[moje auto] Suzuki Swift GLX 1.3 mk4 5d - Suzi
-
Znajdź sobie wykładzinę z sedana mk3, jest z fajniejszego materiału
-
zobaczymy co powie
pomiarNo ja u siebie też zainstalowałem Racedroid'a i nawet dziś chciałem coś tam pokombinować, ale nie chciał mierzyć(nie zapalała się żółta lampka). Za to jak wróciłem do domu to zapalała się za każdym razem...
Jak zrobisz wyniki to będzie można porównać nasze litrówki... -
Różnicę to
odczujesz ale na spalaniu, z litra i tak rajdówki nie zrobisz tak więc czy on się
tam rozpędza do setki w 15 czy w 16 sekund to już nie wielka różnica.A przynajmniej będzie ładnie wyglądał na konkretnym kółku
Ja już tęsknię za letnimi kółkami 185/55R14 Na zimówkach Dębica Frigo S30 155/70R13 na mokrym asfalcie muszę strasznie uważać - każde mocniejsze hamowanie blokuje koła i jadę jak po lodzie Co to w zimę będzie
Dużo zależy od rodzaju asfaltu, ale jest kicha.
Jak na śliskim asfalcie ruszyłem, to zamielił i jak dałem dwójkę zerwał trakcję aż obroty weszły na czerwone poleA te Frigo tak ładnie się spisywały w Punto I
Mam kilka podejrzeń:
1. Swift jest lżejszy i szybciej traci trakcję
2. Guma w zimówkach stwardniała ze starości -
Też mam 155/70R13 i też mam Frigo i jestem z nich mega zadowolony. Z przodu mam nówki a z tyłu roczne i nic mi się nie blokuje ani nie ślizga więc może faktycznie masz jakieś stare te oponki.
-
Znajdź sobie
wykładzinę z sedana mk3, jest z fajniejszego materiałuNo nie jest zła, trochę się zmechaciła, ale to już 18 lat...
Ale ciężko się odkurza
Jakbym miał sobie wymieniać, to podjechałbym sobie do Komfortu, wybrał wykładzinę i sam położył. Trochę zabawy by było, żeby to dociąć i ułożyć ale efekt byłby super i satysfakcja z własnego wykonania
Kilka lat temu odnawialiśmy w rodzinie Syrenę i kładłem w niej wykładzinę. Znalazłem taką grubą prążkowaną i świetnie to wyszło Bagażnik też wyłożyłem i efekt był super
-
Też mam 155/70R13 i
też mam Frigo i jestem z nich mega zadowolony. Z przodu mam nówki a z tyłu roczne i
nic mi się nie blokuje ani nie ślizga więc może faktycznie masz jakieś stare te
oponki.Stare są na pewno, ale w poprzednią zimę ojciec na nich jeździł w Punto i nie działo się nic niepokojącego Sam jeździłem tym samochodem w największe mrozy w styczniu i lutym 2012 i było ok.
Ale w sumie Punto miało dobrą przyczepność "w serii" - dwie pierwsze zimy jeździłem nim na letnich cały rok i nawet w śniegu dawał radę z trakcją.
A wyjedź Swiftem w śnieżną zimę na "letniakach" Przynajmniej w moim masakra
Ty masz pewnie Frigo 2, ja mam Frigo S30 "traktor edyszyn", o takie:
-
Ja mam Frigo Directional. Frigo 2 niestety nie ma w tym rozmiarze. Na letniakach już miałem okazje jeździć podczas pierwszego ataku zimy w tym roku, nie było w sumie źle ale może to dlatego, że mam GoodYear'y DuraGrip, które naprawdę dobrze trzymają na mokrym więc jakieś to przełożenie na śnieg pewno też to ma.
-
No nie jest zła,
trochę się zmechaciła, ale to już 18 lat...
Ale ciężko się
odkurza
Jakbym miał sobie
wymieniać, to podjechałbym sobie do Komfortu, wybrał wykładzinę i sam położył.
Trochę zabawy by było, żeby to dociąć i ułożyć ale efekt byłby super i satysfakcja z
własnego wykonania
Kilka lat temu
odnawialiśmy w rodzinie Syrenę i kładłem w niej wykładzinę. Znalazłem taką grubą
prążkowaną i świetnie to wyszło Bagażnik też wyłożyłem i efekt był superno tak, to jest robota typowo na lato, z wolnymi min dwoma dniami żeby na spokojnie zrobić, także chyba skorzystam z pomysłu na zrobienie samemu brzmi elegancko i ciekawe wyzwanie
-
no tak, to jest
robota typowo na lato, z wolnymi min dwoma dniami żeby na spokojnie zrobić, także
chyba skorzystam z pomysłu na zrobienie samemu brzmi elegancko i ciekawe
wyzwanieNo jak masz za używkę zapłacić te 300 zł, jak wyżej koledzy pisali to lepiej zrobić samemu - wybierasz wykładzinę jaką chcesz i tyle
-
http://allegro.pl/dywan-shaggy-dywany-piekne-kolory-poliester-milusi-i2810026221.html
Czerwony lub niebieski, tak bedzie wygladala wykladzina i boczki u mnie w autku
Co myslicie o pomysle? -
http://allegro.pl/dywan-shaggy-dywany-piekne-kolory-poliester-milusi-i2810026221.html
Czerwony lub
niebieski, tak bedzie wygladala wykladzina i boczki u mnie w autku
Co myslicie o
pomysle?Jeszcze różowe futerko na kiere i będzie git
A tak na serio to silnik najpierw zrób a perskie dywany zostaw na później
I wg mnie pomysł na takie wykończenie auta kiepski, no chyba, że chce Ci się co weekend prać tą wykładzinę
-
W zimie to nawet
codziennie...E tam o co jak o co ale o czystosc potrafie zadbać a silnik kupie jak tylko znajde, kasa juz jest
-
Rób jak chcesz, ale
z "puszku" latem, będziesz miał mokrą i śmierdzącą "watę" zimą...No jest w tym jakis sens, moze pomysle nad mniej pochowa
-
No jest w tym jakis
sens, moze pomysle nad mniej pochowaPomyśl nad czymś bardziej praktycznym, zwłaszcza że Twoje autko robi za taksóweczkę tak więc pewnie trochę brudnych buciorów się przez nie przewija
-
Pomyśl nad czymś
bardziej praktycznym, zwłaszcza że Twoje autko robi za taksóweczkę tak więc pewnie
trochę brudnych buciorów się przez nie przewija
To nie problem bo kupie sobie bardziej dopasowane wycieraczki, natomiast juz niedlugo, bo odkladam pieniadze na drugie auto do pracy, Suzi zostaje, zeby na nią dmuchać -
A jakie autko masz planach ?
-
A jakie autko masz
planach ?Ford galaxy, renault espace lub moze jakies a4, jescze nie wiem musze sie rozeznac w temacie
-
Mogę Ci załatwić super Galaxy