[moje auto] Swift GL 1.0 Mk IV '98r. by BPX33
-
Zostaje tak jak
jest, bo pasuje do zderzaków i lusterek...Ale nie pasuje do klapy, a lotka z klapą ma współgrać...
Słabo to wygląda...Powinna być w kolorze klapy.
-
a 2x tyle za
wymianę daszNiestety póki co żaden ze mnie mechanik, dlatego tracę
-
wpadaj do mnie to Ci wymienię :P, max 2h roboty i masz BPX potwierdzi
PS: do Bartka - przynajmniej wiesz teraz jak się otwiera korek chłodnicy
-
wpadaj do mnie to
Ci wymienię :P, max 2h roboty i masz BPX potwierdziPotwierdzam! Wymiana nie jest trudna, ale czasochłonna, bo trzeba odkręcić miliony śrubek i zdjąć pasek od alternatora...
PS: do Bartka -
przynajmniej wiesz teraz jak się otwiera korek chłodnicyNo wiem...
Spalony bęben się nie zagrzał w drodze do stacji, więc chyba w porządku. -
No z tą lotką jest
ok, tylko proszę - zdejmij tą naklejkę z tylnej szybyNie ma mowy. Przynajmniej nikt mi nie zajuma Suzka, bo będzie musiał ściągać naklejki przez pół dnia...
Nakrętki koła też
ledwo co załapują na szpilki - jak u mnie... Odkryłem, że standardowe nakrętki
trzymają o 2 obroty głębiej niż te dedykowane stożkowe do alusówNie wydaje mi się, ale może się mylę... A z czego wyciągasz takie wnioski???
-
Nie ma mowy.
Przynajmniej nikt mi nie zajuma Suzka, bo będzie musiał ściągać naklejki przez pół
dnia...
Nie wydaje mi się,
ale może się mylę... A z czego wyciągasz takie wnioski???masz zajebistą lotke, spraw mi też taką : D
-
Ciężka sprawa jest
ją znaleźć... Zawsze możesz wziąć tą z GTI, bo ich jak psów...ja mam 5d i nie wiem jak z tym siurkiem od spryskiwaczy i pochyleniem klapy - czy bedzie pasować ; |
-
Pewnie rzeźbić trzeba, a tej wystającej frankfurterki nie ma jak masz lotkę od GTi, przed chwilą z ciekawości patrzyłem na moją klapę od GTi i tam pod lotką jest jakiś malusi cusiek, albo mam go urwanego albo taki oryginalnie jest.
BPX: Mi się jeszcze widzą czarne słupki środkowe i w klapie
A do napisu i kradzieży, słaba teoria -
Pewnie rzeźbić
trzeba, a tej wystającej frankfurterki nie ma jak masz lotkę od GTi, przed chwilą z
ciekawości patrzyłem na moją klapę od GTi i tam pod lotką jest jakiś malusi cusiek,
albo mam go urwanego albo taki oryginalnie jest.Tylko, że kolega ma 5D, a one miały inne klapy. Na zlocie sam oglądałem jak wygląda klapa od 5D(jest jakby krótsza i bardziej pionowa).
BPX: Mi się jeszcze
widzą czarne słupki środkowe i w klapieMoże kiedyś z czasem takie wpadną... Na razie muszę sobie pomalować na nowo bębny z tyłu, bo jeden mi spaliło...
A do napisu i
kradzieży, słaba teoriaA ja mam swoje teorie i się będę ich trzymał...
-
No i mnie jeszcze
ciekawość zżera, skąd ta lotka jest? Był to jakiś dodatek w późniejszych latach czy
jest to raczej tjuningowa allegrowa lotka ?To jest standardowa lotka z GS'ów.
Z napisów na jej spodniej części wynika, że wyprodukowana była w Austrii... -
Nie ma mowy.
Przynajmniej nikt mi nie zajuma Suzka, bo będzie musiał ściągać naklejki przez pół
dnia...
Nie wydaje mi się,
ale może się mylę... A z czego wyciągasz takie wnioski???No na zdjęciu przez Ciebie ostatnio w tym wątku dodanym, na którym widnieje zbliżenie tarczy hamulcowej wyraźnie widać, że nakrętka na szpilce ledwo łapie gwint...
W GTI-kach też tak jest, że jak założy się alu to gwintu na szpilce brakuje, czy w nich są szpilki dłuższe?