[moje auto] Suzuki Swift 1.3 mk4 5d - Suzi (cz.2)
-
to sobie poczytaj
bo gadasz głupoty, bo ktoś tak powiedział ze tak mogloby być, fakty chłopie,
fakty...Mój pierwszy i jedyny wypadek - nie ustąpiłem pierwszeństwa z prawej przy lewo skręcie, babka miała 2 różne opony z przodu, nie dostała z mojego OC ani złotówki...dziękuję, dobranoc, pozdrawiam.
-
Mój pierwszy i jedyny wypadek - nie ustąpiłem pierwszeństwa z prawej przy lewo skręcie, babka miała
2 różne opony z przodu, nie dostała z mojego OC ani złotówki...dziękuję, dobranoc, pozdrawiam.A Ty?
-
A Ty?
Niestety nie ale w końcu moja wina, dostałem hajs z AC w sumie grosze biorąc pod uwagę auto i jego stan, ale jako, że to Link4 to nie ma co się dziwić, że się w wtedy 17 letnim doczepiali nawet malowanych drzwi pod listwą o dziwo co mnie samego zszokowało reszta auta miała ori lakier
-
Niestety nie ale w
końcu moja wina, dostałem hajs z AC w sumie grosze biorąc pod uwagę auto i jego
stan, ale jako, że to Link4 to nie ma co się dziwić, że się w wtedy 17 letnim
doczepiali nawet malowanych drzwi pod listwą o dziwo co mnie samego
zszokowało reszta auta miała ori lakierświat jest dziwny.
-
nie miałem : P
A co wozisz w miejscu zapasu skoro nie masz LPG?
-
Dzisiejsze zakupy:
-klocki hamulcowe
marki dokujin (102zł z rabatem - hipol)
-wentylowane tarcze
hamulcowe marki dokujin (140zł z rabatem - hipol)
-wykładzina,
plastik - obudowa kolumny kierowniczej oraz komplet zawiasów na przód (od jednego
chłopaka z forum - 100zł)
Jutro montaż (około
50zł)Te tarcze do systemu Boscha to takie same jak do mk3 - 231 mm?
-
Mój pierwszy i
jedyny wypadek - nie ustąpiłem pierwszeństwa z prawej przy lewo skręcie, babka miała
2 różne opony z przodu, nie dostała z mojego OC ani złotówki...dziękuję, dobranoc,
pozdrawiam.Czyli jak jej Twoja ubezpieczalnia nie wypłaciła nic to zniżki OC nie poleciały?
Czy pazerne TU i tak podniosło stawkę zabierając 10%?
P.S. Ciekawe, czy jak ktoś by miał opony z takim samym bieżnikiem na jednej osi ale kierunkowy bieżnik zamontowany odwrotnie to też by mu z OC sprawcy nie wypłacili... Ostatnio sporo aut widzę z bieżnikiem kierunkowym założonym niewłaściwie - wystarczy koła jednej osi zamienić stronami i już jest lipa
-
Te tarcze do
systemu Boscha to takie same jak do mk3 - 231 mm?wiesz co, chcesz to mogę Ci sprawdzić, ale sprzedawca sprawdzał po vinie, więc na 100% pasują u mnie
-
A co wozisz w
miejscu zapasu skoro nie masz LPG?gaśnica, trójkąt, kanister, a bagażnik pusty
-
P.S. Ciekawe, czy jak ktoś by miał opony z takim samym bieżnikiem na jednej osi ale kierunkowy bieżnik
zamontowany odwrotnie to też by mu z OC sprawcy nie wypłacili... Ostatnio sporo aut widzę z bieżnikiem kierunkowym założonym niewłaściwie -
wystarczy koła jednej osi zamienić stronami i już jest lipaJa bym też kosił za zamianę stronami, gdzie masz napisane INSIDE i OUTSIDE, a często jest odwrotnie albo całkiem byle jak
-
Bieżnik musi być w odpowiednią stronę. Dlatego lepiej odprowadza wodę, dlatego lepiej się zachowuje na drodze i po to w taki a nie inny sposób jest konstruowany, nie rozumie jak w ogóle ktoś może dopuścić do tego żeby mieć bieżnik w przeciwną stronę
-
Bieżnik musi być w
odpowiednią stronę. Dlatego lepiej odprowadza wodę, dlatego lepiej się zachowuje na
drodze i po to w taki a nie inny sposób jest konstruowany, nie rozumie jak w ogóle
ktoś może dopuścić do tego żeby mieć bieżnik w przeciwną stronęNie wszyscy się na tym znają - za komuny takich opon nie było
-
Nie wszyscy się na
tym znają - za komuny takich opon nie byłoNo niestety nie każdy zna te dwa proste angielskie słowa
-
Czyli jak jej Twoja
ubezpieczalnia nie wypłaciła nic to zniżki OC nie poleciały?
Czy pazerne TU i
tak podniosło stawkę zabierając 10%?Poleciały niestety
-
No niestety nie
każdy zna te dwa proste angielskie słowaInside/outside to w oponach asymetrycznych, a w kierunkowych wystarczy tylko znać znaczenie słowa Rotation obok strzałki
-
No niestety nie
każdy zna te dwa proste angielskie słowaWłaśnie wczoraj jak zakładałem alu naszukałem się czegokolwiek na tych moich gumach żeby je dobrze założyć ale nie znalazłem nic
-
Inside/outside to w oponach asymetrycznych, a w kierunkowych wystarczy tylko znać znaczenie słowa Rotation obok strzałki
Ba
sama strzałka wszytstko mówiU mnie taki koleś "ostatnio" zakładał te nowe opony na felgi i tak oglądał oglądał i tylko czekałem, ale dobrze założył
Jeszcze dużo osób też nie wie po co jest czerwona kropeczka na oponie -
Poleciały niestety
No to już jest dziadostwo - wprawdzie szkoda była, ale TU nie poniosło wydatków oprócz paru maili od zrozpaczonej zapewne poszkodowanej, ewentualnie wygranej sprawy sądowej
-
Właśnie wczoraj jak
zakładałem alu naszukałem się czegokolwiek na tych moich gumach żeby je dobrze
założyć ale nie znalazłem nicPaczałem na zdjęcie w Twoim wątku i tam masz zwykłe opony - jak założysz tak będzie dobrze - możesz je dowolnie zamieniać (przód - tył, lewo - prawo)
-
No to już jest
dziadostwo - wprawdzie szkoda była, ale TU nie poniosło wydatków oprócz paru maili
od zrozpaczonej zapewne poszkodowanej, ewentualnie wygranej sprawy sądowejTo się nazywa link4 nie chce mi się ale jakbym poszukał to bym znalazł te śmieszna pisemka od nich, przy wyliczaniu wartości pojazdu policzyli mi za przebieg 170 tys w 17 letnim aucie, malowane drzwi pod listwą, purchel na błotniku, prywatny import z niemiec itd. i z wartości auta ok 6 tys. zrobiło się 2500 do wypłaty było chyba 2300 do tego nie chcieli oddać za parking strzeżony (zapłacili tylko za 2 dni - do dnia oględzin) i ogólnie było użerania się z nimi co nie miara...nigdy więcej AC w tego typu "ubezpieczalniach"