[moje auto] Dżizasowe biało-żółte GTi
-
Pitolicie z tym makaronami, w końcu to królestwo motorsportu niektórzy mają jednak pojęcie jak olej wymieniać a to że czasami im się nie chce no cóż kto bogatemu zabroni w końcu nowe GTi tylko 20k marek kosztowało to jak splunąć
-
I myślisz, że to
wpłynęło w sposób bezpośredni na awarię?tak, bo swift robił za jednym pociągnięciem podwójną trasę nad morze z gratisem czyli jakieś 1300km, przy pełnym obciążeniu i bucie z cyklu 120-170 ... więc mogło coś strzelić w końcu
A wiesz chociaż co
w tym Swifcie padło? Może legendarny tłok pękłniestety jeszcze nie, reanimować silnik będę, jeśli kupię coś co będzie mieć jeszcze mocowania wahaczy i podłogę, to wtedy się dowiem co tam strzeliło
-
niestety jeszcze
nie, reanimować silnik będę, jeśli kupię coś co będzie mieć jeszcze mocowania
wahaczy i podłogę, to wtedy się dowiem co tam strzeliłobez sensu , podratuj, pchnij go w cholerę i ciesz się wolnym czasem
-
bez sensu ,
podratuj, pchnij go w cholerę i ciesz się wolnym czasemza dużo kasy już w niego poszło, której nie odzyskam
Ma Enkei-e, jest szpeja ... audio ... 70% wygłuszony ... no i dzięki 14 latom garażowania trzyma się kupy dupy, choć w niektórych miejscach coś się próbuje pokazać -
Ktoś coś słyszał może o firmie Motrex, chodzi głownie o tłoki, jakieś opinie?
-
tak, bo swift robił
za jednym pociągnięciem podwójną trasę nad morze z gratisem czyli jakieś 1300km,
przy pełnym obciążeniu i bucie z cyklu 120-170 ... więc mogło coś strzelić w końcu
niestety jeszcze
nie, reanimować silnik będę, jeśli kupię coś co będzie mieć jeszcze mocowania
wahaczy i podłogę, to wtedy się dowiem co tam strzeliłoKiedyś taką akcję miał mój kuzyn Lanosem. Jechał na wczasy z kompletem pasażerów i bagażami i dorwał się do autostrady - but do 160 km/h przez dłuższy czas i też chmura z tyłu i mega zużycie oleju - brat mu zdjął głowicę, zajrzał do miski olejowej i okazało się, że pierścienie się skleiły z tłokami.
Wymienili pierścienie i zrobili remont głowicy (bardziej przy okazji), panewki nie ruszone.
Auto śmiga w rodzinie do dziś
-
Taka jazda z butem w podłodze grozi czymś poważniejszym czy to przypadek? Chcąc jechać te ~140kmh na autostradzie muszę tak robić.
-
Taka jazda z butem
w podłodze grozi czymś poważniejszym czy to przypadek? Chcąc jechać te ~140kmh na
autostradzie muszę tak robić.nie powinno raczej, BMW już przejechało parę takich tras, tylko że tam olej zmieniany jest co 5 miesięcy z racji przebiegów ... prędkości przelotowe od 120 do 180 i nic, a pusty nie jeżdżę ... swift dla porównania wytrzymał takich tras 3 ...
