[moje auto]Suzuki Swift GL 1.0 5d '93r.
-
GTi na 15" z klima podchodzilo blisko 10l w miescie i 7l w trasie...
-
dokładnie jak napisał Xsystoff może w ciepłe dni troszeczkę mniej, nieznacznie.
-
I już doznałem debilizmu i bezmyślności ludzi wsiadających do aut ja pierdziele czy to tak trudno użyć głowy wsiadając do auta, spojrzeć, ocenić odległość ??!!!! odprysk 10mm śr na tylnym błotniku(na który tak bardzo czekałem)już jest. od dzisiaj parkuje zdala od aut.. jasnmyyy gwint !
-
Przykra sprawa zważając na nowy lakier...
-
I już doznałem
debilizmu i bezmyślności ludzi wsiadających do aut
ja pierdziele czy to tak trudno użyć głowy wsiadając do auta, spojrzeć, ocenić
odległość ??!!!!tak, sam miałem przykład, stoję z kolegą na KFC, rozmawiamy obok aut, widzę że kolo zaparkował poldkiem na styk i wysiada. Wraca z żoną po jakiejś chwili o dziwo i wsiadają, widzę że mało miejsca jest po jej stronie to mówię: " niech Pani uważa otwierając drzwi " ... chwila nie minęła bum ... rysa 3 cm ... bo piź*** nie chciało się uważać ... mąż się uśmiecha, to podbitka, ja krzyczę z czego pan się śmieje, on otwiera drzwi i z tekstem o co chodzi, ja na to, że mówiłem żonie co by uważała a ona mnie obtarła, powiedział spier*** i chciał mnie uderzyć drzwiami, nie wiem czy przyciąłem mu łapę czy nie, ale po tym odjechał z piskiem, a ja z kolegą pojechałem na posterunek, chamstwo trzeba tępić, nr. znane, świadkowie byli, więc dzielnicowy poszedł w tany odwiedzić wieśniaków ...
od dzisiaj parkuje zdala od aut.. jasnmyyy gwint !
nic to nie da, kolega tak samo zaparkował i ktoś był na tyle miły, że w najmniej uczęszczanych miejscach do parkingu zaliczył obcierkę przez tylną część drzwi, błotnik, kończąc na zderzaku ... nie ma reguł.
-
ryse bym przeżył bo można by spolerować i wsio, dlatego dałem klar jeszcze żeby było bezpieczniej ale kurcze odprysk od trzepnięcia drzwiami to tego nie zdzierże
miejsce zdala od aut to u mnie tak wygląda że po prostu parkuje pod blokiem(moją klatka)a nie na parkingu na którym i tak już nie ma miejsc. Fajnie by było jakby lakiernik się zlitował i mi to zrobił bez dodatkowych kosztów jak będzie robił poprawki. -
ryse bym przeżył bo
można by spolerować i wsio, dlatego dałem klar jeszcze żeby było bezpieczniej ale
kurcze odprysk od trzepnięcia drzwiami to tego nie zdzierżerysa do podkładu ... a mówiłem pi*** i tak to u nas jest ...
Fajnie by było jakby lakiernik się
zlitował i mi to zrobił bez dodatkowych kosztów jak będzie robił poprawki.powiedz mu, może się uda
-
najlepiej parkować koło odpicowanych, drogich bryk...
-
ja tez mam taktyke parkowac kolo zadbanych samochodow (niekoniecznie drogich), bo jak widze pordzewiale strupiale truchlo to na 99% taka osoba ma gdzies innych.
-
ja tez mam taktyke
parkowac kolo zadbanych samochodow (niekoniecznie drogich), bo jak widze pordzewiale
strupiale truchlo to na 99% taka osoba ma gdzies innych.
dobry pomysł będę to miał na uwadzę -
najlepiej parkować
koło odpicowanych, drogich bryk...niestety to wygląda tak: ładna bryka zaraz znika a w jej miejsce pojawia się gruba baba i wali drzwiami wózkiem i czym tylko się da, jak nie baba to banda paskudnych bachorów albo stary kulawy dziad , zawsze się ktoś znajdzie i nie ma na to lekarstwa im bardziej się tym przejmujesz tym mocniej ciągniesz dziadostwo do siebie.
