[moje auto] Dżizasowe biało-żółte GTi
-
A tak a propo, czy
cokolwiek jest podpięte do kompa w tym mk1 ? Jeżeli ecu master, to ja bym poprosił o
schemacik jakowy, albo nawet wsady z samego det2, bo będą mi potrzebne możeNie ma takich rzeczy komp tam obsługuje absolutne minimum, a zestrojone jest pod gaz, mechanicznie można powiedzieć ;p
Za 3k można by jakieś turbo ulepić.
A buda z mk1 Reno22
na złom?A nie wiem jeszcze, najpierw muszę go do stanu używalności doprowadzić, w zależności jak to będzie się sprawować to albo pójdzie na żyletki albo w całości gdzieś dalej albo zostanie Podłoga podobno nie jest tam zjedzona, tylko błotniki wypadałoby porobić bo kiedyś były poszerzenia, potem zostały odcięte i tak zostało. Tak to nie wygląda źle jak na 24 letniego swifta
-
A nie wiem jeszcze,
najpierw muszę go do stanu używalności doprowadzić, w zależności jak to będzie się
sprawować to albo pójdzie na żyletki albo w całości gdzieś dalej albo zostanie
Podłoga podobno nie jest tam zjedzona, tylko błotniki wypadałoby porobić bo kiedyś
były poszerzenia, potem zostały odcięte i tak zostało. Tak to nie wygląda źle jak na
24 letniego swiftaZapodaj jakieś fotki
-
Komp z mk1 jest zupelnie inny (schemat tez ma inny) i nie radze sie na nim wzorowac w przypadku nowszych swiftow
Dzizas: ogolnie to do czego ci to auto ze potrzebujesz 1bar w to ladowac? Jaka sprezarka tam jest? Wyglada mi to na cos z subaru ale zdjecia marnawe.
-
Do zabawy [BIP] Musi mieć siłę obracać tymi 16" W końcu 1 bar to nie tak dużo, jakby miał tak ze 180km to by mnie zadowoliło. No właśnie zapomniałem zapytać od czego sprężarka, dzisiaj się dowiem i też foty jakieś porobię bo dopiero dzisiaj go przywiozę.
-
1bar to w tamtym przypadku krotka jazda
Moj na okolicach 0,8bar mial 200KM wiec jak sie dobrze zabierzesz za robote to z palcem w tylku na 0,7 zrobisz te 180KM. Mam nadzieje, ze Plastekk tez pare skrzyn Ci dostarczyl oprucz tego silnika -
No niestety skrzynia mam 3 ale od mk1 ;p z przerobionymi i wzmocnionymi półosiami no ale musiałbym rzeźbić mocowanie i pewnie parę innych rzeczy
-
seria skrzynia nie wytrzymuje tych 100hp a mowa o 180
dzizas nie chcial , twierdził ze ma dobra
-
No ta jedna to tam dłubana przez Rossiego podobna to może ze 120 wytrzyma~~
-
Do zabawy [BIP]
Musi mieć siłę obracać tymi 16" W końcu 1 bar to nie tak dużo, jakby miał tak ze
180km to by mnie zadowoliło. No właśnie zapomniałem zapytać od czego sprężarka,
dzisiaj się dowiem i też foty jakieś porobię bo dopiero dzisiaj go przywiozę.Odświeżyć Ci wyspy bananowe?
Być może jest to powszechny język w Twoim środowisku ale nie na tym forum. -
Być może jest to
powszechny język w Twoim środowisku...Nie życzę sobie takich uwag, szanujmy się nawzajem
-
Jeżeli sobie nie życzysz, nie racz tym słownictwem kolegów z forum. To też jest szanowanie interlokutora.
EOT -
dawaj fotki tego mk1 !
-
Przyjrzałem się dzisiaj bardziej podłodze w nim bo wcześniej nie było za bardzo możliwości bo nie dość ze było ciemno to trochę w ziemię wrósł... Wspawa się 6m2 blachy to będzie git
-
Fondmetale nawet są
Ogólnie to niezła rzeźba z nadkolami, progami i klamkami...
-
Co poradzić już mogły te poszerzenia zostać byłoby mniej roboty...
-
Przeciez tam nie ma co ratowac... Podlogi nie bedzi ewogole, a tam gdzie wyglada na ladna i tak wbijesz srubokret
-
Co poradzić już
mogły te poszerzenia zostać byłoby mniej roboty...Jeśli były zrobione tak jak zderzaki swego czasu to dobrze, że już ich nie ma...
Wyciągać turbo i wkładać do jakiegoś zdrowego silnika w zdrowej budzie
-
Przeciez tam nie ma
co ratowac... Podlogi nie bedzi ewogole, a tam gdzie wyglada na ladna i tak wbijesz
srubokretJakby sukcesywnie dospawać kawałki blachy od tunelu środkowego do progów to można by odratować jeszcze to tak w ramach praktyki spawania bardziej, z wierzchu co chwila widać pęknięcia szpachli i ruda wychodzi, a najlepsza jest klapa bagażnika jutro zdjęcie zrobię, ale ogólnie to składa się z 1mm szpachli i 0.01mm resztek blachy. Można by trochę pospawać pędzlem ubytki z wierzchu pomalować i by był taki uliczny mściciel~~ Ja to nie wiem czy on dachował kiedyś czy co bo tam ze 3 wiadra szpachli są a uszczelka od szyb też jakoś odstają bo wychodzi 12 warstwa lakieru
Wyciągać turbo i
wkładać do jakiegoś zdrowego silnika w zdrowej budzieSilnik z tego mk1 jest po kapitalnym remoncie więc powinien być w najlepszym stanie ze wszystkich 3 Jutro mam nadzieję że uda się go odpalić specjalnie nowy olej do niego kupiłem.
-
Uruchom i pokaż jak to cudeńko pyrka na lpg i w czarny mat go po spawaniu
-
No jeśli będzie gaz w butli... E tam tylko felgi na złoto i będzie subaru... justy prawie że