[moje auto]Suzuki Swift GL 1.0 5d '93r.
-
Ledów jest 39 na lampę.
Zostawcie już to audio!!! Ja chce żeby auto było praktyczne a zarazem miło było posłuchać muzyki. Słuchałem w takim układzie jakim mam czyli tył nisko-tonowe, przód dół średnio-tonowe i przód u góry wysoko-tonowe, prawie rok i jestem zadowolony. W planach mam zakup boczków od renault19(chyba własnie te pasują do Swifta na przód) i wtedy popracuje bardziej nad przodem. Tyle w temacie póki co a dla rozluźnienia to sobie film obejrzyjta, o! -
W sumie tylko
"przejazdem" tu jestem:) jeżeli chodzi o przywitanie, to WITAM.witamy się gdzie indziej, ale witaj
Odniosłem się do
wypowiedzi kolegi, który stwierdził, że montaż głośników w półce ze swift'a to lipa,
w półce oryginalnej owszem, lipa, w tej którą ma zajczykowski również lipa, tyle, że
troszkę mniejsza:)nie mniej jednak nadal lipa
Ps. jeżeli chodzi o
audio w samochodzie, to generalnie jest porażka, nie słyszałem dobrze brzmiącego
audio w aucie, a słyszałem wiele systemów, tych pro również.to mało aut słuchałeś, ja słuchałem tych ze sprzętem zarówno za 2k pln jak i za 50k pln, wierz mi jest różnica, dodatkowo jak na audio w samochodzie to gra to w niektórych autach naprawdę zaskakująco na wysokim poziomie, powiem więcej, nie jeden user z HA by się tego nie powstydził.
Pozdrawiam
serdecznie.również pozdrawiam
Ledów jest 39 na
lampę.no i fajnie, tylko podepnij to sensownie co by niebiescy nie mieli nic do Ciebie, oraz użytkownicy na drodze.
Zostawcie już to
audio!!! Ja chce żeby auto było praktyczne a zarazem miło było posłuchać muzyki.da się - zarówno praktycznie jak i posłuchać muzyki
Słuchałem w takim układzie jakim mam czyli tył nisko-tonowe, przód dół
średnio-tonowe i przód u góry wysoko-tonowe, prawie rok i jestem zadowolony.ja słuchałem we 3 way-u i 2 way-u + sub, swift ma wdzięczną akustykę wnętrza, poza skrzypiącymi plastikami
W planach mam zakup boczków od renault19(chyba własnie te pasują do Swifta na przód) i
wtedy popracuje bardziej nad przodem.w 5D jest dużo fajniej niż w 3D, lekkie podcięcie blachy i masz 16,5cm w drzwi
a dla rozluźnienia
to sobie film obejrzyjta, o!
od 3:19 - tytuł songa proszę :] dodatkowo - rób 2 część jak dasz radę bo obecnie pada i chyba robota idzie słabo
-
w 5D jest dużo
fajniej niż w 3D, lekkie podcięcie blachy i masz 16,5cm w drzwiw 3D też jest fajnie a bulle dalej leżakują w pudełku i czekają na montaż
PeeS. Kiedy wbijasz na śląsk?
A co do filmiku... no kawał serca i roboty włożony,szacun teraz na pewno nie będziesz się chciał szybko rozstać ze swoim Swiftolotem
-
w 3D też jest
fajnie a bulle dalej leżakują w pudełku i czekają na montażw 3D jest średnio trzeba robić maniany Jak tam tweetek ? - żyje ?
PeeS. Kiedy wbijasz
na śląsk?pewnie nieprędko, na razie nie mam nic tam do załatwiania
A co do filmiku...
no kawał serca i roboty włożony,szacun teraz na pewno nie będziesz się
chciał szybko rozstać ze swoim Swiftolotemco racja to racja
-
w 3D jest średnio
trzeba robić maniany Jak tam tweetek ? - żyje ?tweetki ma Jelon ze słupami,mi zostały głośniole i zwrotki i tylko to będę wrzucał... kiedyś jak będzie czas
pewnie nieprędko,
na razie nie mam nic tam do załatwianiabyś przyjechał pooglądać stare gęby
-
tweetki ma Jelon ze
słupami,mi zostały głośniole i zwrotki i tylko to będę wrzucał... kiedyś jak
będzie czasukej tylko tym razem bez komarów
byś przyjechał
pooglądać stare gębyoj tam, oj tam jak dostanę służbówkę to będę u was co 2 dzień
-
ukej tylko tym
razem bez komarówzaproszenie? ahhhh te wspomnienia z montażu
oj tam, oj tam
jak dostanę służbówkę to będę u was co 2 dzieńja czasem weekendami
-
ogólnie robota idzie słabo bo czekam na wyjaśnienie tej sprawy z lakierem. Utwór to B-Complex- Beautiful Lies a reszta to ... zgadnijcie hehe już pomału składam drugą część
-
Utwór to B-Complex- Beautiful Lies a reszta to ... zgadnijcie hehe już pomału składam > drugą część
Początek to muza z TRANSFORMERS!
