[moje auto] Suzuki Swift MK V 1.0 GLX 2002
-
Pfff, alu poprawiają wygląd auta i każdy gadżet do auta to nie jest pierdoła, tylko rzecz pierwszej potrzeby Natomiast PS już jest
-
Wczoraj i w niedzielę odbyłem pierwsze, typowo zimowe jazdy trzeba jeździć powolutku i ostrożnie, a przede wszystkim uważać na innych
Fajnie się zawraca w miejscu na ośnieżonych i zlodowaconych drogach osiedlowych bawiłem się w jeżdżenie bokiem ale to tylko przy małych prędkościach, co by nie przesadzićEDIT: foto z niedzieli tak pewnie wyglądało każde autko w Polsce które stało trochę na dworze
-
Widze, że musiałeś odśnieżyć troche przodu co by sie upewnić czy to na pewno Twoje auto
-
Fajnie macie, ja tez bym chcial snieg w Szczecinie A u nas ani platka.
-
Fajnie macie, ja
tez bym chcial snieg w Szczecinie A u nas ani platka.Wbijaj na śląsk
-
Fajnie macie, ja
tez bym chcial snieg w Szczecinie A u nas ani platka.w szczecinie nie ma a w gdańsku jest, hmm dziwna ta polska
-
Widze, że musiałeś
odśnieżyć troche przodu co by sie upewnić czy to na pewno Twoje autoChciałem pokazać jak wiela śniegu na bryczce Ciekawe jak to wytrzyma aku
-
Fajnie macie, ja
tez bym chcial snieg w Szczecinie A u nas ani platka.Łódź od wczoraj nic nie odśnieżona, główne ulice miasta zakorkowane niemalże 24h bo tiry stojące w poprzeg je blokują, jest masakra jakaś, wczoraj i dzisiaj przez całą łódź można bez problem jechać na łańcuchach, nie chciałbyś tak
-
Łódź od wczoraj nic
nie odśnieżona, główne ulice miasta zakorkowane niemalże 24h bo tiry stojące w
poprzeg je blokują, jest masakra jakaś, wczoraj i dzisiaj przez całą łódź można bez
problem jechać na łańcuchach, nie chciałbyś takw łodzi zawsze 2 dni po tym jak śnieg przestanie padać dopiero zaczynają
ale juz kończmy OT -
ale juz kończmy OT
przynajmniej się coś dzieje w temacie
-
Kurde muszę chyba jakąś tekturkę włożyć kajś, bo auto mi się mega wolno nagrzewa (wiem, wiem, taka jest temperatura), a jak włączyłem ogrzewanie na max temp. i max nawiew to w ogóle nie było szans by wskazówka drgnęła całe ciepło idzie do kabiny
-
Kurde muszę chyba
jakąś tekturkę włożyć kajś, bo auto mi się mega wolno nagrzewa (wiem, wiem, taka
jest temperatura), a jak włączyłem ogrzewanie na max temp. i max nawiew to w ogóle
nie było szans by wskazówka drgnęła całe ciepło idzie do kabinytektura nic Ci nie da, to nie jest auto z czasów PRL
-
a wg mnie tektura coś tam da. silnik i tak jest chłodzony już zimnym powietrzem. z obiegu chłodnicy leci mocno schłodzona ciecz (aż za bardzo spełnia swoją powinność). więc silnik traci szybko na temperaturze...
mamy 2 wyjscia:
*albo zasłaniamy część chłodnicy
*albo zasłaniamy silnika jak szybko silnik temp traci ? zgaś go jak rozgrzales, i po 5 min zapal. znacząco szybko temp spada.
-
a wg mnie tektura
coś tam da. silnik i tak jest chłodzony już zimnym powietrzem. z obiegu chłodnicy
leci mocno schłodzona ciecz (aż za bardzo spełnia swoją powinność). więc silnik
traci szybko na temperaturze...Jak masz sprawny termostat to Ci ta zimna ciecz lecieć do silnika nie będzie... Więc lepiej sprawdź termostat zamiast kombinować z tekturką
-
tektura nic Ci nie
da, to nie jest auto z czasów PRLbladzisz
jesli mu przypadkiem termostat padl - a nie jest to zadka usterka
to tekturka na 2/3 chlodnicy pomoze bardzo
-
Może zapytam inaczej ...
Czy jak w swoich Swiftach dajecie ogrzewanie na maxa to też wskazówka nie potrafi się podnieść ? jak wyłącze grzanie to leci momentalnie do góry
jakie macie doświadczenia? -
Jak masz sprawny
termostat to Ci ta zimna ciecz lecieć do silnika nie będzie... Więc lepiej sprawdź
termostat zamiast kombinować z tekturkądokładnie, mój grzeje ładnie bez żadnych osłon
-
Może zapytam
inaczej ...
Czy jak w swoich
Swiftach dajecie ogrzewanie na maxa to też wskazówka nie potrafi się podnieść ? jak
wyłącze grzanie to leci momentalnie do góry
jakie macie
doświadczenia?moj tak samo. nawet grzeje, troche wolniej sie nagrzewa, ale jednak grzeje i wskazówka się podnosi. więc jak ktos wczesniej napisał, może masz problem z termostatem ?
-
Miałem identyczne objawy jak sypnał mi sie czujnik temp. Właczone grzanie, wskazówka leży, w kabinie lodownia, wyłaczone grzanie, wskazówka momentalnie sie podnosiła do normalnej skali, w kabinie lodownia
-
bladzisz
jesli mu
przypadkiem termostat padl - a nie jest to zadka usterkawiesz, ja zakładam że ma sprawne auto, więc to nie gaźnik, co by to pomogło