[moje auto] Suzuki Swift 1.3 mk4 5d - Suzi (cz.2)
-
Czyżby producent nie przewidział możliwego przebiegu większego niż 100tys km?
-
LPG power
Czyżby producent
nie przewidział możliwego przebiegu większego niż 100tys km?Nie bo 99999 . Ja mam na 100% tylko jedno wyzerowanie zaliczone
-
Jeśli to realny przebieg to zazdroszczę - mój już za ok. 25 kkm 3 raz się wyzeruje
Teraz coś około 275 kkm mam -
Rozwalają mnie ludzie na allegro czy też otomoto wystawiający Swifciki...
"Oryginalny przebieg 65tyś km!"
"Przebieg tylko 43tyś km!"Nie wiem czy ktoś się na to nabiera czy nie, ale mnie zawsze takie rzeczy śmieszą Swift rocznik 98 przebieg 52tyś km
-
Nie wiem czy ktoś
się na to nabiera czy nie, ale mnie zawsze takie rzeczy śmieszą Swift rocznik 98
przebieg 52tyś kmNo co, 3500km rocznie to akurat do kościoła i z powrotem
-
Dzisiejsze zakupy:
-3 maty bitumiczne STP- 1,5 x 1m pianki 13mm
W sumie 200 zł, jutro bede zdejmowal stara wykladzine, czyscil podloge, wyciszal przod (nogi kierowcy, pasazera, tunel, i grodz silnika tzn tam za pod deską), nastepnie z dwoch wykladzin zrobię jedną porządną, a efektem swojej pracy na pewno pochwale sie zdjeciami
W przyszlosci wyglusze blache pod kanapa i nogami pasażerów z tylu oraz bagaznik, ale to juz po wizycie u Plastka
A fotele mi wykreci mechanik, przy okazji wymiany hamulcow :] - 1,5 x 1m pianki 13mm
-
Dzisiejsze zakupy:
-3 maty bitumiczne
STP- 1,5 x 1m pianki
13mm
W sumie 200 zł,
ja swego czasu kupowałem całą pakę STP Silver za 380 zł bodaj ... marny interes
jutro bede zdejmowal stara wykladzine, czyscil podloge, wyciszal przod (nogi
kierowcy, pasazera, tunel, i grodz silnika tzn tam za pod deską), nastepnie z dwoch
wykladzin zrobię jedną porządną, a efektem swojej pracy na pewno pochwale sie
zdjeciamimarny efekt ... poświęć to co masz na drzwi i bagażnik jak starczy + tylne nadkola
W przyszlosci
wyglusze blache pod kanapa i nogami pasażerów z tylu oraz bagaznik, ale to juz poblacha pod kanapą - nie ma sensu ... nogi - tu lepiej, bagażnik - samo sedno
- 1,5 x 1m pianki
-
U mnie wychodzi
13kkm, ja podnoszę tą średnią w górę. Do niedzieli, czyli rok od zakupu będzie 19kU mnie z kolei z roku na rok jest coraz większy roczny przebieg. Zaczynałem właśnie od jakichś 10 tys. km rocznie, ostatnio było ok. 16 tys., a w tym roku może być jeszcze więcej.
No nieźle... U mnie
14 lat i 186k.Mój 15 lat i 189 tys. km.
-
Ja mam na 100% tylko jedno wyzerowanie zaliczone
Mój też.
Ale z tego co widziałem na zdjęciu to prowadzę w "wyścigu" do wyzerowania licznika... -
ja swego czasu
kupowałem całą pakę STP Silver za 380 zł bodaj ... marny interes
marny efekt ...
poświęć to co masz na drzwi i bagażnik jak starczy + tylne nadkola
blacha pod kanapą -
nie ma sensu ... nogi - tu lepiej, bagażnik - samo sednonajbardziej hałasuje mi skrzynia biegów i silnik, dlatego sądze, że jednak będzie jakiś efekt... Tak samo pod kanapą jest goła blacha, zresztą tam doradził mi sprzedawca, a chłopak wyglądał na ogarniętego, handlował tylko rzeczami związanymi z wygłuszeniem auta, w jego opinii największy efekt da wygłuszenie właśnie podłogi z przodu, drugi priorytet to kanapa i trzeci - bagażnik.
A czy 105zł za 3 maty 75x52cm samoprzylepne to dużo? Nie wiem czy znajdziesz taniej...edit:
Już wszystko rozkręcone, wykładzina wyjęta, jutro czyszczenie i montaż, natomiast dzisiaj popracuje jeszcze nad złożeniem jednej wykładziny z dwóchHamulce założone, ale to nie koniec zabawy z nimi, od malowania zacisków przeżarło mi gumę czy coś tam w zacisku i muszę jutro kupić zestaw naprawczy i z powrotem do mechanika, bo płyn hamulcowy wycieka (lakier przeżarł tą gumę)...
-
(lakier przeżarł tą gumę)...
Takich cudów to jeszcze nie czytałem...
-
Takich cudów to
jeszcze nie czytałem...to mało rozgarnięty jesteś
lakier jest na bazie nitro i bardzo powoli wypala gumę, teraz bedziesz wiedzial
na szczescie zestaw naprawczy 17zł -
lakier jest na
bazie nitro i bardzo powoli wypala gumę, teraz bedziesz wiedzialCiekawe jakim cudem może być lakier na bazie nitro?
-
Ciekawe jakim cudem
może być lakier na bazie nitro?a tego już nie wiem, mechanik mi tłumaczył, ale taki dociekliwy nie bylem
Lakier wali podobnie jak rozpuszczalnik, wiec musi coś tam z tego mieć -
a tego już nie
wiem, mechanik mi tłumaczył, ale taki dociekliwy nie bylemTo chyba jakiś mało rozgarnięty, bo jak dla mnie nitro i lakier to przeciwieństwa, ale może się mylę...
Lakier wali
podobnie jak rozpuszczalnik, wiec musi coś tam z tego mieć -
To chyba jakiś mało
rozgarnięty, bo jak dla mnie nitro i lakier to przeciwieństwa, ale może się mylę...no myśle że na 100% bardziej rozgarniety w temacie niż Ty i z pewnością sie nie myle
-
To chyba jakiś mało
rozgarnięty, bo jak dla mnie nitro i lakier to przeciwieństwa, ale może się mylę...Mylisz się
-
no myśle że na 100%
bardziej rozgarniety w temacie niż Ty i z pewnością sie nie mylePewnej to można być tylko śmierci.
-
Są różne rodzaje lakierów są też te na bazie nitro i z pewnością nie są one zbyt przyjazne dla gumowych elementów.
-
Są różne rodzaje
lakierów są też te na bazie nitro i z pewnością nie są one zbyt przyjazne dla
gumowych elementów.a my z BPXem o tym nie wiedzieliśmy i nie zadbaliśmy w 100% o zabezpieczenie tego... ; P
Sprawdź u siebie czy tej gumki nie pomalowales, bo może wyjsc jak u mnie, chociaz i tak juz nic z tym nie zrobisz...zestaw naprawczy jak coś 17zł