-
I już doznałem
debilizmu i bezmyślności ludzi wsiadających do aut
ja pierdziele czy to tak trudno użyć głowy wsiadając do auta, spojrzeć, ocenić
odległość ??!!!! odprysk 10mm śr na tylnym błotniku(na który tak bardzo czekałem)już
jest.Kurcze, no to współczuje. Tym bardziej, że tyle czasu i wysiłku włożyłeś, żeby doprowadzić auto do obecnego stanu.
od dzisiaj parkuje zdala od aut.. jasnmyyy gwint !
Taa... Ja tak zrobiłem jakiś czas temu i efekty widziałeś w moim wątku. Nie ma reguły.
-
Jutro auto trafia na poprawki i mam nadzieję, że się w weekend wyrobi Blacharkę skończyłem więc czas na kolejne inwestycje.
Trzeba pilnie wymienić tarcze i klocki. Tu mam pytanie jaka średnica, bo znalazłem na stronie polskiego producenta dwa wymiary 216 i 231mm. Przy czym te 231mm mają 17mm grubości a te 216mm mają 10mm. Które są odpowiednie? Klocki już wiem jakie - Koshiyamy(czy jakoś tak).
Po za tym podjąłem decyzję, zmieniam silnik na gti wszystko zależy czy uzbieram tyle kasy(przed wczoraj na allegro za 1600zł był/jest silnik+elektryka+półosie i nawet skrzynia). Trzeba jeszcze mechaniora znaleźć choć może z tym by problemu niebyło bo może ten lakiernik by mi w tym pomógł bo też zna się na mechanice itd.(Chce budować Hot roda więc myślę że się zna).
Mam jeszcze problem z miską olejową bo kiedyś zrobiłem sam uszczelnienie ale złym silikonem i cieknie i jeszcze 2 śruby ukreciłem ale to mniejszy szczegół czy ktoś wie jaki to silikon jest potrzebny? -
Trzeba pilnie
wymienić tarcze i klocki. Tu mam pytanie jaka średnica, bo znalazłem na stronie
polskiego producenta dwa wymiary 216 i 231mm. Przy czym te 231mm mają 17mm grubości
a te 216mm mają 10mm. Które są odpowiednie? Klocki już wiem jakie - Koshiyamy(czy
jakoś tak).kashiyama tarcze - bodajże te 231, ale ręki nie dam
Po za tym podjąłem
decyzję, zmieniam silnik na gti wszystko zależy czy uzbieram tyle kasy(przed wczoraj
na allegro za 1600zł był/jest silnik+elektryka+półosie i nawet skrzynia).lepiej kupić całego dawcę ...
P.s: słuszna decyzja -
silnik i swap na GTi to nic trudnego bo mocowania pasują pod Twoja bude. Przełożyć musisz zawieszenie + cała elekryke.
jak coś to mam sporo pozostałości po GTi jakbyś chciał
( zawias od gti , liczniki z 9k na budziku i inne tego typu pierdoły )
nawet jeśli nie kupisz silnika + skrzyni to ja bym szukał samego silnika bo jeśli Twoja litrowa skrzynia jest w bdb stanie to też bez problem da radę z silnikiem GTi - no i zawsze taniej
-
a ja jestem zdania że jedno mocowanie nie będzie chyba poasowało. dokładniej mowa o mocowaniu na ścianie grodziowej które trzeba przesunąć. ale mnie to się tak tylko zdaje. simon na 1.3 8V przekladal z 1.0 to niech się wypowie
co do tarcz masz te mniejsze. 231 były w GTI oraz 1.6 jak dobrze pamietam
-
silnik i swap na
GTi to nic trudnego bo mocowania pasują pod Twoja bude. Przełożyć musisz zawieszenie- cała elekryke.
A nie trzeba przespawywać jednego mocowania? a zawieszenie czemu trzeba zmieniać?
jak coś to mam
sporo pozostałości po GTi jakbyś chciał
( zawias od gti ,
liczniki z 9k na budziku i inne tego typu pierdoły )
dobrze wiedzieć
nawet jeśli nie
kupisz silnika + skrzyni to ja bym szukał samego silnika bo jeśli Twoja litrowa
skrzynia jest w bdb stanie to też bez problem da radę z silnikiem GTi - no i zawsze
taniej
no nawet lepiej się zbiera z tego co wiem - cała elekryke.
-
ale teorie snujecie ... przecież to ten sam blok pany
-
jaki ten sam blok ? 1.0 i 1.3 ?
-
jaki ten sam blok ?
1.0 i 1.3 ?aaaa, zapomniałem że kolega ma 1.0 to fakt, jedno mocowanie do przespawania zwracam honor pisałem o 1.3 8V z rozpędu