[moje auto] Suzuki Swift 1.3 mk4 5d - Suzi (cz.2)
-
i poprawka co do
opon
LP: 185/60/14
PP: 185/55/14
tył: 185/50/14Ale rzeźba.
-
A policja chyba też może się o to doczepić
na osi musi być przynajmniej taki sam bieżnik z tego co wiem..Na osiach KONIECZNIE taki sam bieżnik!
Na kursie prawa jazdy nie było??
Z takim ogumieniem tylko czekać na zabranie dowodziku -
Z takim ogumieniem
tylko czekać na zabranie dowodzikuNo to ja się dziś prosiłem o mandacik...
-
No to ja się dziś prosiłem o mandacik...
Ale jeśli zakładasz zapas to jest wytłumaczenie
-
rav ma trzy zapasy.
-
Na osiach
KONIECZNIE taki sam bieżnik!
Na kursie prawa
jazdy nie było??
Z takim ogumieniem
tylko czekać na zabranie dowodzikunikt mi nigdy nie sprawdzał, a kontroli miałem paredziesiąt! Nawet na przeglądzie
rav ma trzy zapasy.
dokupie jeszcze jeden ; >
-
nikt mi nigdy nie sprawdzał, a kontroli miałem paredziesiąt! Nawet na przeglądzie
To chociaż dla własnego bezpieczeństwa czy świętego spokoju skompletuj identyczne bieżniki na osi
-
nikt mi nigdy nie
sprawdzał, a kontroli miałem paredziesiąt! Nawet na przeglądzie
dokupie jeszcze
jeden ;skoro taki jesteś mądry, to czekać faktycznego dzwonu, gdzie ubezpieczyciel doczepi się do tego i masz pozamiatane - dostaniesz słowne zero ...
-
skoro taki jesteś
mądry, to czekać faktycznego dzwonu, gdzie ubezpieczyciel doczepi się do tego i masz
pozamiatane - dostaniesz słowne zero ...nie slyszalem jeszcze takiej historii, bzdury opowiadasz, wtedy dopiero mogę powiedzieć, że jechałem na rezerwie i nikt mi tego nie sprawdzi, także to kiepski przykład.
A co do własnego bezpieczeństwa to nie widzę żadnego wpływu różnicy 1-3mm bieżnika na moje bezpieczeństwo, nie jeżdże w rajdach ani nie katuje auta na zakrętach itp. Jeżdżę bezpiecznie... -
nie slyszalem
jeszcze takiej historii, bzdury opowiadasz, wtedy dopiero mogę powiedzieć, że
jechałem na rezerwie i nikt mi tego nie sprawdzi, także to kiepski przykład.poczytaj trochę ... to nie boli, a się nie mundruj, bo Ci to bokiem może wyjść, mandat jest bankowy, brak odszkodowania - zależy od ubezpieczyciela ...
-
poczytaj trochę ...
to nie boli, a się nie mundruj, bo Ci to bokiem może wyjść, mandat jest bankowy,
brak odszkodowania - zależy od ubezpieczyciela ...to sobie poczytaj bo gadasz głupoty, bo ktoś tak powiedział ze tak mogloby być, fakty chłopie, fakty...
-
Ale rav - nikt nie chce Ci zrobić na złość.
Poprostu potem sytuacja może być nie ciekawa, jeśli by się coś wydarzyło. -
A tak właściwie to po co brałeś w tym Rembertowie ta oponę z innej parafii za 130 zł?
Nie wozisz ze sobą zapasowego koła np. zimówki jednej na stalówce?
-
A tak właściwie to
po co brałeś w tym Rembertowie ta oponę z innej parafii za 130 zł?
Nie wozisz ze sobą
zapasowego koła np. zimówki jednej na stalówce?nie miałem : P
-
nie miałem : P
Ale teraz już chyba masz?
-
Ale teraz już chyba
masz?wiesz, że nie xd
-
Dzisiejsze zakupy:
-klocki hamulcowe marki dokujin (102zł z rabatem - hipol)
-wentylowane tarcze hamulcowe marki dokujin (140zł z rabatem - hipol)
-wykładzina, plastik - obudowa kolumny kierowniczej oraz komplet zawiasów na przód (od jednego chłopaka z forum - 100zł)Jutro montaż (około 50zł)
-
Tylko pamiętaj jak trzeba na początku hamować po założeniu nowych klocków i tarcz.
-
Tylko pamiętaj jak
trzeba na początku hamować po założeniu nowych klocków i tarcz.wiem wiem, nie testować od razu
-
Pamiętaj, że ubezpieczyciel zrobi zawsze wszystko żeby Ci nie wypłacić "swoich" pieniążków tak więc w przypadku innych bieżników na jednej osi jest to bardzo prawdopodobne.
A co do jazdy na zapasie to chyba nie ma w prawie takiego zapisu, że jeżeli jedziesz na zapasowym kole to może być inny bieżnik co najwyżej drogówka przy kontroli może przymknąć oko. Chyba że się mylę jeśli tak to przepraszam