[moje auto] SUZUKI SWIFT GS G13B '94
-
-
Śpieszmy się kochać nielakierowane zderzaki, tak szybko płowieją
-
@ MKV:
moja po cappy jest specjalnie spreparowana, piec dziurek odpowietrzajacych, lasery, wszystko.@ likaon, danbar, Xsystoff:
przyjrzalem sie, odpuszczam. to nie dla mnie, nie bede cudowac.mamy zdolniache na forum ktory rzezbi w laminacie?
-
mamy zdolniache na
forum ktory rzezbi w laminacie?A co progi trzeba połatać
-
raczej nierdzewne błotniki potrzebne
-
bardziej o dokladke przedniego zderzaka, na wzor tej, ktora ma indii i na ktora tak choruje.
jakie progi, blotniki - ktos w ogole slyszal o rdzy w swifcie?
-
jakie progi,
blotniki - ktos w ogole slyszal o rdzy na swifcie?Krążyły kiedyś jakieś legendy...ale tak jak z Yeti... każdy słyszał,a nikt nie widział podobno za siedmioma górami,za siedmioma lasami mieszka niejaki zaklinacz korozji,zwą Go też Naczelnym Filozofem... najstarsi górale spod samiuśkich tater mówią,że się z nią zaprzyjaźnił i nawet zamieszkała w Jego Swifcie Ale to było wieki temu
-
bardziej o dokladke
przedniego zderzaka, na wzor tej, ktora ma indii i na ktora tak chorujeFanaberie, załóż spojler od stara i będzie git
-
az takiego agresora nie potrzebuje.
-
agresor byl z dokladka, ktora byl kupiony
-
cicho-sza.
-
Witajcie! Tak jak Olek wspominał kiedyś się pojawię, tak wiec jestem i witam was serdecznie!:) Odrazu jeśli jest taka możliwość proszę o zmianę nick-u autora tematu na mój:)
Auto znam już od jakiegoś czasu, wiedziałem jak jeździło tak bez chwili zastanowienia kupiłem, daje mi ogromny fun ale i kupę nerwów:)Mianowicie ułamało mi się mocowanie łapy silnika od strony rozrządu przy bloku(chyba pressing był za mocny), to ostatnie na samym dole łapy oczywiście wyszczerbiony kawał metalu zagubił się w akcji tak wiec kieruje swoje pytanie co robić? Spawać blok? Dodam że słupek jest podobno od mk1, przy łapie była jakaś rzeźba wykonana ni wiem z czym to się je? POMOCY CHŁOPAKI! czekam na rady:) Pozdrawiam!:)
-
Witajcie! Tak jak
Olek wspominał kiedyś się pojawię, tak wiec jestem i witam was serdecznie!:) Odrazu
jeśli jest taka możliwość proszę o zmianę nick-u autora tematu na mój:)
Auto znam już od
jakiegoś czasu, wiedziałem jak jeździło tak bez chwili zastanowienia kupiłem, daje
mi ogromny fun ale i kupę nerwów:)Mianowicie ułamało mi się mocowanie łapy silnika
od strony rozrządu przy bloku(chyba pressing był za mocny), to ostatnie na samym
dole łapy oczywiście wyszczerbiony kawał metalu zagubił się w akcji tak wiec kieruje
swoje pytanie co robić? Spawać blok? Dodam że słupek jest podobno od mk1, przy łapie
była jakaś rzeźba wykonana ni wiem z czym to się je? POMOCY CHŁOPAKI! czekam na
rady:) Pozdrawiam!:)Wrzuć fotkę uszkodzenia to może coś się wymyśli
-
Jutro postaram się zrobić jakieś foto poglądowe:)
-
takie spawanie chyba za wiele nie da. Zrobiłbym customową łape silnika wykorzystujac wszystkie otwory po tej stronie . Mk1 ma chyba otwory pod wspomaganie tak jak i inne bloki wiec na dole po lewej stronie przy misie olejowej jest sporo otworów które powinny wytrzymać. Połączyłbym to wszystko razem w jedność tak by łapa mogła trzymać się w wielu miejscach.
Co do olkowego swifta to silnik i skrzynia chodziła na prawdę super. Jezdzilem z nim i zbierało się to na prawdę konkretnie
-
takie spawanie
chyba za wiele nie da. Zrobiłbym customową łape silnika wykorzystujac wszystkie
otwory po tej stronie . Mk1 ma chyba otwory pod wspomaganie tak jak i inne bloki
wiec na dole po lewej stronie przy misie olejowej jest sporo otworów które powinny
wytrzymać. Połączyłbym to wszystko razem w jedność tak by łapa mogła trzymać się w
wielu miejscach.
Co do olkowego
swifta to silnik i skrzynia chodziła na prawdę super. Jezdzilem z nim i zbierało się
to na prawdę konkretnieNie wiem czy chodzi o to mocowanie z frontowej części bloku ale jak mi wyrwało jedną śrubę z bloku a trzeciej w ogóle nie było (bo blok z mk1) to wymodziliśmy z Adim taką pancerną łapę...
-
Tak Frontowa łapka:) Dzieki za foty tez właśnie myślałem żeby jakiś custom wykonać:)Będziemy coś myśleć:) mam nadzieje ze projekt pancernej łapy nie jest zastrzeżony?;p