[moje auto] Manuel, auto z klasą :-)
-
Oddaj dziadowstwo do sklepu niech oddają kasę albo nowe kable
-
wkurzyłem się i dziada wywaliłem w nerwach
-
Co do zmiany silnika w papierach to dziwne ze prosili o dowod zakupu - takie rzeczy mozna kupic za grosze i glupio miec na to papier... Pewno jak zwykle zalezy od WK, bo oni zwykle przepisow nie znaja
Jezeli chodzi o MAP, to Erde ma problemy przez kulawe walki Przy bardziej lajtowych powinno byc ok.
Natomiast jezeli bawisz sie w DET3 to ja bym sie nie cyckal tylko robil od razu Fuel Implant - podlaczyc do tego sonde fabryczna i mozna szalec na MAPie czy TPS. Dodatkowo mozna zmienic wartosc lambdy do jakiej dazy pracujac po sondzie co pozwala zmniejszyc spalanie. Niestety sonda szerokopasmowa wymagana do strojenia jak ma byc po Bozemu. -
wreszcie, za niedlugo wyleci mikser LPG i zwężka z 60 mm na 20 mm i wpadnie takie oto coś
-
zrobione zostało:
- wymontowanie całego wnętrza auta
- załatanie małej dziurki w podłodze (reszta podłogi zdrowa - napierniczałem śrubokrętem ile wlezie)
- oczyszczenie podłogi od wewnątrz auta, pomalowanie podkładem a następnie chlorokałczukiem.
- wymiana wiązki elektrycznej wewnętrznej auta
- poprawienie połączeń przełącznika zespolonego (przełącznik z mk5 ni jak się ma do okablowania mk3). sukcesem jest to ze mam wszystkie światła (nie miałem wcześniej długich)
- wstawienie (prawie juz) lampki z zegarkiem z mk2.
- wygotowanie w wodzie z octem nagrzewnicy
- wstawienie nawiewu powietrza na nogi pasażerów tylnych siedzeń
- wreszcie wstawienie tylnych boczków z GTI (te z materiałem)
- wstawienie boczków drzwi przednich z mk3 GS
- nasmarowanie prowadnic szyb
- poprawienie regulatorów otwierania drzwi (tak aby byly 2 pukty w ktorych drzwi trzymają się)
narazie to by było na tyle co zrobiłem przez tydzien urlopu
-
- wstawienie
nawiewu powietrza na nogi pasażerów tylnych siedzeń
Mógłbyś jakieś fotki zapodać?
- wstawienie
-
Nie widziałem swiftów z nawiewem na tylnie nogi ale ja go posiadam od nowości Dobra sprawa , podłoga w zime się elegancko suszy
-
fotek nie chciało mi się robić ja mialem go z mojego sedana.
-
fotek nie chciało
mi się robić ja mialem go z mojego sedana.sedan ma to w serii
-
sedan ma to w serii
Jak to jest rozwiązane? Tzn. jak to jest rozprowadzone po aucie?
-
obudowa nagrzewnicy, kawałek wzdłuż tunelu i pod siedzenie wchodzi
tam jest mocowane i wyprowadzony wylot nad dywanik -
obudowa
nagrzewnicy, kawałek wzdłuż tunelu i pod siedzenie wchodzi
tam jest mocowane i
wyprowadzony wylot nad dywanikGenialny bajer!
-
Manuel dostał świeżutki olej 15W-40 ELF SPORT TXI (dawne SRI), filtr oleju Boscha z zaworkiem zwrotnym oraz została zdjęta miska olejowa i uszczelniona na nowo. Wszystko dzięki pomocy kolegi mockba. Użyczył miejsca, narzędzi oraz swojej bardzo ważnej pomocy i wiedzy
-
Manuel dostał
świeżutki olej 15W-40 ELF SPORT TXI (dawne SRI)I dalej pali tyle oleju co benzyny...
-
przeciez nie pali nic oleju juz po tym jak uszczelniacze wymieniłem ... nie czytasz wątku zbyt dobrze
-
przeciez nie pali
nic oleju juz po tym jak uszczelniacze wymieniłem ... nie czytasz wątku zbyt dobrzeA no racja. Za rzadko piszesz i nie jestem na bieżąco...
-
ale i tak olej znika po umyciu miski.... cieknie ... bo ma dziurę, heh
ma ktoś miskę z 1.3, 1.3 GTI, lub 1.6 ? po taniości bo zamiennik 130 zł kosztuje
-
ale i tak olej
znika po umyciu miski.... cieknie ... bo ma dziurę, heh
ma ktoś miskę z
1.3, 1.3 GTI, lub 1.6 ? po taniości bo zamiennik 130 zł kosztujePlastka pytaj
-
ja mam 9 sztuk
-
masz 9 aż bo masz zawsze takie ceny ze nikt nie chce kupić