[moje auto] Dżizasowe biało-żółte GTi
-
No w Cer-motorze zniżka zacna jest, ale w Hipolu też sobie utargowałem sporo
-
Nominalne
Na tych samych panewkach teraz składałem Też ACL-ki i NPR Europe
-
No w Cer-motorze
zniżka zacna jest, ale w Hipolu też sobie utargowałem sporoNo i super :-)
-
No w Cer-motorze
zniżka zacna jest, ale w Hipolu też sobie utargowałem sporodo którego hipola chodzisz?
Ja ostatnio tylko w hipolu kupuje i zawsze jakąś zniżke dostaje, konsultanci/sprzedawcy mogą tam sobie dowolnie ustalić cenę (zapewne w jakichś tam granicach)
-
A ile jest Hipoli? No w tym na Staniewickiej byłem
Uszczelki może nie powalają marką, ale i tak najważniejsza jest głowicy, podobno Eristic to to samo co Takoma... Się okaże i tak na tą uszczelkę ma iść jeszcze jakiś specjalny Loctite, zresztą na razie stopień sprężania i tak będzie w porywach wynosił 7.5:1, a jak później się jednak wysra to trzeba będzie pomyśleć nad jakąś metalową, piramidkami itp itd
-
A możesz zrobić zdjęcie i porównać tłoki vitary i GTi? i co to za otwór pośrodku tłoka?
-
Niestety wszystko u Mjecia leży, ale może Erde wrzuci zdjęcie on tam trochę ich ma
W sumie to cholera wie po co ten otwór
-
Niestety wszystko u
Mjecia leży, ale może Erde wrzuci zdjęcie on tam trochę ich ma
W sumie to cholera
wie po co ten otwórTzn tłoków z vitary nie mam... A fotki zwykłych Gti wrzucałem ostatnio
Otwór pewnie jakiś technologiczny na potrzeby produkcji -
POstaraj sie tloka przy otworze lekko sfazowac bo ostre krawedzie to zawsze problemy. Moje tloki z vitary nie mialy czegos takiego duzego.
Co do stopnia sprezania 7,5:1 to od razu mowie zebys sobie to wybil mocno z glowy - jezeli nie celujesz w wiecej niz 300KM to spokojnie 9:1 wystarczy przy dobrym IC i strojeniu.
Jak zrobisz 7,5 to sie okaze ze ze 100 fabrycznych koni zostanie 75 i 85Nm, do tego zeby zrobic 200KM trzeba bedzie kolo 1,5bar ladowac - totalny bezsens.
Kiedys przez przypadek sobie jeden klient zrobil (policzyl czesci do zamowienia sam bez pytania) motor 1.5 16v na stopien sprezania kolo 6:1 i sie okazalo ze motor krecacy sie 9700obr na 1.2bar z gt28rs mial ledwo 120KMDodatkowo jak myslisz powaznie nad turbo to pomysl o zakupie metalowej uszczelki oryginalu z vitary 1.6.
-
uszczelka z Vitary i swifta jest identyczna. Ja polecam uszczelkę KP z metalowymi pierścieniami i miedzianymi pod kanał olejowy. Z tym tylko że ja dokręcam je trochę mocniej
pierwsze trzy dokręcania robisz wg manuala a pożniej jeszcze dwa o 10-Nm i o kolejne 5-Nm.
Mam to wypraktykowane i w Gti i Vitarze, ale zrób jak uważasz. -
Identyczna tak, ale byla OEM metalowa uszczelka - dostepna na "wschodzie" niestety
-
Identyczne są uszczelki w Swifcie i vitarze? Myślałem ze z racji większego tłoka w Vitarze to i uszczelka ma z 1mm więcej luzu
Hmm z tym stopniem sprężania to ktoś na teamswifcie tak wykalkulował sobie ze wzorów, że tłoki z vitary w zależności od rodzaju dają 7.3-7.5 albo 7.7-7.9
Bo jak CR koło 8 to za mało to można by się zastanowić jeszcze nad tłokami z Jimny które z wyliczeń tego samego człowieka dają koło 8.8
Ogólnie sporo osób jeździ na tłokach z vitary dmuchają i jakoś nie narzekają i strasznie dużo nie muszą żeby mieć te 200hp. Co prawda niektórzy dmuchają na seryjnych tłokach i im to jakoś bangla.
Sam już nie wiem jakoś obawiam się zbyt dużego CR w końcu korby muszą wytrzymać bo one są tu najsłabszym ogniwem a i też nie chciałbym co chwilę głowicy ściągać przez uszczelkę
-
Katalog mówi że sa inne ją mówię że pasują zamiennie, to samo dotyczy głowic że wszystkich silników g16 i g13.
