[moje auto] Suzuki Swift GLX 1.3 mk4 5d - Suzi
-
1.3 też wcześniej
miałemMyślałem, że nadal masz i w sumie odnosiłem się bardziej do wypowiedzi BPX'a
-
Myślałem, że nadal
masz i w sumie odnosiłem się bardziej do wypowiedzi BPX'aa znaczna jest różnica pomiędzy 1.0 i 1.3?
bo nie wiem jak wiele zmienia 1 cylinder, pare koni i większa pojemność -
Jak masz 4 osoby w aucie to różnica jest znaaaaaaaaaaaczna
-
No raczej nie ma co
porównywać 1.0 do 1.3Nawet 1.3 GTI przy 2400 obrotach muli, a co dopiero mówić zwykłe 1.3...
-
Nawet 1.3 GTI przy
2400 obrotach muli, a co dopiero mówić zwykłe 1.3...Idąc tym tokiem myślenia to litrem żeby jeździł należałoby jeździć praktycznie non stop na odcięciu, 1.3 i GTi pewnie coś w okolicach 5 - 6.5 tys rpm/min.
-
Idąc tym tokiem
myślenia to litrem żeby jeździł należałoby jeździć praktycznie non stop na odcięciu,
1.3 i GTi pewnie coś w okolicach 5 - 6.5 tys rpm/min.wtedy nie wyjdzie 5,2l/100 ; (
a do 2500 moim zdaniem nie muli, jak sie sprawnie dociśnie pedał gazu, to jest dobrze -
z mojego sprawdzania jazdy swiftem. naj mniej pali w obrotach 2500-3500. z czego podczas jazdy na 5 biegu to 2000 to minimum. Dowód ?
czasem jeżdżę gdańsk - centralna polska
Jak miałem silnik 1.0 któregoś razu poszła mi skrzynia w samym gdańsku; straciłem bieg numer 5. Zatem całą trasę 280 km zrobiłem na biegu nr 4. Nie żałowałem sobie i jechałem tymi samymi prędkościami co zawsze jeździłem na 5 biegu.
Wnioski ? spalił mi tyle samo czy jechałem 110-120 na 4 biegu czy na 5 -
Nawet 1.3 GTI przy
2400 obrotach muli, a co dopiero mówić zwykłe 1.3...ale on ma skrzynię z litrówki
-
Idąc tym tokiem
myślenia to litrem żeby jeździł należałoby jeździć praktycznie non stop na odcięciu,
1.3 i GTi pewnie coś w okolicach 5 - 6.5 tys rpm/min.Nie popadajmy w paranoję... Litr "budzi się" gdzieś tak przy 4500 RPM to 1.3 powinno przy 4000 RPM...
-
Generalnie zdrapane naklejki z klapy, zdemontowana wycieraczka wraz z siłownikiem, teraz będe szukał zawleczki, może ktos ma jakis pomysl?
Niedługo również będzie ciekawa dawka dla wyglądu całego auta ; )
do tego jednak potrzebuje zdjąć tego fajuska:
Ktoś ma jakiś pomysł? Patrzyłem ale od drugiej strony nie ma jak zupelnie, wiec co, wyrwac?Aha, jeszcze zaślepka wycieraczki potrzebna, gdzie mogę taką dostać, lub jak zrobić?
patrzyłem na allegro, ale do suzuki nic nie ma, potrzebuje coś takiego
http://moto.allegro.pl/renault-laguna-scenic-megane-zaslepka-wycieraczki-i2418648935.html -
Zaślepka spryskiwacza? Nic prostszego
U mnie jest spinka, mniej więcej taka jaką są przyczepiane listwy przy progach. Pomalowałem w kolor i wkleiłem na silikon -
a przeciez wycieraczka to taka wazna sprawa
ustawić ją w poziomie i tyle.
-
a przeciez
wycieraczka to taka wazna sprawa
ustawić ją w
poziomie i tyle.No właśnie. Rav po co ją zdemontowałeś???
-
a przeciez wycieraczka to taka wazna sprawa ustawić ją w poziomie i tyle.
Poczekajcie - pojeździ, "zmądrzeje" to założy
-
Poczekajcie -
pojeździ, "zmądrzeje" to założyJeszcze jak w sedanie nie ma wycieraczki to rozumiem, bo cały syf podczas jazdy osiada na "tyłku", ale w hatchbacku syf leci prosto na szybę przez zawirowania za samochodem...
-
Jeszcze jak w
sedanie nie ma wycieraczki to rozumiem, bo cały syf podczas jazdy osiada na "tyłku",
ale w hatchbacku syf leci prosto na szybę przez zawirowania za samochodem...może dlatego, że używam ją tylko kiedy nie mam co nacisnąć podczas postoju, ale to i tak nigdy nic nie dawało, bo kurzu nie zbierała, a nic wiecej tam nie ma ; d
-
może dlatego, że
używam ją tylko kiedy nie mam co nacisnąć podczas postoju, ale to i tak nigdy nic
nie dawało, bo kurzu nie zbierała, a nic wiecej tam nie ma ; dNo to widać, że nigdy nie musiałeś cofać w ulewę...
-
No to widać, że
nigdy nie musiałeś cofać w ulewę...ale to jest tak sporadycznie, że czesciej mnie denerwuje podczas mycia szyby, nizeli z niej korzystam
-
ale to jest tak
sporadycznie, że czesciej mnie denerwuje podczas mycia szyby, nizeli z niej
korzystamdobra rada zmień pióro wycieraczki hehehe
moja tam bardzo ładnie zbiera nie wiem o czym tu mowa jest -
dobra rada zmień
pióro wycieraczki hehehe
moja tam bardzo
ładnie zbiera nie wiem o czym tu mowa jesta ja zmieniałem, ale to niewiele dało, ponadto nigdy mi spryskiwacz na tył nie działał,, stąd może wycieraczka stała się mi zbędna z tyłu