[moje auto]Suzuki Swift GL 1.0 5d '93r.
-
Co do malowania drzwi i błotników:
Jak kładziesz "metalic"(perłę i inne efekciarskie lakiery) koniecznie kładź w pozycji, w jakiej element będzie jeździł, czyli drzwi w pionie a maska w poziomie. Inaczej będzie delikatnie zmieniony odcień. -
Co do malowania
drzwi i błotników:
Jak kładziesz
"metalic"(perłę i inne efekciarskie lakiery) koniecznie kładź w pozycji, w jakiej
element będzie jeździł, czyli drzwi w pionie a maska w poziomie. Inaczej będzie
delikatnie zmieniony odcień.
to bedzie zwykły lakier. -
Tak.
Narobisz się
Można kłaść klar po
wyschnięciu bazy tylko trzeba ją delikatnie zmatowić bardzo drobnym papierem >2000mnie chodzi o kładzenie bazy. Ale za podpowiedź z klarem też dzięki.
-
Baza na mokro, bo będzie później klar odłaził Z tym był problem w niektórych vw (zielony metalik, niebieski metalik) i podobno właśnie kładzenie kolejnych warstw na sucho było tego przyczyną. Czy tak faktycznie było- nie wiem, ja bazę właśnie matowiłem przed klarem (bo jak się maluje np pół błotnika to po prostu inaczej się nie da) i nic nie odłazi póki co.
-
bo problem jest w tym, że mam dach i lewą stronę w 2 warstwach farby a prawa w jednej... potem szlag trafił pistolet - po prostu rewelka i nieukończyłem malowania. Jutro się widzę z lakiernikiem i mam nadzieje że coś poradzi.
-
odkad pamietam to wujek który jest w branży od 20lat przyciera na sucho , daje podkład , podklad przyciera na mokro. Na powierzchnię dobrze odłutszczoną i czystą kładzie bazę a za 10minut klar..
i tej metody bym sie trzymał.
-
-
cacy. jeszcze troche cierpliwosci, dzialaj!
-
Kolorek bomba...
-
Witajcie Wczoraj udało się dokończyć malowanie. Robiłem wszystko wg zaleceń lakiernika, tzn: do bazy dodawałem mniej utwardzacza(bo temp otoczenia wysoka)a nieco więcej rozpuszczalnika, z klarem identycznie mniej utwardzacza a odrobinę więcej rozpuszczalnika. Udało mi się zmieścić w czasie jeżeli chodzi o odstępy między kładzeniem bazy a bezbarwnego Wyszło kilka zacieków ale ale jest to do usunięcia(w kąciku motomania znalazłem). Firanka wyszła na błotniku prawym i na progach , reszta cacy. Myślę że poniedziałek albo wtorek bedę mógł uzbrajać bude Teraz foty:)
PS. No i jeszcze zredukowałem ciśnienie do 2,2-2,5 bar - pięknie szło
-
Ladnie to wygląda ciekawy jestem jak będzie za kilka tygodni jak wszystko dobrze posiada. A powiedz mi co to za babelki na dachu?
Ogólnie gratuluje efektów. Szkoda że ja mam ostatnio mało czasu i wolno mi to idzie . -
Ladnie to wygląda
ciekawy jestem jak będzie za kilka tygodni jak wszystko dobrze posiada. A powiedz mi
co to za babelki na dachu?
Ogólnie gratuluje
efektów. Szkoda że ja mam ostatnio mało czasu i wolno mi to idzie .
Dziekować chodzi Ci o te 7 białych punktów? to odbijające się dziury w dachu i ścianach -
nie o takie drobne babelki najlepiej je widac na środku dachu
-
nie o takie drobne
babelki najlepiej je widac na środku dachu
aaa to. To to wtrącenia kurzu. Niema się co spodziewać ideału po malowaniu w garażu. Podłoga była zmoczona przed malowaniem więc i tak jest lepiej. Ale to wszystko do spolerowania -
mogłeś te kratki z tyłu wyciągnąć, a nie malować Ciekaw jestem efektów na żywo Na zlot przybywajcie panocku
-
mogłeś te kratki z
tyłu wyciągnąć, a nie malować Ciekaw jestem efektów na żywo Na zlot
przybywajcie panocku
aa no mogłem ale cuż...czas goni a to pierdółka w sumie przybywam -
aa no mogłem ale
cuż...czas goni a to pierdółka w sumiejak swoje wyciągałem, to zdziwiłem się że tyle syfu może tam być ...
przybywam
ba
-
jak swoje
wyciągałem, to zdziwiłem się że tyle syfu może tam być ...
a do czego te klapki wogóle służą? sie tak zastanawiałem jak je zobaczyłem pierwszy raz -
a do czego te
klapki wogóle służą? sie tak zastanawiałem jak je zobaczyłem pierwszy razco by ciśnienia nie było w kabinie
-