Suzuki Swift GTi - przywracamy go do nowości
-
A tak przy
okazji... Gdzie znajdują się te klapki???nie zdejmowało się nigdy zderzaka to się nie wie na burtach tylnych nadkoli pod zderzakiem
-
No nie zdejmowało
się. Jeszcze nie było takiej potrzeby...
Czyli to tam gdzie
są takie jakby wywietrzniki w boczkach bagażnika???niżej ... może znajdę fotkę to wkleję
-
To znajdź i wklej.
trzymaj i nie grzesz, zapewne u Plastka w temacie też są gdzieś
-
To takie cuda...
Dobra EOT!
W każdym aucie masz takie cuda a auto rozbiera się z nudów czasami
-
Też robiłem u
siebie zawiasy jakiś czas temu, tylko ja oddałem swoje oryginalne do regeneracji i
jak na razie wszystko działa. U mnie również jak zamykam drzwi to klapa
podskakuje do góry, więc nie jesteś z tym sam...ja jak zamykam drzwi, to szyber lekko się unosi
-
Kupiłem-
sprzęgło aisin
dwa wahacze przód yamato
marżeta na przegub
zimówki
olej valvoline 10w40
nowy płyn chłodniczy , hamulcowy , do spryskiwaczyZa tydzień zamówię uszczelniacz na wał od strony sprzęgła i jest to chyba
68x86x8Włożę ori skrzynię od GTi z nowym olejem pewnie na początku stary valvo a potem TAF-X i uszczelniacze pół osi.
Skrzynia od litrówki zaczyna się blokować i robi szperę , przy każdej zrywce wali na dwa baty i to czuć. Kiedy auto traci trakcję i koła mocno myszkują to po złapaniu przyczepności auto skręca w dowolną stronę . W końcu wiem jak działa szpera w FWD
-
Przyczyny uciekania przodu doszukiwał bym się prędzej w zużytych tulejach metalowo-gumowych wahaczy niż w "blokowaniu" seryjnego stożkowego mech. różnicowego. Chyba że ktoś Ci w prezencie zamontował szperę w tej skrzynce (w co wątpię bo jej cena przekroczyłaby wartość auta :D).
PS: Zadowolony ze sprzęgła?
-
no i stało się! czekałem na ten moment dobre pół roku i w końcu zebrałem się żeby włożyć nową oryginalna skrzynię z GTi. Stara miała zblokowany dyfer i robiła czasami szperę 100% ale mimo to chodzi , a dostawała przez 20tyś konkretne baty w sumie każdego dnia.
w piątek i sobotę wymieniłem:
dwa nowe wahacze yamato
uszczelniacz wału corteco
sprzęgło z dociskiem Aisin
marżete na przegubie zewnętrznym
zwrotnicę + piasta z łożyskiem
włożyłem rozpórkę kielichów firmy OMPKupiony mam też cały zestaw silentbloków i gumek na tył zawieszenie wraz z politeuranami w zwrotnicach z Olkusza , za to się zabiorę za jakiś tydzień.
-
A co masz w tej skrzynce plastikowej pod rozpórką?
-
widac ze LPG przeciez jest
-
jest to kontroler sondy lambda firmy STAG .
-
Dłuższą chwilę zastanawiałem się co tak pusto pod tą maską...
No ładnie to wygląda, jak rajdowanie na przełożeniach GTi?
-
Pewno się mułek teraz zrobił z białasa.
-
Dłuższą chwilę
zastanawiałem się co tak pusto pod tą maską...Od razu przecież widać, że aku nie ma
-
Od razu przecież
widać, że aku nie maWiadomo, ale mi też dłuższą chwile zajeło, żeby do tego dojść
-
Od razu przecież
widać, że aku nie mao chłodnicy i zbiorniczku płynu od niej nie wspominając
-
o chłodnicy i
zbiorniczku płynu od niej nie wspominającoooo faktycznie