Suzuki Swift GTi - przywracamy go do nowości
-
Ogólnie to gnije identycznie jak moj durszlak te same miejsca nawet proces zaawansowania podobny.
-
bo w swifcie cudów nie ma , jest źle skonstruowany i nie ma opcji by któryś nie miał tych miejsc pognitych , kwestia czasu , ewentualnie tego gdzie jeździł bo w zasolonej Warszawie poległby znacznie szybciej
odratujemy go , szkoda tylko mojej pracy i czasu bo idzie go na prawdę dużo.
-
szkoda tylko mojej pracy i czasu bo idzie go na prawdę dużo.
To akurat doskonale wiem, jako radę mogę Ci podpowiedzieć żebyś nie spawał takimi ciągłymi spawami tylko punktami co kawałek, niepotrzebnie rozgrzewasz tak blachę przez to napręża ją niesamowicie, taka ilość energii wpompowana w taki mały skrawek samochodu nie pozostaje bez znaczenia dla całej konstrukcji pojazdu.
-
Masz co robić przy nim
-
Ciekawe czy w tym czerwonym jest tak samo, może szybciej by było przełożyć graty
-
czerwony jest w lepszym stanie , w końcu ma 200tyś mniej nalotu niż biały ale jest czerwony , nie ma gazu i mam sentyment do tej budy bo przezyła ze mna na prawdę dużo
z reszta przekładka byłby tak samo pracochłonna jak łatanie tego , no i w czerwonym też pasowaloby porobić kilka drobnych zaprawek czy czyszczenia rudej
-
Z podziwem oglądam Twoją i Mockby walkę z rudą Białas to białas ale ja na Twoim miejscu chyba bym zrobił to co powiedział Dżizas, w końcu widziałem obydwie sztuki. Powodzenia w walce z kornikami.
-
Zwłaszcza że i tak chyba znowu będziesz malował swifta, a wiesz jak to jest jak coś się maluje kilka razy
-
ale tutaj nie ma nad czym debatować , jeszcze teraz kiedy przód mam wygłaskany na igłę . Zostało tylko tyle lewe mocowanie i jestem w domu.
Kolejny dzień pracy. Lewa strona wyspawana , podłoga 1mm , nadkole 1.5mm próg tak samo.
jedyna dziura w podłodzę z tyłu po lewej stronie. 2lata temu już łatki wstawiałem a teraz wyciałem całosc i już nawet dziś obspawałem ale nie mam fot. Dobrze że przewodów nie poucinałem
lewa strona prawie na gotowo. Reaktywny novola x2 , do tego mastyka Soudala i wygląda prawie jak oryginał. Jutro psiukam akrylowym i na to biały baran
w środku wyspawane wszystko , słupek , sciana grodziowa , podłoga i próg
kolejny test wytrzymałości auto przeszło bardzo dobrze. Teraz nawet lewarek można podsadzać na ślepo , choćby na środek podłogi
-
No jak ja lewarek podkładam pod próg to mogę od razu obydwa koła zdjąć, a jak tam z tyłu we wnęce koło filtra paliwa itp bo tam ta blacha też potrafi być już dość miękka a nawet dojścia nie ma żeby wyciąć
Było by podejrzane gdybyś nie miał dziury w tym miejscu
PS To pisałeś półtora roku temu o mojej podłodze
co tu sie dzieje?? O_O
mój GTi był kupiony z zasolonej warszawy i nie spawałem w nim nic ( kiedyś z 2-3lata temu >ktoś robił progi i tyle )
Szybko ruda zżera swifta
-
spokojnie spokojnie , swift jest każdy taki sam dziurka była w tym miejscu ale po drugiej stronie
W tym miejscu łącza sie 3 blachy. Sciana grodziowa , nadkole i w środku jeszcze jedna blacha ktora idzie do mocowań wahaczy
-
No jak ja lewarek
podkładam pod próg to mogę od razu obydwa koła zdjąć, a jak tam z tyłu we wnęce koło
filtra paliwa itp bo tam ta blacha też potrafi być już dość miękka a nawet dojścia
nie ma żeby wyciąć
Było by podejrzane
gdybyś nie miał dziury w tym miejscu
PS To pisałeś
półtora roku temu o mojej podłodzeSzybko ruda zżera
swiftaniestety ale zje go jeszcze szybciej niż poprzednio, bo nie widać aby gdzieś konserwował "od środka". Z doświadczenia widać że tam gdzie było coś robione to zjada dużo szybciej jak nieruszony nawet nadgryziony oryginał. po za tym podkład i na to baran to słabe połączenie.
-
od środka wszystko wyczyszczone ( progi , mocowania , wszystko to co jest od "srodka ) , wymalowane . Jutro wpuszczam tam ogromne ilości fluidolu także spokojnie , nie powinno polecieć tak szybko
a lakieruje zgodnie z zaleceniami czyli reaktywny na to akrylowy i dopiero baranek
Ja w swojej budzie po kupnie nie spawalem nic , cudów nie było ale dziur też nie . Jak widać dwie dziurki wielkości kciuka , może palca zakończyły sie wycinaniem w ogromnej skali bo po co spawać blachę do zardzewiałych i nagryzionych?
Zrobiłem to najlepiej jak mogłem. Mam nadzieje ze 2-3lata to absolutne minium
-
Mam nadzieje ze 2-3lata to absolutne minium
tego Tobie i innym a także sobie życzę. Pamiętaj że fluidol trzyma około roku później wysycha i dobrze by było ponowić. Możesz też to zrobić w starym stylu, smar np ŁT zmieszać z olejem i dodatkiem benzyny ekstrakcyjnej aby uzyskać odpowiednią gęstość i to wstrzyknąć gdzie się da, podobno lepsze jak najlepszy tectyl... Ja osobiście mam tectylu pod dostatkiem więc nie kombinuje. Gdybyś chciał to jestem w stanie się na coś wymienić :> -
lewa strona skończona
teraz biorę sie za odmalowywanie zawiasu. Poszła na poczatek zwrotnica w której bede wymieniał lozysko , było na niej po 1cm rdzy
oczyszczona
pomalowana
-
z jakiego powodu szpilki wybijałeś ?
do wymiany łożyska nie było takiej potrzeby.
-
były tam szpilki od hondy 1.5 zwój a wkładam oryginały .
-
Zapomniałem powiedzieć żebyś nie malował barankiem błotników w końcu on jest do ochrony przed uszkodzeniami mechanicznymi sam podkład by starczył łatwiej by było dostrzec nową rdzę
-
Od razu mówie.. nie
ten swift nie jest tragiczny , on jest po prostu normalny Miałem ich trochę i
wyglądały tam wizualnie zawsze gorzej ale nigdy nie opukiwałem ich młotkiem czy
śrubokrętem. Mam nadzieje ze jutro skończę tą stronę finalnieA ja Ci mówie, że jest tragiczny też miałem TROCHĘ swiftów(około 35, w tym 20 GTi) i jak któryś był w podobnym stanie jak twój, to lądował na złomie Twoje porównanie nie jest obiektywne, bov nie ukrywajmy ale miałeś tylko GTi z przedziału cenowego 500-3000 czyli takie w najgorszym stanie
-
Oj ale ty miałeś swifty x lat temu to też ma znaczenie,a lata lecą coraz gorzej wszystkie wyglądają