Suzuki Swift GTi - przywracamy go do nowości
-
silnik znany i
lubiany . Na prawdę fajna jednostka , ma kilka defektów ale daje radę. Za to auto
fakt , oklepane choć na pewno mniej spotykane niż golf IV czy e46 w mpakiecieE46 są przed liftem i po i są to praktycznie dwa różne auta, zarówno w środku jak i na zewnątrz, mimo że bryła ta sama
Na razie w auto
muszę włożyć parę groszy bo niekoniecznie wszystko działa a tym razem chce podejść
do auta bez kompromisów. Zrobie raz a dobrze Planowana moc max 300 i jakieś 370NMstandardowo - nie ma aut doskonałych przy zakupie w 99%
-
dlatego kupilem tansza wersję ale bezwypadkowa z dobrym motorem w której ogarniam szczególy , wszystkie oleje , paski , klocki itp. Teraz miałem problem zgadkę. Nie odbijały mi przednie hamulce , nie dało się jeździć autem. Zainstaowalem kupe czasu i kasy a nadal problem ten sam. Okazalo sie ze czujnik stopu sie zaciał i nie odbijał pedału hamulca dosłownie o 2-3mm!! Ehh , ale auto już jeździ i podaje kozacko. Jest chyba nawet za szybkie
edit
poliftowa 330 to bardzo fajne autko , osiągi super , duże hamulce itp. ALe za ładna sztukę trzeba napłacić worek kasy. No i ten brak szpery ;( A sanki i cała reszta z m3 to koszt 5tyś pln
-
Autko pierwsza klasa, pod względem silnika jak i wyglądu...w moje gusta pasowałby kolor granatowy perłowy, ale czarny też ok
Jest chyba nawet za szybkie
A jeśli za szybki to chętnie przyjmę jako darowiznę
Obawiam się, że Swift zejdzie niedługo całkiem na drugi plan albo całkowicie "ze sceny"...
-
swift nadal jezdzi. Ostatnio podjalem trasę 515km w jedna stronę bez przystanku. Z skrzynią którą wyje i z półosią ktora 150km od domu zaczeła się wypinać z podpory i cale auto drgało tak że nawigacja odklejała się z szyby.. Pomagało skręcenie na maxa kołami w lewo i w prawo więc domyślacie co sie działo przy autostradowych prędkościach jak zaczęło trząchać
Obecnie pod opiekę wziałem subaru impreze WRC S12 . tworzy się idealna i jedyna w Polsce kopia takiego auta. Zajmuje się stroną lakierniczą tej furki od środka , spodu itp
subaru
evo x
-
Czarnuch
a tak powinnien wyglądać spód każdego swifta! Trochę się narobiłem ale lancerek polata jeszcze trochę ( do pierwszego powaznego dzwona :))
-
Czemu on jest taki zmięty pod spodem?
-
chyba jeszcze nie wyrosłem z swiftów dlatego zakupiłem sobie nową zabaweczkę
Niedługo mały film , bo będzie to trochę inne auto niż wszystkie
-
, bo będzie to trochę inne auto niż wszystkie
przypomnijcie mi kto go robił ?
-
No w sumie co tu można zmienić..., zrobić rwd
-
mówisz masz
-
przypomnijcie mi
kto go robił ?Nds
-
tym razem na mokrym placu.
-
-
Co to za felgi? Szerokosc, ET?
-
przód to szeroka stal z oryginalnych 13nastek , 13x8J ET 40 czy tam 35..
Tył to akcesoryjne felgi na rynek usa\japonia 14x5,5J ET 40
-
nowy nabytek
-
nie , tamto auto mialo już 3 włascicieli po naszym lakierniku... To taka rajdóweczka , z klatka
-
A ma tą przypadłość co mówiłem czy to kłamstwo było ?