[moje auto] Swift GL 1.0 Mk IV '98r. by BPX33
-
te osłony to lipa
... ale próbuj zakładaćDlaczego? Mam w prawym nadkolu i pasuje idealnie.
-
Hellsin no i lipę to Ty sprzedajesz...
Mało, że pasuje idealnie to jeszcze nie wyciągnąłem tego starego fabrycznego (założyłem na wierzch to nowe), bo musiałbym rwać dwie śruby, a nie chciało mi się.Jedynym problemem było przymocowanie nadkola do budy. Ten kto mówi, że blachy w Swifcie są cienkie nie wie co mówi!!! Ze 30 minut próbowałem się wkręcić blachowkrętem i w końcu się udało, ale padam na twarz, a jutro pewnie poczuję wszystko w kręgosłupie...
-
Ten kto mówi, że blachy w Swifcie są cienkie nie
wie co mówi!!!Hmmm ja ciachałem całego Swifta.... i nie powiem,że należą do grubych Wg. mnie są cienkie Pomijam już fakt samego cięcia ze względu na przywiązanie- do łatwych to na pewno nie należało-> jedno nacięcie, przerwa i znowu wspominanie tych setek km przejechanych
-
Hellsin no i
lipę to Ty sprzedajesz...przód to jest lipa, bo mam u siebie założone i w ori miejsce to średnio pasuje ... co innego tył
Mało, że pasuje
idealnie to jeszcze nie wyciągnąłem tego starego fabrycznego (założyłem na wierzch
to nowe), bo musiałbym rwać dwie śruby, a nie chciało mi się.to tak to pewnie że pasuje idealnie, zdejmij tamto , to zobaczysz ładne szpary, dodatkowo jakie śruby ? tylko są od chlapacza 3 i żadnej więcej ...
Ze 30 minut próbowałem się wkręcić blachowkrętem i w końcu
się udało, ale padam na twarz, a jutro pewnie poczuję wszystko w kręgosłupie...to ruda zrobi chrum chrum
-
przód to jest lipa,
bo mam u siebie założone i w ori miejsce to średnio pasuje ... co innego tyłNa tył nie widziałem w sprzedaży...
to tak to pewnie że
pasuje idealnie, zdejmij tamto , to zobaczysz ładne szpary, dodatkowo jakie śruby ?
tylko są od chlapacza 3 i żadnej więcej ...W prawym nadkolu mam zdjęte i też pasuje idealnie, więc nie dyskutuj...
to ruda zrobi chrum
chrumTrochę czasu minie zanim będzie chrum...
-
Miałem taką osłonę, tak to pasowało, że od razu wyrzuciłem i zostałem przy oryginalnej pękniętej No ale do nie GTi to można cokolwiek założyć
-
Na tył nie
widziałem w sprzedaży...są ... popatrz na allegroszu
W prawym nadkolu
mam zdjęte i też pasuje idealnie, więc nie dyskutuj...tia ...
Trochę czasu minie
zanim będzie chrum...to się jeszcze zdziwisz
-
Ostatecznie, w klasie do 1400cm3, na jakoś 10 aut, 3 miejsce, za Civic'iem 5gen 1,4
i CRX'em z włożonym 1,4W 5genie nie bylo 1.4, a CRX mial w serii 1.4 Tak, tak bylo ich malo ale ten jest ori po VINie
W kazdym razie ciezko mi uwierzyc w 12s w 1.0 nawet bez kanap, akurat w Swifcie wnetrze duzo nie wazy, dwa razy jest wyciagalem Mozemy sprawdzic z moim 12s autem dla ulatwienia automat slabo startuje z miejsca, o pelen bak paliwa np. Tylko ostrzegam, ze u mnie jest 80l
-
Xsystoff, tego swifta juz nie mam Ten civic to 6gen chyba, pomyliłem się, Bartek Limanówka nim jechał jeśli dobrze pamiętam
-
Miałem taką osłonę,
tak to pasowało, że od razu wyrzuciłem i zostałem przy oryginalnej pękniętej
No ale do nie GTi to można cokolwiek założyćJak nie wierzysz, że pasuje to zapraszam na oględziny. No chyba, że się boisz porażki...
-
są ... popatrz na
allegroszuTylko po co mi z tyłu nadkole...
Tam to już się trzeba ewidentnie wkręcać w blachę, bo nie ma gdzie indziej przymocować... -
Ten kto mówi, że blachy w Swifcie są cienkie nie
wie co mówi!!! Ze 30 minut próbowałem się wkręcić blachowkrętem i w końcu
się udało, ale padam na twarz, a jutro pewnie poczuję wszystko w kręgosłupie...A słyszałeś o takim narzędziu jak wkrętarka akumulatorowa albo nawet zwykła wiertarka?
-
Tylko po co mi z
tyłu nadkole...
Tam to już się
trzeba ewidentnie wkręcać w blachę, bo nie ma gdzie indziej przymocować...Ja mam tylne w swoim i jestem zadowolony - nie rzuca błotem po całych błotnikach tylnych i tej rury do tankowania, a która lubi spróchnieć
Wierciłem w nadkolach otwory na blachowkręty i po 4 latach rdzy nie widać
-
A słyszałeś o takim
narzędziu jak wkrętarka akumulatorowa albo nawet zwykła wiertarka?Wiertarka nie podejdzie, bo nie mam kabla który starczy z 3-go piętra + jakieś 10 metrów do parkingu...
A wkrętarka mi już padła.
-
tej rury
do tankowania, a która lubi spróchniećPo zimie mam zamiar ją trochę oczyścić jeśli będzie rdza i popryskać BOLL'em.
Teraz mam inne rzeczy do robienia (uszczelnienie miski i wymiana przegubów). -
Na tył nie
widziałem w sprzedaży...A jednak są. [>>>Tutaj Trochę czasu minie
zanim będzie chrum...
Jak po wkręceniu wkręta wykręciłeś go i zabezpieczyłeś dziurę jakimś środkiem antykorozyjnym to owszem. Trochę czasu minie. Jak nie, to pojawi się szybciej niż się spodziewasz.
A swoją drogą. Gdzie Ty go wkręcałeś, że taką grubą blachę znalazłeś?
-
Ja mam tylne w
swoim i jestem zadowolony - nie rzuca błotem po całych błotnikach tylnych i tej rury
do tankowania, a która lubi spróchnieć
Wierciłem w
nadkolach otwory na blachowkręty i po 4 latach rdzy nie widaćJeszcze jeden plus jest nadkola z tyłu - nie sypie tyle błota w zderzak.
Poza tym zastanawiam się, gdzie i po co wiercić dziury w blachach, jak są fabryczne otwory do mocowania takich dodatków.
-
Jeszcze jeden plus
jest nadkola z tyłu - nie sypie tyle błota w zderzak.
Poza tym
zastanawiam się, gdzie i po co wiercić dziury w blachach, jak są fabryczne otwory do
mocowania takich dodatków.ja nie znalazłem, a te standardowe uchwyty przy plastikowym nadkolu odpadają w rękach
-
Jak nie wierzysz, że pasuje to zapraszam na oględziny. No chyba, że się boisz porażki...
-
To kiedy mam się Ciebie spodziewać?