylko
proszę zauważyć słowo "powinien"Właśnie dlatego chwalenie się tymi wszystkimi "wyścigami ulicznymi" nie ma sensu, bo kierowca tamtego auta moze w cale nie chce za wszelką cenę się ścigać, może też się zdarzyć, że ten crx, celica, ferrari F50, które rav objeżdża na mieście są tak naprawdę zagazowanymi trupami itd...
-
Dane z neta to
jednak pic na wodę...
Specjalnie
zajrzałem do dowodu rejestracyjnego i moja litrówka ma masę własną 930 kg. Także 1.3
5D musi ważyć ok. 1000 kg.to żeś dowalił po całości
1.3 8V 5D według homologacji powinno ważyć 805 czy 810 kg ( gdzieś nawet mam na to papier ) -
to żeś dowalił po
całości
1.3 8V 5D według
homologacji powinno ważyć 805 czy 810 kg ( gdzieś nawet mam na to papier )Już prostuję:
Masa własna pojazdu - 805kg
Masa pojazdu bez kierowcy, chłodziwa, oleju, paliwa: 770kg
Dopuszczalna masa całkowita: 1250kg
(5d rzecz jasna)Coś chyba trafiłeś
na słabego pana kierownika, bo wydaje mi się, że taki CRX to lżejszy jest od Swifta,
więc powinien Cię zjeść na drugie śniadanie...Wyglądał na maniaka i kitował po całości, a jego crx waży identycznie co mój swift
Ale sam się zdziwiłem, że został z tyłu, chociaż jak patrze co robi ten mój silniczek, to wiele może tłumaczyć... Plastek jednak wygrzebał dobry egzemplarz.
urywek z porankaMam rację co do
tego, że CRX rozjeżdża GTi. A wagi i tak nie sprawdzisz, bo nie wiesz ile
waży GTi rav'a , a tym bardziej CRX tamtego ziomka...Nie masz, bo przegrał a pytałem się kolesia ile waży, stwierdził, że 800kg z groszami
Właśnie dlatego
chwalenie się tymi wszystkimi "wyścigami ulicznymi" nie ma sensu, bo kierowca
tamtego auta moze w cale nie chce za wszelką cenę się ścigać, może też się zdarzyć,
że ten crx, celica, ferrari F50, które rav objeżdża na mieście są tak naprawdę
zagazowanymi trupami itd...E tam chwalenie, nie było tam ferrari, a ścigałem się z młodymi gówniarzami jak ja, którzy sami zwykle proponowali (niby słabszemu, żeby objechać, ja ze słabszymi sie nie scigam nawet, chyba że sami rzucają wyzywanie) także jestem pewien, że ciągnęli do końca, oj chyba Cie będę musial przewieść, bo najbardziej zrzucasz na dno silnik gti
A z trupami też się nie ścigam, wole mieć mniejsze szanse niż większe -
No to czekamy aż objedziesz swoim swiftem Mercedesa SL 73 AMG (R129). Bo myślę ze o panamerze napiszesz jutro.