[moje auto] Suzuki Swift GTi mk2 1990r dedykowany by MKV
-
To nie studzienki
tylko tak wygląda lewy pas Trasy Katowickiej w okolicach WarszawyChyba miałeś na myśli niemiecką autostradę albo drogę prywatną
-
Chyba miałeś na
myśli niemiecką autostradę albo drogę prywatnąSa dwie opcje. Pierwsza jest taka, ze MkV wezmie sobie do serca to co piszesz, posypie glowe popiolem, sprzeda GTi i bedzie spokojnie jezdzil litrowka trzymajac sie kurczowo przepisow, a druga opcja jest taka, ze zleje na to co piszesz. Mysle, ze bardziej prawdopodobna jest opcja numer dwa i dlatego Twoje pisanie w tym temacie takich tekstow to zwykle nic nie wnoszace OT.
Zastanawiam sie jak wyglada w SS trakcja, co prawda nie robilem ostrych testow swoja zabawka, ale na jedynce na suchym asfalcie jak juz sie toczy to mozna dawac w palnik i nie gubi trakcji na Rainsportach 1 195/50 R15, a skrzynia u mnie krotsza i niuton wiekszy.
-
Sa dwie opcje.
Pierwsza jest taka, ze MkV wezmie sobie do serca to co piszesz, posypie glowe
popiolem, sprzeda GTi i bedzie spokojnie jezdzil litrowka trzymajac sie kurczowo
przepisow, a druga opcja jest taka, ze zleje na to co piszesz. Mysle, ze bardziej
prawdopodobna jest opcja numer dwa i dlatego Twoje pisanie w tym temacie takich
tekstow to zwykle nic nie wnoszace OT.Chodzi o to, że pewni smutni panowie mogą się tym zainteresować, zapukać do drzwi i zaproponować 500zł i 10pkt, gdyby to było w Belgii to jeszcze Swift by zrobił .
Wszystko fajnie, dobrze tylko, ale droga mogła zostać anonimowa po co komuś ułatwiać pracę
-
wiecej studzienek
to po drodze juz nie bylo?słychać tylko łup, łup, łup
Szczerze to spodziewałem się więcej po 130KM -
słychać tylko łup,
łup, łup
Szczerze to
spodziewałem się więcej po 130KMMyślę, że trzeba zaczekać aż MKV załatwi kręcenie kółkami i wykres z hamowni Wtedy dopiero powinno auto zacząć jechać a i faktyczną ilość kucyków się pozna Bo na wykresach z Ecumastera to już mi cuda od 90KM do 160KM wychodziły
-
Coś jest nie tak...mój chodzi cały czas jak Twój teraz i zastanawiam się czy go nie złomować. Normalnie u mnie zamykał czwórkę bardzo szybciutko. Domykał ją bez zmęczenia. Teraz to tylko jak na tym filmiku. serio.
-
Myślę, że trzeba
zaczekać aż MKV załatwi kręcenie kółkami i wykres z hamowniraczej tak jak piszesz
-
Coś jest nie
tak...mój chodzi cały czas jak Twój teraz i zastanawiam się czy go nie złomować.
Normalnie u mnie zamykał czwórkę bardzo szybciutko. Domykał ją bez zmęczenia. Teraz
to tylko jak na tym filmiku. serio.4 bieg dokręcał mi się do końca i na seryjnym silniku a na 5 dalej szedł
-
Chodzi o to, że
pewni smutni panowie mogą się tym zainteresować, zapukać do drzwi i zaproponować
500zł i 10pkt, gdyby to było w Belgii to jeszcze Swift by zrobił .
Wszystko fajnie,
dobrze tylko, ale droga mogła zostać anonimowa po co komuś ułatwiać pracęTak naprawdę to było na powierzchni księżyca na podnośniku hydraulicznym i się wcale nie poruszałem ale potem pojechałem jeszcze raz na autostradowym odcinku Katowickiej i chciałem wyprzedzić TIRa ale okazało się, że jechały w kolumnie w dziesięciu i musiałem je szybko wyprzedzić bo za mną jechała karetka na sygnale i musiałem jej ustąpić drogi...
