Suzuki Swift GTi - przywracamy go do nowości
-
po silniku widać ktore auto zostaało wybebeszone kupiles i zlomowales odrazu na miejscu czy jakos inaczej sie dogadales ?
-
silnik już wstępnie sprzedany , w sobotę ruszam bo zielone mk3 GTi które pójdzie całe na częsci
mam pytanko. Jak kupiłem swojego białasa to miałem skrzynie od 1.3 8v , włożylem 1.0 i pólosie obie pasowały idealnie.
Teraz mam zamiar włożyć skrzynie od GTi i tu pytanie czy wszystko bedzie pasować? Bo przecież pólosie z litra czy 8v nie pasuja do gti a ja mam prawodpodobnie pólosie z GTi które niby wspólpracowaly z tymi dwiema skrzyniami.
dajcie znać
-
"rozkręcanie" nowego swifta gti
a tutaj kilka gratów wyjętych z niego
i teraz powtarzam moje wcześniejsze pytanie. Kupiłem swojego swifta gti z skrzynia od 8v ,po miesiąciu padła wiec włożylem skrzynie od 1.0 i pólosie pasowały bez wiekszych problemów.
Teraz mam zamiar włożyć oryginalna skrzynie od GTi i czy te pólosie beda pasować ktore już mam?
bo chyba każda skrzynia od swifta ma taki sam przegub od strony skrzyni ale GTi ma inny przegub od strony koła , zgadza się? Dlatego pólosie z 1.0 \1.3 8v nie pasuja pod gti?
-
-
dobra napisze inaczej,
wszystkie trzy skrzynie 1.0 1.3 8v , 1.3 16v maja takie same gniazda na półoś.
Gti ma inne piasty i tam póloski z np 1.0 nie pasuja. Ja mam piasty ori z GTi wiec chyba pólosie beda pasować ( wnioski po rozmowie z młodymboruchem )
-
Kolejne małe pytanie.
musze kupic wahacz przedni bo lekko sciaga w prawo ( kiedys ktoż udeżył w krawężnik bo łożysko w kole ma mega luz i wyje , do tego wydaje sie lekko cofnięte do tyłu )
wahacz za 75zł firmy deckerman czy prawie 2x droższy Yamato?
tylne drażki reakcyjne jakieś no name , są po 50zł - też muszę to zmienic.
-
Yamato , ew jak są to firma 555 też jest dobra
-
zamiast kupować radyjo czy lepsze fele, kup pożądne wahacze
-
wahacz za 75zł
firmy deckerman czy prawie 2x droższy Yamato?Ja jeżdżę na Denckermann-ie na prawym przodzie i jest ok, zrobiłem na nim co prawda ze 6 tys. km zaledwie
-
Ja miałem jakiś tani nie yamato to po 2 latach był w gorszym stanie niż oryginalne
-
ostatnio tutaj kupowałem najtaniej maja
http://e-autoparts.pl/wahacz-zawieszenia-kola-przednia-p-239436.html -
ostatnio tutaj
kupowałem najtaniej maja
http://e-autoparts.pl/wahacz-zawieszenia-kola-przednia-p-239436.htmlostatnio kupowałem od nich graty jakieś z odbiorem osobistym w W-wie, ul. Łodygowa 28H i coś tam pochrzanili - czekałem prawie tydzień na możliwość odbioru Ale części rzeczywiście w dobrych cenach mają
-
ostatnio kupowałem
od nich graty jakieś z odbiorem osobistym w W-wie, ul. Łodygowa 28H i coś tam
pochrzanili - czekałem prawie tydzień na możliwość odbioruTo ja miałem farta, bo u mnie nic nie pochrzanili...
I ja potwierdzam, że warto bo tanio mają po prostu.
-
To ja miałem farta,
bo u mnie nic nie pochrzanili...
I ja potwierdzam,
że warto bo tanio mają po prostu.Niedawno za komplet cylinderków hamulcowych do sedana (prawy rożni się od lewego, w hatchbackach strony są zamienne) zapłaciłem w IC 82 pln, a u nich zapłaciłbym za komplet 42 pln - wnerwiłem się
-
Też u nich kupowałem, wychodzi taniej niż w inter carsie z pracowniczą zniżką , aczkolwiek niektóre ceny np za osłony przegubów szału nie robią
-
a wysyłkowo robia? Bo do raszyna to ja mam 80km
-
a wysyłkowo robia?
Bo do raszyna to ja mam 80kmnie do Raszyna tylko na Łodygowej 28H w Warszawie jest możliwość odbioru osobistego - wylot w kierunku Ząbek.
A wysyłkowo oczywiście - kurier za ok. 15 zł
-
nie do Raszyna
tylko na Łodygowej 28H w Warszawie jest możliwość odbioru osobistego - wylot w
kierunku Ząbek.Trochę ciężko znaleźć ten magazyn "Alcor", bo w sumie to nie magazyn...
A wysyłkowo
oczywiście - kurier za ok. 15 złJeszcze trzeba doliczyć 5 zł opłaty manipulacyjnej(czy jakoś tak) i to przeważyło o tym że przejechałem się tam osobiście...
-
Kurier 16zł dokładnie , 5zł dodatkowo jest za pobranie, więc wystarczy zapłacić przelewem i mamy na 2 browary. Tego samego dnia przed doręczeniem dostaje się sms'a, że będzie próba doręczenia, mi nawet trafił się na tyle miły kurier że jak mnie nie zastał to zadzwonił do mnie i zaproponował zostawienie paczki u sąsiada
-
Trochę ciężko
znaleźć ten magazyn "Alcor", bo w sumie to nie magazyn...Jak ja zamówiłem tam części właśnie z odbiorem osobistym, to też nie mogłem ogarnąć tego punktu... Na budynku jest numer Łodygowa 28G i dalej nic. Zresztą tam pod tym adresem jest sklep z częściami ale firmy "Fota"...
Dopiero odpisali mi na maila, że to drzwi obok i jak pojechałem odebrać to było małe zdziwienie, bo ten magazyn "Alcor" to zagracona klatka schodowa
Ale ceny mają z reguły dobre