-
Myślę że groźniejsza jest jazda z butem w podłodze załadowanym samochodem po autostradzie przez 20km niż deptanie od świateł do świateł, w końcu samochód też potrzebuje czasem odetchnąć Zwłaszcza takie 1.3 w końcu to miejski samochód z założenia nie tak jak fiat 126p który był samochodem rodzinnym i można nim było jechać 140km/h cały czas z 7 osobami na pokładzie i przyczepką i nic się nie działo Takie samochody się teraz robi nawet lamborghini potrafi się zapalić po godzinie jazdy po torze
Ale już mi nie spamujta historiami jak 8v sra korbami na lewo i prawo przy 120km/h
Tylko lepiej powiedzcie gdzie pompę oleju dorwać bo jak już się za to wziąłem to miesiąc nie będę czekał aż mi w Hipolu ściągną (takie oczekiwanie mogłoby sprawić że silnik znowu by rok przeleżał :P)
Erde, Toydols wy tam na pewno coś wiecie
-
Erde, Toydols wy
tam na pewno coś wiecieA właśnie może Erde ma pompę - wszak już kilka silników miał
-
Ktoś coś słyszał
może o firmie Motrex, chodzi głownie o tłoki, jakieś opinie?To dokładnie to samo co ARCO. Tylko karton inny
ARCO u mnie, Toydolsa i MKV się sprawdzają więc możesz śmiało brać. Bierz te co dostaniesz taniej bo na 110% są identyczne i z jednej fabryki. -
A właśnie może Erde
ma pompę - wszak już kilka silników miałMusiałbym zobaczyć w czeluściach piwnicy ale jeśli nawet to jakaś stara używka tylko.
Ja swoją dokładnie obejrzałem, przemierzyłem zgodnie z manualem i była ok więc nie kupowałem nowej. Ciśnienie mam teraz książkowe więc jest wporzo -
Musiałbym zobaczyć
w czeluściach piwnicy ale jeśli nawet to jakaś stara używka tylko.
Ja swoją dokładnie
obejrzałem, przemierzyłem zgodnie z manualem i była ok więc nie kupowałem nowej.
Ciśnienie mam teraz książkowe więc jest wporzoCzasem stara oryginalna będzie lepsza niż nowy zamiennik
-
To dokładnie to
samo co ARCO. Tylko karton inny
ARCO u mnie,
Toydolsa i MKV się sprawdzają więc możesz śmiało brać. Bierz te co dostaniesz taniej
bo na 110% są identyczne i z jednej fabryki.No to super bo dostane je z 40% upustem
W sumie jak trochę to gdzieś w 3 świecie jeżdżą na nich i właśnie ktoś napisał, że są w katalogach ARCO i zamiennie stosowane w różnych regionach świata.A co do pompy
Ta z plastkowego silnika jest zatarta i jeden gwint ma zerwany (swoją drogą była pod nią metalowa uszczelka to standard? Bo w zamiennikach to same papierowe widzę), więc jednak się psują, Może ta z mojego się do czegoś nadaje, aczkolwiek też jakiegoś powodu się zatarł, a potrzebna wydajność 100%, zwłaszcza pod turbo
Jest niby jeszcze serwis ale tam to by mnie uraczyli czterocyfrową kwotą pewnie
-
Ta z plastkowego
silnika jest zatarta i jeden gwint ma zerwany (swoją drogą była pod nią metalowa
uszczelka to standard? Bo w zamiennikach to same papierowe widzę), więc jednak się
psują, Może ta z mojego się do czegoś nadaje, aczkolwiek też jakiegoś powodu się
zatarł, a potrzebna wydajność 100%, zwłaszcza pod turbo
Jest niby jeszcze
serwis ale tam to by mnie uraczyli czterocyfrową kwotą pewnieA ile zamiennik nowy panie?
-
Pińcet
-
Pińcet
-
Ja na serwisie kupowałem nową uszczlke pod pompe oleju i właśnie była metalowa ale nie była to jakaś straszna cena.
-
Nominalne
Reszta gratów jutro bo w Cer-motorze się pomylili i nie te pierścienie przywieźli
A pompy oleju jak nie ma tak nie ma Najwyżej niech mi ściągają i wymienię jak będę turbo zakładał i tak miska oleju wtedy do zwalenia to tylko jeszcze rozrząd rozpiąć
Tylko nie wiadomo czy te moje się do czegoś nadają -
bo w Cer-motorze się pomylili i nie te pierścienie przywieźli
Cene dali ci odpowiednią tak jak mówiłem??