[moje auto] Suzuki Swift GLX 1.3 mk4 5d - Suzi
-
Te programy opierają się o GPS? Jaki polecasz? Mam Andka
-
O akcelerometr, nie GPS Te opierające się o GPS są niedokładne, ze swojej strony polecam RaceDroid
-
Ok, dzięki. Będę musiał sprawdzić różnicę miedzy 13 zimówkami a letnimi 15 czy jest taka wielka. Dupo hamownia mówi że na 15 da radę jeździć bez większej tragedii, zobaczymy co powie pomiar
-
Ok, dzięki. Będę
musiał sprawdzić różnicę miedzy 13 zimówkami a letnimi 15 czy jest taka wielka. Dupo
hamownia mówi że na 15 da radę jeździć bez większej tragedii, zobaczymy co powie
pomiarRóżnicę to odczujesz ale na spalaniu, z litra i tak rajdówki nie zrobisz tak więc czy on się tam rozpędza do setki w 15 czy w 16 sekund to już nie wielka różnica.
-
No właśnie w spalaniu różnicy nie widzę, a zawsze do odbicia tankuję. Teraz nawet więcej ale chyba regulację mam spieprzoną.
-
No właśnie w
spalaniu różnicy nie widzę, a zawsze do odbicia tankuję. Teraz nawet więcejNie możliwe przy tak małej mocy musi być różnica między 13" a 15".
-
Musi to na rusi...
Przecież widzę jak tankuję. Z tym że jutro gaz idzie na poprawki i zobaczymy jak będzie bo za dużo siorbie. -
Poza tym na większych kołach niekoniecznie spala więcej tylko na liczniku pokazuje mniej...
-
Lepiej ściągnij
sobie jakiś program do pomiarów na telefon i będziesz miał dokładny wynik.to jest dokladny wynik, ale czuje, że mogę zejść poniżej 10 z lepszym startem, silnik mi nawet nie zawył jak trzeba ; d
-
No właśnie w
spalaniu różnicy nie widzę, a zawsze do odbicia tankuję. Teraz nawet więcej ale
chyba regulację mam spieprzoną.Ja też większej różnicy nie czuje w spalaniu, a właściwie to wcale nie czuje, no ale może jakaś jest.
Chociaż... Jak jeździłem z pizzami to wyniki spalania koło 7l (15'), a teraz jak woże ludzi, to wyniki od 6 do 6,5l (13'), no ale wtedy może nie umiałem na tyle ekonomicznie jeździć, także mało wiarygodne porównanie -
ou shit, no dobra,
ale w takim razie moge podłączyć kable obojętnie od czego - tzn sam moge sobie
wybrać? skąd np mogę wziąć kabel od podświetlenia zegarów?no za bardzo wyboru nie masz, masz bodajże 3 kable od tego ... wszystko jest w starych wątkach Erde-go i Sholek-a
edit:
rozumiem, że jak
pod ściemniacz doprowadze kabelek z tego oświetlenia co zamontowalem w autku, to
ściemniacz będzie na to działał? ;raczej nie bardzo.
-
Niedługo będę brał się za rozwiązanie następnego problemu, a mianowicie wyniszczona wykładzina, która dość szybko i łatwo się siepie, w niektórych miejscach mam nawet dziury takie, że palce wchodzą i czuje blachę, czy ktoś zna rozwiązanie tego problemu? Myślałem, żeby coś podszyć, ale nawet nie wiem co, może są jakieś inne sposoby?
Po bokach z przodu - na wysokości drzwi przednich wykładzina nie dochodziła do końca, tzn powinna się chować za plastikiem tym na progu, a nie sięgała tam i wyłaziła, to zrobiłem, bo doszyłem ją nićmi bardzo gęsto do plastikowego 'trzymaka' do którego oryginalnie ta wykładzina była przyklejona, zdało to egzamin.
-
Kup mniej przechodzoną i wymień
-
Kup mniej
przechodzoną i wymieńale tak całą wymieniać to sporo roboty chyba, trzeba by wszystko zdejmować, a ile ew. moglaby kosztować taka?
edit:
300-400zł moim zdaniem kosmiczna cena, odpada ; d -
ale tak całą
wymieniać to sporo roboty chyba, trzeba by wszystko zdejmować, a ile ew. moglaby
kosztować taka?wymienić sporo roboty ? no coś Ty ... plastiki przód na dole, listwy, fotele i kanapa z tyłu do podniesienia + tunel do zdemontowania i dolna część konsoli ... roboty może na 1h max.
edit:
300-400zł moim
zdaniem kosmiczna cena, odpada ; d300 zł za tą "szmatę" ? to można sobie zrobić nową i to z innego materiału ...
-
Znajdź sobie wykładzinę z sedana mk3, jest z fajniejszego materiału
-
zobaczymy co powie
pomiarNo ja u siebie też zainstalowałem Racedroid'a i nawet dziś chciałem coś tam pokombinować, ale nie chciał mierzyć(nie zapalała się żółta lampka). Za to jak wróciłem do domu to zapalała się za każdym razem...
Jak zrobisz wyniki to będzie można porównać nasze litrówki... -
Różnicę to
odczujesz ale na spalaniu, z litra i tak rajdówki nie zrobisz tak więc czy on się
tam rozpędza do setki w 15 czy w 16 sekund to już nie wielka różnica.A przynajmniej będzie ładnie wyglądał na konkretnym kółku
Ja już tęsknię za letnimi kółkami 185/55R14 Na zimówkach Dębica Frigo S30 155/70R13 na mokrym asfalcie muszę strasznie uważać - każde mocniejsze hamowanie blokuje koła i jadę jak po lodzie Co to w zimę będzie
Dużo zależy od rodzaju asfaltu, ale jest kicha.
Jak na śliskim asfalcie ruszyłem, to zamielił i jak dałem dwójkę zerwał trakcję aż obroty weszły na czerwone poleA te Frigo tak ładnie się spisywały w Punto I
Mam kilka podejrzeń:
1. Swift jest lżejszy i szybciej traci trakcję
2. Guma w zimówkach stwardniała ze starości -
Też mam 155/70R13 i też mam Frigo i jestem z nich mega zadowolony. Z przodu mam nówki a z tyłu roczne i nic mi się nie blokuje ani nie ślizga więc może faktycznie masz jakieś stare te oponki.
-
Znajdź sobie
wykładzinę z sedana mk3, jest z fajniejszego materiałuNo nie jest zła, trochę się zmechaciła, ale to już 18 lat...
Ale ciężko się odkurza
Jakbym miał sobie wymieniać, to podjechałbym sobie do Komfortu, wybrał wykładzinę i sam położył. Trochę zabawy by było, żeby to dociąć i ułożyć ale efekt byłby super i satysfakcja z własnego wykonania
Kilka lat temu odnawialiśmy w rodzinie Syrenę i kładłem w niej wykładzinę. Znalazłem taką grubą prążkowaną i świetnie to wyszło Bagażnik też wyłożyłem i efekt był super