Suzuki Swift GTi - przywracamy go do nowości
-
tylko ubek Ty
miałeś robioną generalkę silnika a moje nawet nie miały zdejmowanej pokrywy zaworów
...
I zawsze leciało z
pod głowicy bo jak skrzynia mogła być zalana na maxa mimo uszczelniania aparatu i
pokrywy zaworów? a ona i tak była mokra - w starym silniku. W tym skrzynie mam
suchutką ale za to okolice rorządu to jeden wielki potopU mnie jak skrzynia była na górze zalana to odpowiedzialny za to był oring aparatu zapłonowego i uszczelniacz wału od strony skrzyni - koło zamachowe ładnie rozrzucało oleum po obudowie skrzyni, aż wyłaził na zewnątrz obudowy i moczył skrzynię. Do tego stopnia, że też podejrzewałem uszczelkę głowicy. Po wymianie wyżej wymienionych sprawców i oczyszczeniu skrzyni problem nie występuje - uszczelka głowicy jest ok.
-
zeby nie było za
dobrze to dziś otworzyła mi się maska przy 100km\h.. Także gdyby ktoś miał ladna na
sprzedaż chetnie kupię
jest teraz ciężko
więc muszę sprzedać swoje bardzo fajne felgi 15".. Za to będa ciekawe 14nastki jak
sie uda ..A szyba przednia cała?
-
no szkoda, plastek a jakie szkody?? pokaz foto maski moze mozna cos z tym zrobic, chyba ze pofalowana cala od uderzenia btw ile za aluski??
-
zeby nie było za
dobrze to dziś otworzyła mi się maska przy 100km\h.. Także gdyby ktoś miał ladna na
sprzedaż chetnie kupię
jest teraz ciężko
więc muszę sprzedać swoje bardzo fajne felgi 15".. Za to będa ciekawe 14nastki jak
sie uda ..A szyba cała ??
-
W moim mk2 silnik nigdy nie był rozkładany a jest suchy, podobnie było w starej rajdówce zanim w ogóle dotknąłem silnika i tak też jest w przyszłej rajdówce.
-
Ale lipa:( Mam starą maskę czerwoną ale też jest pofalowana. Jak byś chciał ją ratować oddam za free. A co z felgami(oponami) w takim razie?
-
no i udało mi się kupić felgi które podobały mi się dłuższy czas. Wyglądają specyficznie ale wg mnie są swietne
edit
szyba cała choć uderzyło w nią tak że... Maska pofalowana , nie nadaje się do montażu i prostowania.
-
No weeź nooo odkryj dekielek, pokaż chłopakom to cudo
Dekielek nie powiem, też robi wrażenie, trzeba w lecie spota szczelić jakiegoś -
Felgi KOSMOS, skąd Ty je dorwałeś?
-
tak wyglądają na prospektach
-
plastek nie śpi wiec kupił sobie prezent
-
A pisałeś, że ciężko teraz masz
-
A pisałeś, że
ciężko teraz maszno właśnie
-
A pisałeś, że
ciężko teraz maszMi też wspominał:) Chciałbym mieć tak pod górkę:P
Plastekk jakie dobre graty tam masz na deal ?? -
pamietaj o tych slizgach nie wyrzucaj ich nigdzie , czy to przypadkiem nie ten??
-
nie bo ten z filmiku to mk2 a ja mam mk3 choc wtdech sie zgadza bo z tylu tez siedzi rm motors . Ogolnie auto ma rozporki fajne , dolna i gorna , zdrowy silnik , skrzynie itp.
Po trasie kupilem kolejny silnik wiec w bagazniku tego bialego swifta siedzial + duzo szapragalow
Obecnie na stanie mam 4 silniki i 7 skrzyn od gti.
-
zapasy na zime porobione !
-
A kapusta kiszona i ogórki?
Już nie będę -
to już się chyba nazywa CHOROBA :-P
-
Hmm każde koło pasowe inne, nawet te pojedyncze się różnią