[moje auto] Suzuki Swift GTi mk2 1990r dedykowany by MKV
-
Dzieki na taka odpowiedz liczyłem
I co będziesz te szklanki wkładał z powrotem ?
Najlepiej się robi samemu wtedy masz pewność ze wiesz co masz, niestety nie wszystko jesteśmy w stanie zrobić przy aucie we własnym zakresie.
-
I co będziesz te szklanki wkładał z powrotem ?
Mam cały drugi komplet...
-
http://www.moto-market.pl/autoszlif-olszewski
Wiesz coś o tym miejscu lub ktoś inny?
Polecano mi to jeśli chodzi o Wawę, może ktoś zna? -
Wiesz coś o tym
miejscu lub ktoś inny?
Polecano mi to
jeśli chodzi o Wawę, może ktoś zna?Słyszałem, że też podobno niezły ale Krasnobrodzka ma nowocześniejsze i dokładniejsze maszyny z tego co wiem...
-
Wiesz coś o tym
miejscu lub ktoś inny?
Polecano mi to
jeśli chodzi o Wawę, może ktoś zna?Kawał czasu temu szwagier oddawał tam głowicę od Poldka do regeneracji i z tego co wiem wszystko było ok. Ale Polonez to nie Swift GTI
-
gdzie flokowales? musze klamki w lancerze pofloczyc...
-
gdzie flokowales? musze klamki w lancerze pofloczyc...
Flock Art - przy samym lotnisku - Żwirki i Wigury 2b - hala F
http://www.flokowanie.com.pl/U nich robiłem boczki przód i tył, podporę tylnej półki i kilka elementów deski rozdzielczej (obudowa kierownicy, nawiewy, mocowanie zegarów. Reszta dechy była flokowana wcześniej przez inną firmę - deska kupiona od Erde (z rajdówki jego znajomego).
ps. Teraz Lancera masz?? Może jeszcze EVO?
-
deska kupiona od Erde (z rajdówki jego znajomego).
a znajomy kupił od Luk'aDG... czyli wszystko zostaje w klubie
-
a znajomy kupił od
Luk'aDG... czyli wszystko zostaje w klubieO proszę a tego nawet nie wiedziałem - fajnie
Teraz niech mi ktoś załatwi wałki rozrządu jakieś fajne -
ps. Teraz Lancera
masz?? Może jeszcze EVO?i na zloty nie jeździ - normalnie "nie do wybaczenia"
-
Dziś odebrałem głowicę - robocizna (wraz ze szlifem zaworów na 2 kąty) - 340zł
Poza tym to co sam kupiłem
1. 8 zaworów wydechowym azotowanych - 200zł (w CER Motor)
2. Cena razem 470zł:- 8 prowadnic i uszczelniaczy zaworowych
- 5l oleju Liqui Moly GT1 10W-60
- "dedykowany" filtr oleju do GTi (Daihatsu)
- uszczelka pod głowicę KP
Teraz jeszcze muszę wymienić 7 "szklanek" ponieważ krzywki wałka nieco je wgniotły...
-
albo mi sie wydaje albo głowica juz ostro cięta bedzie dmuchać uszczelke...trzeba było jej nie planować wyczyścić i sprawdzić na stole a tutaj niby kolejne 5 setek mniej... a naprawde pewnie więcej. no ale nie chce być złym prorokiem ...
-
albo mi sie wydaje
albo głowica juz ostro cięta bedzie dmuchać uszczelke...trzeba było jej nie
planować wyczyścić i sprawdzić na stole a tutaj niby kolejne 5 setek mniej... a
naprawde pewnie więcej. no ale nie chce być złym prorokiem ...Planowania do tej pory wyniosły:
- 0,30mm
- 0,15mm
- 0,15mm
- 0,05mm
W sumie to daje 0,65mm a Erde miał problemu chyba przy 1.5mm więc jeszcze dużo zapasu jest
-
Planowania do tej
pory wyniosły:- 0,30mm
- 0,15mm
- 0,15mm
- 0,05mm
W sumie to daje
0,65mm a Erde miał problemu chyba przy 1.5mm więc jeszcze dużo zapasu jest
Zmierz sobie jej wysokość bo to co mówią a to co robią to wiesz - różnie bywa Wydaje mi się czy ssące już wystają ponad powierzchnię planowania?
-
widzę że ktoś jeszcze się nie nauczył że mechaniką i tego typu zakładam się nie ufa na słowo, a to co oni opowiadają zawsze ładnie brzmi i zawsze ma byś super pięknie, zwykle jednak wychodzi zupełnie inaczej... zresztą ostatnia przygoda powinna dać Ci do myślenia.
-
Zmierz sobie jej
wysokość bo to co mówią a to co robią to wiesz - różnie bywa Wydaje mi się czy
ssące już wystają ponad powierzchnię planowania?Nie, nic nie wystaje i jeszcze jest zapas - na zdjęciu to po prostu odbicie światła
-
widzę że ktoś
jeszcze się nie nauczył że mechanikąkomu?
mechanikom
-
komu?
mechanikomto jest forum motoryzacyjne a nie j polskiego... jak nie masz nic sensownego do napisania odnosnie w/w tematu to zamilcz... zresztą mało jaki twój post wniósł cokolwiek mądrego lub miał cokolwiek wspólnego z poradą na tematy motoryzacyjne.
-
widzę że ktoś
jeszcze się nie nauczył że mechaniką i tego typu zakładam się nie ufa na słowo, a to
co oni opowiadają zawsze ładnie brzmi i zawsze ma byś super pięknie, zwykle jednak
wychodzi zupełnie inaczej... zresztą ostatnia przygoda powinna dać Ci do myślenia.Twój wpis też nic nie wnosi do tematu bo jeśli piszesz o ostatniej przygodzie to co ma niby wspólnego moje wrzucenie złego biegu i znaczne przekroczenie obrotów z tym jak został poskładany silnik??? Hydrauliczne popychacze nie miały prawa przy takich obrotach poprawnie zadziałać...
-
to ma wpólnego że przytrafiła mi sie kilka razy taka redukcja i to w nie jednym gti i do niczego takiego nie doszło. ale nie w tym rzecz, zmierzam do tego że niestety poziom usług jest najczęściej poniżej dna... ale cóż twoja sprawa zobaczymy jak długo silnik polata po tym remoncie - życzę oby przejechał następne 200 tys.