Suzuki Swift GTi - przywracamy go do nowości
-
co juz na pw
jak cos to ja paypala mam aktywnego.
-
co juz na pw
to co czytasz
jak cos to ja
paypala mam aktywnego.jak wielu ludzi w PL ...
-
gałeczka jest super , polecam
Pytanie dla ludzi którzy maja GTi ze wspomaganiem
znacie może długość paska do pompy? BO mam contitecha model 815 i jest za długi
-
i kolejna taka sama
kierownica oryginalna dla pakietu suzuki sport - momo D36 . Tylko ta w bardzo ładnym
stanie , czarnym kapslem i napisem Momo
oddaj kierownicę : D
-
gałeczka jest super
, polecam
Pytanie dla ludzi
którzy maja GTi ze wspomaganiem
znacie może długość
paska do pompy? BO mam contitecha model 815 i jest za długimi pasuje 815 -widocznie masz za małe koło na pompie.
-
jamiałem 2 paski w moim swifcie alternator i wspoma: bosha 825 i 815... nie pamietam ktry to ktory jak miałem litrówke
-
jeśli napinacz ma być odwrotnie niż tak jak mam teraz to pasek 815 jest stanowczo za długi
a koła pasowe w litrówce i w gti są róznej wielkosci , pompa od wspomy jest z 1.3 8v
i dodam że przełożenia sa jakieś fajne bo kręci się kierownica mega lekko ( lżej niż ave 2004r czy swift wlasnie brata ktory ma wspomaganie )
pompa wspomagania to wyrób oczywiście Kayaby
-
masz klimę podłączoną ?
pamietaj ze jak masz klima + wspoma to napinacz jest od strony płaskiej paska.
jeżeli masz tylko wspomę, to napinacz jest od strony paska z rowkami.z tego co ja widziałem litrówka miała chyba podobne koło co GTI. W 1.6 koło pasowe wspomy jest WIĘKSZE nież alternatora. Wszystkie inne swifty raczej miały odwrotnie.
-
nie mam klimy i mój napinacz nie ma rowków , pochodzi z litrówki mk5 z wspoma i klima
wiec jak ma być?
-
bez klimy powinieneś mieć kółko z rowkami które podchodzi do paska od strony rowków. Musi "wypychać" jeżeli rozumiesz.
-
nie mam klimy i mój
napinacz nie ma rowków , pochodzi z litrówki mk5 z wspoma i klima
wiec jak ma być?nie masz klimy? miałeś mieć
-
wszystkie części do klimy mam ale zrezygnowałem po przeanalizowaniu kilku kwesti
- skończyły się upały
- zwiekszy się spalanie
- będzie mega ciasno pod maską i jak się coś popsuje to będzie masakra
- sporo kg by doszło więc osiągi
- napełnianie gazem jest dość kosztowne
Mam pytanie odnośnie sprzęgła 8v i 16v. Koła zamachowe z tego co patrzyłem są identyncze , skrzynie pasują do siebie wiec sprzęglo od 8v powinno pasować do GTi?
-
- skończyły się
upały
to akurat dobry argument, bo :
- zwiekszy się
spalanie
wow - ile ? 0.5l na 100 km ... nie przesadzaj
- będzie mega
ciasno pod maską i jak się coś popsuje to będzie masakra
toż to nie jest nowe auto że palca nie włożysz nigdzie
- sporo kg by
doszło więc osiągi
15-20 ? no to bardzo dużo
- napełnianie gazem
jest dość kosztowne
100-140 zł po znajomości ...
Mam pytanie
odnośnie sprzęgła 8v i 16v. Koła zamachowe z tego co patrzyłem są identyncze ,
skrzynie pasują do siebie wiec sprzęglo od 8v powinno pasować do GTi?pasuje ... przynajmniej według katalogów
- skończyły się
-
0.5 - 1l to mało? Jakby były potężne upały to oczywiście warto klime włączyć ale korzystamy z niej tylko latem gdzie są duże upały a dołożyłem wspomaganie i ciesze się z niego każdego dnia
cieżar - hmm.. Moj gti i tak jest 80kg cieższy niż wszystkie wiec te 20 to dla mnie dużo , z reszta GTi ma być szybki a nie być cieżką krową
150zł za napełnianie gazu to też nie dużo ale jak wiadomo klima ma prawie 20lat wiec nigdy nie wiadomo jak jest z jej szczelnoscią
A ciasno pod maską mam tak że musiałbym gdzieś przenieść gaz i wtedy byłby mocno widoczny + plątanina węży
no i wymiana czego kolwiek po stronie rozrządu byłby istną masakra , to samo zabawa przy kolektorze wydechowym . Po prostu znam więcej minusów jak plusów klimy dlatego jej nie zakładalem
-
0.5 - 1l to mało?
Jakby były potężne upały to oczywiście warto klime włączyć ale korzystamy z niej
tylko latem gdzie są duże upały a dołożyłem wspomaganie i ciesze się z niego każdego
dniaprzecież masz podtlenek ... w końcu komfort kosztuje
cieżar - hmm.. Moj
gti i tak jest 80kg cieższy niż wszystkie wiec te 20 to dla mnie dużo , z reszta GTi
ma być szybki a nie być cieżką krowąmoje 8V też już nie jest takie lekkie jak kiedyś, ale dalej potrafi pokazać pazurki
150zł za
napełnianie gazu to też nie dużo ale jak wiadomo klima ma prawie 20lat wiec nigdy
nie wiadomo jak jest z jej szczelnosciąza dużo płaczesz
Po prostu znam więcej minusów jak plusów klimy dlatego jej nie
zakładalemto puść ją dalej, zapewne znajdzie się na nią amator
-
wszystkie części do
klimy mam ale zrezygnowałem po przeanalizowaniu kilku kwesti- skończyły się
upały - zwiekszy się
spalanie - będzie mega
ciasno pod maską i jak się coś popsuje to będzie masakra - sporo kg by
doszło więc osiągi - napełnianie gazem
jest dość kosztowne
W sumie gorących dni to w tym roku za dużo w PL nie było
- skończyły się
-
W sumie gorących
dni to w tym roku za dużo w PL nie byłoNo tak gorących nie. Były tylko afrykańskie upały, że nawet klima nie dałaby rady...
-
No tak gorących
nie. Były tylko afrykańskie upały, że nawet klima nie dałaby rady...W połowie lipca trochę afryki było, aż szwagrowi klima zamarzła... Sprężarka była cała w lodzie
Na parę dni niby klima się nie opłaca, ale szwagier twierdzi, że nie chce auta bez klimy, szczególnie z małym dzieckiem
Jakby w mojej szopie leżała kompletna klima to założyłbym od razu
-
Jakby w mojej
szopie leżała kompletna klima to założyłbym od razuA ja jednak nie. Przyzwyczaiłem się już do jazdy bez klimy i te kilka/kilkanaście dni w roku z mega upałami jakoś przetrawię...
-
A ja jednak nie.
Przyzwyczaiłem się już do jazdy bez klimy i te kilka/kilkanaście dni w roku z mega
upałami jakoś przetrawię...Może i masz rację - nawet jakbym miał klimkę to szkoda by mi było spalać dodatkowe paliwo...
No i jak pewnie niedługo Swift ulegnie biodegradacji to szkoda by go było bardziej