-
Myślę, że trzeba
zaczekać aż MKV załatwi kręcenie kółkami i wykres z hamowni Wtedy dopiero powinno
auto zacząć jechać a i faktyczną ilość kucyków się pozna Bo na wykresach z
Ecumastera to już mi cuda od 90KM do 160KM wychodziłyJa też nie wierzę raczej w te 131km ale tak na wyczucie jest coś między 120 a 130km bo naprawdę dużo mocniej ciągnie na wysokich obrotach niż na seryjnych wałkach. Wykres i moc jest tak dla porównania z "Twoim" (Guniowym) dawnym sinikiem który też miał wykresy z Ecumastera tylko a ha hamowni chyba nigdy nie był sprawdzony. Z tego co pamiętam przed kręceniem kółkami miał 120KM a po 142KM - zobaczymy co u mnie wyjdzie na Ecumasterze a potem na hamowni.
-
Tak naprawdę to
było na powierzchni księżyca na podnośniku hydraulicznym i się wcale nie poruszałem
ale potem pojechałem jeszcze raz na autostradowym odcinku Katowickiej i chciałem
wyprzedzić TIRa ale okazało się, że jechały w kolumnie w dziesięciu i musiałem je
szybko wyprzedzić bo za mną jechała karetka na sygnale i musiałem jej ustąpić
drogi...A jechał z Tobą świstak ze sreberkami?
-
A jechał z Tobą świstak ze sreberkami?
Tak tak i trzymał kamerę i wciskał pedał gazu
-
4 bieg dokręcał mi się do końca i na seryjnym silniku a na 5 dalej szedł
To czemu teraz tego nie robi?
-
To czemu teraz tego nie robi?
Robi tylko przede mną były samochody i musiałem zwolnić
Jedyna różnica teraz jest taka, że przy odcince nie mam takiego charakterystycznego "zdławienia" silnika tylko dochodzi mi do tych 8200obr/min i po prostu wyżej się nie kręci (na filmie nie doszedłem do odcinki bo staram się zmieniać biegi do 8000obr) -
Ja też nie wierzę
raczej w te 131km ale tak na wyczucie jest coś między 120 a 130km bo naprawdę dużo
mocniej ciągnie na wysokich obrotach niż na seryjnych wałkach. Wykres i moc jest tak
dla porównania z "Twoim" (Guniowym) dawnym sinikiem który też miał wykresy z
Ecumastera tylko a ha hamowni chyba nigdy nie był sprawdzony. Z tego co pamiętam
przed kręceniem kółkami miał 120KM a po 142KM - zobaczymy co u mnie wyjdzie na
Ecumasterze a potem na hamowni.Guniowóz miał zhamowane 142KM na hamowni (Geko cars). Wykres jest na forum W DET I u Gunia nawet nie działały te Ecumasterowe wykresy - dopiero jak założyłem DET II to mogłem się pobawić ale to już na innym silniku było
-
No rozumiem, że robi i wierze tylko kurczę słabo trochę ;p No chyba, że zwiedzałeś a nie kręciłeś na maksa od tych 100-170 np ;p Porównanie:
http://www.youtube.com/watch?v=0se_agqFGhk&feature=mfu_in_order&list=UL -
chcecie prawdziwe przyspieszenie to macie
-
chcecie prawdziwe
przyspieszenie to macieNo i to się nazywa POWER!
-
chcecie prawdziwe
przyspieszenie to maciePrzy 210 dopiero 5? Co tam jest wydłubane?
-
Przy 210 dopiero 5?
Co tam jest wydłubane?odcinka przesunięta + skrzynia, a do tego grubo w silniku