suzuki swift cabrio Project :)
-
illeeee?? 2,5
kplna? za wymianę progów i zabezpieczenie??Dokładnie 2k za wymianę progów(+ malowanie), pasa przedniego i zabezpieczenie podwozia...
EDIT: Sorki Boxxing za zaśmiecenie wątku...
-
Połowa wartości auta btw moim zdaniem prawie o połowę za dużo
-
ja bym wolal sobie kupic migomat kompresor i osprzet odrazu sam bym sie nauczyl w sumie to tak robie ale powoli ;d a jakis ziomek z forum proponowal mi 500 zl za zrobienie dwoch progow a to jest duza roznica ale przynajmiej jak tam ci zle zrabia to reklamacje mozesz zglosic
-
Połowa wartości
auta btw moim zdaniem prawie o połowę za dużoNic na to nie poradzę, że zaślepia mnie miłość do mojego autka i chcę, żeby jeszcze trochę pojeździł, a nie zginął marnie na jakimś zapchlonym złomowisku...
-
ja bym wolal sobie
kupic migomat kompresor i osprzet odrazu sam bym sie nauczyl w sumie to tak robie
ale powoli ;d a jakis ziomek z forum proponowal mi 500 zl za zrobienie dwoch progow
a to jest duza roznica ale przynajmiej jak tam ci zle zrabia to reklamacje mozesz
zglosicTylko że ja kompletnie nie mam gdzie tego robić... Przed blokiem nie da rady, a sąsiedzi to by chyba od razu policję wezwali...
-
rozumiem Cię xd ale za to bys mial juz swifta gti z allegro
-
przyjedz do mnie , zmieszcze sie w 1000zł i bedzie zrobione milion razy lepiej niż zaklad , naloze Ci kazdy srodek jaki chcesz i zrobie jak tylko bedziesz chcial
-
rozumiem Cię xd ale
za to bys mial juz swifta gti z allegroNie chcę GTI! Mam litra i się tego nie wstydzę!
-
przyjedz do mnie ,
zmieszcze sie w 1000zł i bedzie zrobione milion razy lepiej niż zaklad , naloze Ci
kazdy srodek jaki chcesz i zrobie jak tylko bedziesz chcialNo i masz propozycje za połowę tego co chcieli z Ciebie zedrzeć, ja bym już na Twoim miejscu odmawiał w tamtym zakładzie
-
2.5k za tydzień pracy to uczciwa cena zwłaszcza że nie będzie prawdopodobnie tego robić jedna osoba. Jak na miesiąc w zakładzie blacharskim to niewiele. Ja nie chciałbym za tyle pracować przy samochodzie typu swift gdzie bez względu na wiek buda nadaje się wyłącznie do piaskowania (następnie 10kg szpachli by wypełnić nierówności w blasze grubości papieru biurowego). Ja robiąc ze znajomym podłogę z zawieszeniem włożyłem ponad 3k (sama chemia na konserwacje 600zł). No ale skoro plastekk mówi, że za 1000zł zrobi lepiej i na każdy środku to na Twoim miejscu bym poszedł na taki układ niech położy ci chemie duponta albo standoxa tylko wynajmij hotel w pobliżu i stój nad nim z biczem i pilnuj, żeby potem rdza Ci nie wyszła tak jak w jego swifcie 2 miesiące po malowaniu na drzwiach
-
No to ja zrobiłem po twojemu buda rozebrana co do śrubki i później wycięcie rudej i do piaskowania:) teraz jestem na etapie składania ale już bliżęj końca roboty do cholery ale na szczeście z własnym zapleczem
-
mój swift był malowany cały za 300zł . Powtarzam CAŁY. A drzwi były bite , malowane i łatane chyba x razy przede mna dlatego jeden mały purchel po zimie wyszedł.
A podłoga to podłoga. Tam trzeba oczyścić wszystko staranie , nałozyć odpowiednie środki i tyle.
Ja zrobilem całe auto za 300zł i bedzie za jakiś czas poprawiane bo zajda male zmiany , wiec czemu mialbym nie zrobic podlogi za 1000zł? Jakie pieniadze taka robota , proste.
-
Bo za mała dniówka wychodzi jak odejmiesz materiały i media a robota niewdzięczna Koledze za 2.5k to miejmy nadzieje, że spawy będą ołowiem uszczelniać
-
co myslicie o tym migomacie bo cena chyba nie duza? http://tablica.pl/oferta/migomat-spawarka-150a-mig-150p-IDWifD.html#fc8c659b
-
ojoj takim maleństwem to się zamęczysz
-
a cos takiego ?:D http://allegro.pl/migomat-spawarka-polautomat-170a-230v-i2260282861.html
-
na sprzęt za te pieniądze szkoda kasy... Uwierz mi jestem elektrykiem na utrzymaniu ruchu w firmie gdzie obsługuje około 150 sztuk sprzętu spawalniczego łącznie z kolumnami spawalniczymi i robotem za milion euro więc wiem co mówie. Wszystkie te sprzęty nie mają dobrej regulacji prądu spawania i takie ciękie blaszki jak ma swift poprotu będą przepalać albo robić gluta który nie będzie się trzymać. Szukaj coś z pod marek OZAS, ESAB, KEMPI, VENVULAS,SAF, ewentualnie LINCOLN ELECTRIC, stare prokukty FIGEL, (bo to OZAS) ewentualnie BESTER bo nowy z tych tanich to badziew na markety. Decyzje pozostawiam Tobie.
Ewentualnie odpuść sobie MIG/MAG i kup jakiegoś TIG'a sa tańsze a ciękie blaszki spawa się bardzo ładnie jedyny minus ze idzie więcej droższego gazu.
-
bierz to będzie ładnie spawać
http://allegro.pl/mig-mag-kemppi-i2253955421.html -
wiec fajny migomat mam juz na oku i teraz problem z oponami problem polega na tym czy szerokosc opony bedzie git do felgi. felga to 6x15 ET50 a opona 195/45 ja mysle ze powinno byc dobrze ale wole sie upewnic
-
tak to wygląda u mnie
szerokość felgi 6" i opona 195/45/15 - jak widać wszystko pasuje