-
Początek to muza z
TRANSFORMERS!
i koniec też -
Witajcie,dawno nie zaglądałem. Generalnie złe wieści, 17 sierpnia drzwi tylne i przednie, klapa bagażnika, maska, błotniki przednie i poprawki na zderzakach idą do lakiernika. Jestem wykończony psychicznie, niewyrabiam. Jestem załamany, że nie ukończe tego sam w 100%, tymi moimi łapskami! na 22 powinny być części gotowe, potem reszta składania i . . . możliwe że będę na zlocie ale póki co wątpię i to bardzo
-
Nie masz powodu żeby być załamanym Spójrz na ten temat od samego początku i zobacz czego dokonałeś.. ;-) Lakiernicy uczą się masę czasu żeby być kim są więc to że w 100% Ci nie wyszło nie jest powodem do złości..
Jest dobrze, głowa do góry! -
skladaj samochod a poprawki rób tylko z wierzchu zaoszczędzisz kasy a nikt nie zobaczy innego odcienia od srodka dzwi itp, generalnie im później tym lepiej niech wszystko dobrze usiądzie, ja tez w zeszłą sobotę lakierowałem pierwszy raz maskę zderzak drzwi czarną perłą nie wyszło to tak jak myślałem że wyjdzie bo cytryna dość mocna , w niedziele chodziłem podłamany a dziś przejechałem wszystko papierem 1500 i jest gładkie jak dupcia niemowlaka teraz tylko polerka i będzie wyglądać lepiej jak od lakiernika za grubą kasę który oczywiście spieprzył robotę- dlatego muszę poprawki robić. Powiem tak to było moje pierwsze malowanie takim lakierem wiem już jakie są słabe strony mojego sprzętu i co muszę poprawić przy następnym lakierowaniu... nie wiem albo mam do tego dryg a może zwyczajnie to nie trudna robota, ogólnie jestem mechanikiem samoukiem i nigdy się nie poddaje, tak długo robię aż ogarnę. Wiec weź się w garść i do roboty - niema się co nad sobą użalać. Ja kibicuje twojemu projektowi bo jesteś bardzo nielicznym gościem na tym forum co dłubie sam przy aucie zamiast robic durne uwagi innym krytykując i pouczając samemu nic nie wnoszac po za durnymi uwagami typu przywitaj się w odpowiednim temacie lub wujek google Ci odpowie, ale to juz na inna rozmowe. Teraz bierz się do pracy i nie bądź panienka. Ostatnio moja Madzia uparła się że oszlifuje zderzak więc dostała papier w reke i jechała, szybko jej się to znudziło ale nie było zmiłuj szlifowała do końca i tak jak przygotowała tak został pomalowany a wyszedł najładniej ze wszystkich elementów...Dziewczyna dała rade więc wiesz...
-
Sporo czasu mnie nie było, ale widzę, że w tym czasie zrobiłeś kawał dobrej roboty! Więc skoro stawiałeś czoła trudnościom gdy zaczynałeś, to teraz tym bardziej powinieneś iść obraną drogą! Tym bardziej, że koniec prac jest coraz bliżej!
A w między czasie możemy zrobić jakiś spocik w Sz-nie.
-
Jak patrzę ile już zrobiłeś to jestem pełen podziwu. Ja bym się w życiu na coś takiego nie porwał, a Ty odwaliłeś kawał dobrej roboty więc nie narzekaj... Życzę powodzenia w ukończeniu prac!
P.S. Gdybym mieszkał bliżej to nawet mógłbym podjechać i Ci pomóc(tyle ile dał bym rady bo też się na tym nie znam! ), ale trochę daleko mam...
-
Dziekuje, pięknie za słowa wsparcia i w ogóle niestety problem jest bardzo złożony, to niepierwsze moje podłamanie. Gdyby nie ten KTOŚ, poddałbym się wcześniej. Decyzja już podjęta-reszta elementów, te pomalowane złym odcieniem i różne poprawki idą do lakiernika.
-
bede Cie atakowac z kazdej mozliwej strony i w razie koniecznosci, nakopie.
mamy umowe, dzialaj!
-
Gościu! DO ROBOTY!!! Nie ma obijania się. Całe forum wspiera Cię duchowo więc nie zadręczaj się bez powodu że Ci się w 100% nie uda zrobić samochodu. Pewnych rzeczy się nie da po prostu zrobić samemu więc głowa do góry. Ja jakoś przetrwałem załamanie ze swoim więc i ty dasz radę!!!
PS: Koniec gadania i bierz się za Świstaka bo Ci to potem pięknie wynagrodzi!
-
Witajcie;) generalnie elegancko, cały czas czekam na farbę więc kolejne dni w plecy już lecą ja pikoleeee! Dziś za to zrobiłem Ledy w lampkach i naprawdę jestem z nich zadowolony. Zamontowałem też nowe złączki do kierunków z przodu. Po za tym coś sie zrypało w radiu i nie daje sygnału +12V na wzmacniacz-fantastycznie póki co zrobię zworę na 12V z przełącznikiem
Ledy wkleiłem bezpośrednio w klosz. Poprzednie założenie czyli miedzy odbłyśnik a obudową nie daje takiego efektu jak teraz
Klosze się kleją. ładne brewki?
-
Mi się podobają! Bardzo pomysłowe!