[moje auto] Suzuki Swift GTi mk2 1990r dedykowany by MKV
-
mimio to, ze jakis czas temu pozegnalem sie ze swiftem, interesuje mnie podatnosc tego silnika na modyfikacje i jestem mega ciekawy jak teraz swift sprawuje sie na drodze. Czekam na filmik onboard:)
-
o co biega z tym 100 koni z litra ? bo coś nie rozumiem
-
o co biega z tym
100 koni z litra ? bo coś nie rozumiemMając 130KM w silniku 1.3 wychodzi 100KM z litra pojemności. A to jeden z parametrów opisujących sprawność silnika - ile właśnie koni przypada na litr pojemności
-
sądziłem że zostanę zaskoczony 100 km z 1.0 bo drugi raz wykresy były tylko ze powtórzone
-
Czytaj wyżej co
napisałem - "Stroiliśmy 2 godziny na ulicy oczywiście z sonda szerokopasmową w
wydechu (który notabene trzeba będzie zmienić bo jest takie ciśnienie spalin, że ją
2 razy wypluło oczko )"ja mam za dużo, Ty masz za mało, ehhh ciężki temat
To teraz co - kolejne wiadro w klubie ? -
Cytat:
Dżizas
Musisz jakiś przetarg na niego zrobić bo chętnych jest więcej niż myśliszChyba będę musiał wystawić na Allegro bez opcji KUP teraz i po prostu kto da więcej to wygra
Cytat:
dawidczaju
Jaka firma Ci to wystroiła?Człowiek firma Chester - masz na wykresie jego logo
Cytat:
Hellsin
To teraz co - kolejne wiadro w klubie smile ?Weź przestań - nie ma takiej opcji
Ja chce tłumik końcowy teraz zrobiony na wzór oryginalnego czyli z 2 okrągłymi końcówkami ale o odrobinę większej średnicy niż seryjne -
Apexi oryginal black ebay xD ale drogi ;p
Chester - człowiek z nissanem 200sx i nexią 2.0? ;p
-
Chester - człowiek z nissanem 200sx i nexią 2.0? ;p
Tak, dokładnie ten Chester
-
W tej chwili jeszcze przed kręceniem kółkami tak to jedzie (zwaliłem start oczywiście ale podczas kręcenia nie widzę obrotomierza )
-
powyżej setki widać że ładnie się zbiera. I dźwięk silnika też na plus
-
wiecej studzienek to po drodze juz nie bylo?
-
Start zepsules, bo Cie zmulilo jak zlapal trakcje Ladnie idzie
-
Cytat:
Xsystoff
Start zepsules, bo Cie zmulilo jak zlapal trakcje Ladnie idzie
Nie zmuliło tylko odjąłem gazu bo się koła ślizgały. Przy starcie nie widziałem obrotomierza więc mniej więcej na słuch ruszałem z przystanku i trochę wilgotnawo było na nim.
Cytat:
fetorman
wiecej studzienek to po drodze juz nie bylo?To nie studzienki tylko tak wygląda lewy pas Trasy Katowickiej w okolicach Warszawy
-
To nie studzienki
tylko tak wygląda lewy pas Trasy Katowickiej w okolicach WarszawyChyba miałeś na myśli niemiecką autostradę albo drogę prywatną
-
Chyba miałeś na
myśli niemiecką autostradę albo drogę prywatnąSa dwie opcje. Pierwsza jest taka, ze MkV wezmie sobie do serca to co piszesz, posypie glowe popiolem, sprzeda GTi i bedzie spokojnie jezdzil litrowka trzymajac sie kurczowo przepisow, a druga opcja jest taka, ze zleje na to co piszesz. Mysle, ze bardziej prawdopodobna jest opcja numer dwa i dlatego Twoje pisanie w tym temacie takich tekstow to zwykle nic nie wnoszace OT.
Zastanawiam sie jak wyglada w SS trakcja, co prawda nie robilem ostrych testow swoja zabawka, ale na jedynce na suchym asfalcie jak juz sie toczy to mozna dawac w palnik i nie gubi trakcji na Rainsportach 1 195/50 R15, a skrzynia u mnie krotsza i niuton wiekszy.
-
Sa dwie opcje.
Pierwsza jest taka, ze MkV wezmie sobie do serca to co piszesz, posypie glowe
popiolem, sprzeda GTi i bedzie spokojnie jezdzil litrowka trzymajac sie kurczowo
przepisow, a druga opcja jest taka, ze zleje na to co piszesz. Mysle, ze bardziej
prawdopodobna jest opcja numer dwa i dlatego Twoje pisanie w tym temacie takich
tekstow to zwykle nic nie wnoszace OT.Chodzi o to, że pewni smutni panowie mogą się tym zainteresować, zapukać do drzwi i zaproponować 500zł i 10pkt, gdyby to było w Belgii to jeszcze Swift by zrobił .
Wszystko fajnie, dobrze tylko, ale droga mogła zostać anonimowa po co komuś ułatwiać pracę
-
wiecej studzienek
to po drodze juz nie bylo?słychać tylko łup, łup, łup
Szczerze to spodziewałem się więcej po 130KM -
słychać tylko łup,
łup, łup
Szczerze to
spodziewałem się więcej po 130KMMyślę, że trzeba zaczekać aż MKV załatwi kręcenie kółkami i wykres z hamowni Wtedy dopiero powinno auto zacząć jechać a i faktyczną ilość kucyków się pozna Bo na wykresach z Ecumastera to już mi cuda od 90KM do 160KM wychodziły
-
Coś jest nie tak...mój chodzi cały czas jak Twój teraz i zastanawiam się czy go nie złomować. Normalnie u mnie zamykał czwórkę bardzo szybciutko. Domykał ją bez zmęczenia. Teraz to tylko jak na tym filmiku. serio.
-
Myślę, że trzeba
zaczekać aż MKV załatwi kręcenie kółkami i wykres z hamowniraczej tak jak piszesz