[moje auto]Suzuki Swift GL 1.0 5d '93r.
-
tarcze i klocki do
wymiany, i pamietaj co by prowadnice wyczyscic !
tak tak tarcze do wymiany ale to później a prowadnice od...? w mechanice to ja niejestem dobry -
tak tak tarcze do
wymiany ale to później a prowadnice od...? w mechanice to ja niejestem dobryoj
przy wymianie tarcz zdejmujesz zacisk, rozbierasz wszystko i czyscisz
zwroc uwage na gumki (sparcienie) i tloczki (wzery -koniecznosc wymiany)
-
oj
przy wymianie
tarcz zdejmujesz zacisk, rozbierasz wszystko i czyscisz
zwroc uwage na
gumki (sparcienie) i tloczki (wzery -koniecznosc wymiany)z pewnością to zrobię dzięki
-
-
Czekamy czekamy
-
Zderzaki w kolorze ale... raz że pistolet mi plujnał parę razy farbą (brak sitka w nowych kubkach ) a dwa na zderzaku przednim porobiły się purchle, na lusterkach(małe) i na zderzaku tylnym(również małe). Zastanawiam się jak to możliwe skoro podkład schnie od czwartku Olewam już innego rodzaju syfy w lakierze bo mało czasu. Poczekam ze 2,3 dni i zeskrobie miejsca z purchlami i malne jeszcze raz. Zobaczymy co wyjdzie...
Uploaded with ImageShack.us
-
No ja właśnie chciałem poprawić dokładkę przedniego zderzaka (tą co trzyma atrapę), bo schodził z niej klar i też porobiły mi się purchle... Próg od wsiadania miałem też obtarty, tam też trysnąłem bazą i znowu purchle Co za cholera?
Lakier oryginalny żre się jakoś z lakierem akrylowym... Czyżby lakier oryginalny był jakiś wodorozcienczalny czy co?
-
Oryginalny lakier na plastikach był bez utwardzacza... najlepiej zjechać papierem ściernym ile się da do plastiku albo zmyć to nitrem i dopiero lakierować - przerabiałem to na lusterkach ze swifta i lotce z hundy
-
Oryginalny lakier
na plastikach był bez utwardzacza... najlepiej zjechać papierem ściernym ile się da
do plastiku albo zmyć to nitrem i dopiero lakierować - przerabiałem to na lusterkach
ze swifta i lotce z hundyDzięki za info
A dlaczego na progu też purchle się porobiły po tryśnięciu akrylem ze spraya
-
znowu ja zedrzesz do żywca lakier to nowy nie bedzie się trzymal do plastiku. Musi być odpowiedni podkład z plastyfikatorem zmiekczaczem lakieru.
Lakier urósl i jest kilka powodów - złe wymieszanie skladnikow do lakieru , kiepski podklad i przygotowanie zderzaka . Raz w zyciu mi sie tak zrobilo a czemu to juz sam nie pamietam..
-
Jak dla mnie, to doszło do reakcji bazy i podkładu, nie wiem dlaczego, ale na plastikach dużo łatwiej o takie kwiatki. Miałem identycznie jak malowałem owiewki w motocyklu; pokład innego typu pomógł (tzn podkład do plastiku-> podkład akryk-> wierzchnia warstwa).
-
Podkład do plastików jest. W tych miejscach na przednim zderzaku był szlifowany podkład bo zacieki wyszły, możliwe więc że naruszyłem podkład do plastików i pod wpływem kontaktu z rozpuszczalnikami po prostu odeszło. Jednym słowem troszeczke przesadziłem z rozpuszaczlnikiem Taki mój wniosek
Dziś tylne drzwi, klapa bagażnika i błotniki przednie są w podkładzie, ok 18 wpadnę więc akurat bedzie suche i gotowe do przeszlifowania. hmmm kto wie może od strony wewnętrznej położe kolrek fotki na wieczór
HELLSIN PAMIĘTASZ O SPR ZAWIASÓW I ZROBIENIU ZDJĘĆ DLA MNIE??
-
HELLSIN PAMIĘTASZ O
SPR ZAWIASÓW I ZROBIENIU ZDJĘĆ DLA MNIE??pamiętam, mam je na komie, ale nie wiem czy Ci dużo pomogą ... i czy o takie chodziło to co ?
-
pamiętam, mam je na
komie, ale nie wiem czy Ci dużo pomogą ... i czy o takie chodziło to co
?
no to na gg się odezwijj to się zobaczy -
no to na gg się
odezwijj to się zobaczywyślij mi na PW maila to Ci prześle
-
Oto fotki z nałożonego podkładu od strony wewnętrznej i zewnętrznej.
Błotniki zabezpieczone dodatkowo środkiem antykorozyjnym(ranty, dół) i dopiero na to kładziony podkład. Niby nowe blachy ale wolałem to również zabezpieczyć z dwóch stron.
Niestety podczas składowania powstało małe wgniecenie i musiałem zaszpachlować...
U dołu drzwi i klapy kładłem nieco grubiej podkładu w celu lepszej ochrony -
Ty do roboty się bierz a nie w środku dnia jakieś foty wrzucasz 13 dni zostało....
-
No i mamy bazę+klar od strony wewnętrznej tylko na tylnych drzwiach i klapie, błotniki jutro bo podkłądem były pryskane od strony zewnętrznej.
Powiem że wyszło to bardzo elegancko, zacieki prawie że niewidoczne i nieliczne, jest powód do radości
zamontowane tylko tymczasowo ale i tak morda się cieszy jak na to patrzę -
udało sie poprawić te purchle na zderzaku ?
acha i co jednak cały będzie w jednym kolorze ?
jak tak to pomyśl o tym co mówiłem, czyli słupki drzwi i klapy tylnej na czarno
imho bedzie sie ciekawiej prezentował, niż cały w jednym kolorze -
Teraz proponuje zbierać cash na swapa i dać mu serce z GTi bo wygląd będzie bardzo fajny i z zacięciem sportowym, buda zrobiona więc by się to opłaciło