[moje auto] Suzuki Swift GTi mk2 1990r dedykowany by MKV
-
Widoczny napis,
nakrętka 710 coś ala suzuki sport lub podobneNo właśnie coś takiego bym chciał tylko ciężko oto znaleźć.
Większość jest chyba do Civiców aja nie wiem czy to taki sam gwintJak polerować to ktoś ma jakiś sprawdzony sposób czym i jak? Wodnym papierem ściernym nałożonym na jakiś wąski klocek czy coś w tym stylu ??
-
troche dziwny tok myslenia, oddajesz rozporki i pokrywe do lakierni a element, ktory bardziej rzuca sie w oczy (zderzak) sam lakierujesz, nie wiem czy wiesz ale klar powinienies polozyc po ok 10 min, nie wiem jak dokladniej zaleca u ciebie producent. Co do Silnika i komory mogles juz wyczyscic.
-
troche dziwny tok
myslenia, oddajesz rozporki i pokrywe do lakierni a element, ktory bardziej rzuca
sie w oczy (zderzak) sam lakierujesz, nie wiem czy wiesz ale klar powinienies
polozyc po ok 10 min, nie wiem jak dokladniej zaleca u ciebie producent. Co do
Silnika i komory mogles juz wyczyscic.Sprawdź ceny malowania rozpórek czy pokrywy zaworów a ceny malowania zderzaków i dokładek bocznych to zrozumiesz - za piaskowanie i malowanie wszystkiego metalowego zapłaciłem tylko co bym zapłacił za jeden zderzak.
Poza tym skąd wiesz po jakim czasie od kładzenia ostatniej warstwy lakieru czerwonego kładłem klar i czy już to zrobiłem? Nie wiesz Póki co klar położyłem tylko na dokładkach bocznych (a i to nie wszystkich) po własnie okł 10-15 minutach. Zderzak poprawiam stopniowo bo mi się farba skończyła i musiałem dokupić.Pozostało tylko wypolerować klar jakąś pastą lekko ścierną do lakieru ale z tego co przymierzałem do samochodu to i tak już bardzo dobrze to wygląda i dużo lepiej niż przed malowaniem.
Tylko zderzak pomalowałem cały kilka alt temu zwykłą farbą w sprawy za 10zł z Praktikera i nikt się nie pokapował a tutaj efekt jest dużo lepszyNo i będę miał satysfakcję, że coś takiego sam zrobiłem - mój samochód - moje zasady
Zresztą efekt końcowy będzie wkrótce do obejrzenia na jakimś spocie pewnie więc na żywo będzie się można przekonać czy fajnie wyszło czy nie.
-
Przednie zawieszenie praktycznie już poskładane
-
Coś ten fiolet nie bardzo Vogtlandowy A McPherson brudny... znowu... Napis na pokrywie bardzo ostrożnie i delikatnie pilniczkiem do paznokci zetrzyj
-
Coś ten fiolet nie
bardzo Vogtlandowy A McPherson brudny... znowu... Napis na pokrywie bardzo
ostrożnie i delikatnie pilniczkiem do paznokci zetrzyjNo trochę inny wyszedł ale i tak fajny
Napis już dawno zrobiony tylko zapomniałem dać zdjęcia (papier ścierny 600 poziomy szlif) -
No to jeszcze tylko jakiś korek od hondy za 60zł
-
No to jeszcze tylko
jakiś korek od hondy za 60złJakiś fajny bym chętnie kupił ale te do Hondy by pasowały??? Tylko takie są na allegro
Np taki
http://allegro.pl/korek-wlewu-oleju-aluminiowy-honda-jdm-civic-crx-i4537903906.html -
Co to za elastyczny przewód hamulcowy? Jakaś specjalna wersja dedykowana do GTI, czy jakiś "tuningowy"? Wygląda zabójczo
-
Co to za elastyczny
przewód hamulcowy? Jakaś specjalna wersja dedykowana do GTI, czy jakiś "tuningowy"?
Wygląda zabójczoBlack Diamond w stalowym oplocie
-
-
Z tym korkiem to już w sumie coś tam przebąknąłem, że albo hondowski o ile ma ten sam skok gwintu, albo ori plastikowy ładnie pomalowany\napylony czymś. A może tokarz customowy zrobi ?
-
Oryginalny to taki średnio szczelny jest w sumie, tokarz niegłupi pomysł ale jakąś gumę trzeba by podłożyć pod taki korek, kupić na jebaju to 100zł trzeba przeboleć, ale tokarz pewno podobnie by wziął :> Jeśli miałbym już wydać 100zł to wolałbym zakupić białe klosze kierunkowskazów, które chyba MKV miał w zderzaku mk2
-
Oryginalny to taki
średnio szczelny jest w sumie, tokarz niegłupi pomysł ale jakąś gumę trzeba by
podłożyć pod taki korek, kupić na jebaju to 100zł trzeba przeboleć, ale tokarz pewno
podobnie by wziął :> Jeśli miałbym już wydać 100zł to wolałbym zakupić białe klosze
kierunkowskazów, które chyba MKV miał w zderzaku mk2Nie miał bo cały czas mam
ten korek Suzuki Sport własnie najchętniej bym kupił bo idealnie pasuje - w sumie wysyłka 15$ z Miami to nie jest tragedia - muszę pomyśleć -
W sumie nawet na vat jak wejdzie to dużo nie zapłacisz Ja już mam urząd celny obcykany
-
W sumie nawet na
vat jak wejdzie to dużo nie zapłacisz Ja już mam urząd celny obcykanyDla fetormana raz załatwiłem cło wiec coś tam wiem ale jakby co będę Ciebie pytać :-P
-
Zamierzam to obcykać i na rzęsach stawać by płacić jak najmniej w końcu Chevy Van wymaga No ale wrzesień akurat wypadł miesiącem swifta na topienie hajsów
-
W Polsce za zakupy poniżej 150 euro nie zapłacimy cła, a jedynie 23% podatku VAT. Przesyłki o wartości do 45 euro mogą dodatkowo zostać zwolnione z podatku VAT. Dotyczy to niewielkich paczek, które oznaczone są jako prezent i nie służą do użytku handlowego. No chyba że coś się zmieniło w ostatnim czasie. A i oczywiście chodzi o graty spoza Unii Europejskiej
-
Przednie
zawieszenie praktycznie już poskładaneCiekawe co tam się kryje pod tą czarną smołą...
-
Ciekawe co tam się
kryje pod tą czarną smołą...Wszelkie użyte narzędzia mówią ze nie rdza :-P
Poprzednim właścicielem był blacharz i jego narzeczona jeździła tym samochodem przez 2 lata (oni go sprowadzili z Niemiec gdzie teraz się przenosili i dlatego sprzedawali)
Wierz lub nie, ale buda była praktycznie goła i widać było każdy element nadwozia i Swiftów w takim stanie blacharskim naprawdę jest bardzo mało
Może kiedyś się uda spotkać to sam go obejrzysz na żywo ale w porównaniu do mojego zeżartego GTi ten jest w doskonałym stanie u właśnie czegoś takiego szukałem
likaon widział go kilka razy na żywo to może się wypowiedzieć w jakim jest stanie