[moje auto] Swift GL 1.0 Mk IV '98r. by BPX33
-
-
@Gooral napisał w [moje auto] Swift GL 1.0 Mk IV '98r. by BPX33:
Stabilizator na tył? 🤔
Nie. Tego też nigdy nie będę miał, bo uniemożliwiłoby mi to wożenie rzeczy na rozłożonej tylnej kanapie (w sensie z bagażnika do przestrzeni pasażerskiej). ;)
-
@BPX33 mówisz o rozpórce, a stabilizator masz pod autem. Ale w sumie nie mijasz się z prawdą, bo nie masz mocowań stabilizatora z tyłu. Litrówki nie miały.
-
@likaon napisał w [moje auto] Swift GL 1.0 Mk IV '98r. by BPX33:
@BPX33 mówisz o rozpórce, a stabilizator masz pod autem.
Fakt! Nie wiem czemu przeczytałem rozpórka. :P
A co do zagadki to jutro zrobię zdjęcia, bo paczka przyszła wczoraj, a na piątek jestem umówiony na montaż. :)
-
@BPX33 dopisz, że są różne kolory, najczęściej żółty, czerwony i czarny też ;) i nie chodzi mi tutaj o kolor butli nitro.
-
No po takiej podpowiedzi to już nie dało się nie zgadnąć... :P
-
@BPX33 Twój dentysta i producent plomb lubią to 😉😂
Przecież czerwone to mięciutkie jak podusia pod głowę... :)
-
@BPX33 ta miękkie. Twarde jak beton. Mówiłem że te nawet najbardziej miękkie są twarde :p
-
@BPX33 ta miękkie. Twarde jak beton. Mówiłem że te nawet najbardziej miękkie są twarde :p
Mają być wieczne, a czy będą twarde to sprawa drugorzędna. ;)
-
Panowie, tak się zastanawiam: przecież to tylko gumy / poliuretany trzymające stabilizator. Chyba nie mają wpływu na tłumienie całego nadwozia (od tego jest sprężyna i amortyzator). Czy zmiana gum na poliuretany naprawdę odbije się na komforcie?
To, co piszecie - to przypuszczenia czy sprawdzone organoleptycznie? -
@leo to jest komplet przedniego zawieszenia, a nie tylko stabilizator. Tak jest twardo. Tak miałem :p
-
-
Tak jest twardo.
Małe sprostowanie. Nie, nie jest! :P
Poza tym, że Suzek zrobił się bardziej zwarty (mniej "pływa") to nie zrobił się ani trochę twardszy. ;)
Może na żółtych byłoby twardziej, ale na czerwonych jest tak samo jak miałem w seryjnych wahaczach.
P.S. Chyba muszę Ci się dać kiedyś przejechać moim autem. XD
-
@BPX33 To chyba mieszankę zmienili bo ja miałem beton i same żółte, co z tego że wóz jechał jak po sznurku jak mięsna wkładka wypadała po drodze. Dlatego wsadziłem kubły i pasy 4 punktowe.
-
Poliuretany od piątku już w Suzku :)
A wczoraj przez cały dzień i dziś przez pół dnia poprawiałem malowanie zacisków i bębnów.
Przód:
Tył:
Finalny efekt:
-
Trochę spóźnione, ale wrzucam fotki z wyjazdu na długi weekend z Bożym Ciałem w Bieszczady. Zdjęć mało, ale pogoda praktycznie przez cały wyjazd nie rozpieszczała... :P
-
@BPX33 napisał w [moje auto] Swift GL 1.0 Mk IV '98r. by BPX33:
pogoda praktycznie przez cały wyjazd nie rozpieszczała... :P
No nie widać deszczu na zdjęciach :)
Fajne to drzewo . Ciekawe jak to rosło ?
-
Ludziów też nie widać... :-)
A ten mostek z czerwonym pylonem? Gdzie to?