-
Hmm z tym stopniem
sprężania to ktoś na teamswifcie tak wykalkulował sobie ze wzorów, że tłoki z vitary
w zależności od rodzaju dają 7.3-7.5 albo 7.7-7.9
Bo jak CR koło 8 to
za mało to można by się zastanowić jeszcze nad tłokami z Jimny które z wyliczeń tego
samego człowieka dają koło 8.8
Ogólnie sporo osób
jeździ na tłokach z vitary dmuchają i jakoś nie narzekają i strasznie dużo nie muszą
żeby mieć te 200hp. Co prawda niektórzy dmuchają na seryjnych tłokach i im to jakoś
bangla.
Sam już nie wiem
jakoś obawiam się zbyt dużego CR w końcu korby muszą wytrzymać bo one są tu
najsłabszym ogniwem a i też nie chciałbym co chwilę głowicy ściągać przez uszczelkęWiec mi sie wydawalo zawsze ze tloki z vitary dawaly okolice 9 i chyba jak w swoim mierzylem to tak jakos wychodzilo - choc na 100% teraz pewnosci nie mam. Zasadniczo korby nie maja nic do stopnia sprezania a ich wytrzymalosc zalezy od momentu obrotowego. Te swiftowe to przy 300KM nie powinny sprawiac klopotow, do tego zakresu to raczej innymi rzeczami trzeba sie martwic.
-
U punkersa tez tłoki z vitary były i było tam kolo 190km przy 0.9 bara
Jak czytam na redlinie to tez większość ludzi jeździ na tłokach z vitary z CR 7.8 pomierzonym i się cieszą że takie CR jest w sam raz Mimo ze wiedzą ze na tłokach od Jimny można mieć koło 9 to nikt jakoś ich nie używa.Widać tam też jak co dobre wystrojenie daje jeden ma 170km przy 0.8 , drugi 186km przy 1.2 obaj na td04
No nie wiem czy te korby 300km by wytrzymały powyżej 200km to już loteria, z turbo nigdy nic nie wiadomo może wywalić uszczelkę pod głowicą a jak dobra uszczelka i jeszcze blok oringowany to ona wytrzyma a korby strzela przynajmniej tak piszą na redlinie ja tam się nie znam ale za granicą psioczą strasznie na te korby
-
ZNalazlem ze u mnie bylo 8,3:1 i na niestrojeniu bylo 197KM przy 0,65bar, choc tam jeszcze inne kombinacje byly. Potem bylo wiecej i korbom nic nie bylo. Z tego co pamietam Kamien w gti mial tez chyba kolo 240 i z korbami sie nic nie dzialo - patrzac na nie to jezeli by one byly takie slabe, to zadnego 2.0 opla czy VW na wiecej niz 200KM by sie nie dalo zrobic Maja tyle miesa co podobne z wiekszych silnikow ale sa krotsze (trudniej zepsuc).
-
8.3 natłokach od vitary hmm a głowica mocno splanowana? Swoją drogą ile można jej zdjąć?
Wyniki przaśne, ale taka moc to na silniku czy na kolach? Bo te co ja podawałem to na kołach
-
U mnie na silniku. W te z hameryki to nie wierz tak do konca, bo jeszcze ani razu mi sie nie zdarzylo zeby w polsce ich wyniki sie powtorzyly
Powiem Ci tak... Zasadniczo nie widze zadnego problemu z 200KM z litra przy stopniu sprezania 9:1, w evo ktore mialo chyba 8,8:1 i 9:1 (kilka roznych robilem) tez nie bylo problemu zeby 500KM zrobic. Jest tylko jedno ALE - komputer i strojenie. Jezeli jest byle co, albo ktos w stylu kokokurniktuning sie za to zabierze, to dla wiekszej szansy na przezycie lepiej miec nizszy stopien sprezania i wtedy takie 8:1 pozwoli ci zaladowac pewno kolo 0,8bar nawet na seryjnym zaplonie jak tylko zapewnisz dobre paliwo.Widze, ze jestes przygotowany w duzym stopniu i na pewno lepiej zakladac ze cos mniej wytrzyma i sie do tego dostosowac. Moim prywatnym zdaniem do tych 200-240KM nie trzeba ruszac tlokow ani korb a znalezc jakis patent na uszczelke i te gowniane tuleje co sie kiwaja (tzn patenty sa, ale $$).
-
Jest tylko jedno ALE - komputer i strojenie.
No własnie DET3 styknie czy jakieś SA?
-
Jak to z glowa zrobic to DET3 FIT powinien w miare wyrobic, tylko troche przerobek w kabelkach trzeba by zrobic. Ale w sumie najpierw powiedz w co celuejsz i do czego bedziesz uzywal auta?