[moje auto] Suzuki Swift MK V 1.0 GLX 2002
-
Hah! I oto jest
Zuzanna z mniejszym silniczkiem ale młoda bo 2002 i ładnymi kolorkami od pierwszego właściciela i garażowana, bezwypadkowa raczej też
a więc zaczynajmy
wyposażenie:- elektryczne szyby przód
- elektryczne lusterka
- centralny zamek (bez pilota )
- poduszka powietrzna kierowcy
- poduszka powietrzna pasażera
i to by było na tyle
aktualnie założone letnie oponki
komplet zimówek GRATIS
i to by było na tyle mechanikiem nie jestem więc raczej będę dążył do stanu fabrycznego. Gdzieniegdzie trzeba będzie porobić małe zaprawki ale tak to trzyma się nieźle. Z rzeczy które są do roboty to na pewno wykminić ocb z płynem chłodniczym bo go nie ma nic a nie dawno koleś wymieniał (może cieknie chłodnica) i zobaczyć co powoduje lekkie ściąganie w prawo podczas jazdy
Za niedługo nowe fotki dziś robiłem na szybko przy garażu bo się rozlało z nieba
-
Niezłe autko,młodsze od mojego o 2 lata,a nowy wygląd przodu jest bardziej nowoczesny.
No i te zaślepione wejścia na halogeny,można chyba wstawić od nowego swifta. -
Hah! I oto jest
hmm czy ja to autko widuje pod ecophon-em ?
-
Mogłeś widywać ale w okolicach Mikołowa na Śląsku
Ogólnie widzę, że jak zaznaczyłem, że z autem nie będzie działo się nic ciekawego to temat umiera a spostrzeżenia po dwóch dniach i 60 km są takie:
- hamowanie za-je-bis-te w ogóle nie blokują się koła a ABSu nie posiadam
- nie podoba mi się ten gumolit/guma w bagażniku i z tejże okazji chyba będę musiał wymierzyć podłogę bagażnika + tyły tylnych siedzisk (no bo to w jednym kawałku jest jak wiecie) i zrobić sobie zamiast tego wykładzinkę jak w każdym aucie
-
- nie podoba mi się
ten gumolit/guma w bagażniku i z tejże okazji chyba będę musiał wymierzyć podłogę
bagażnika + tyły tylnych siedzisk (no bo to w jednym kawałku jest jak wiecie) i
zrobić sobie zamiast tego wykładzinkę jak w każdym aucie
Kup sobie takie fajne plastikowe korytko - matę do bagażnika z motoallegro
- nie podoba mi się
-
Kup sobie takie
fajne plastikowe korytko - matę do bagażnika z motoallegroŻe na przykład coś takiego ? klik
A mój pomysł się nie podoba? -
A mój pomysł się
nie podoba?Zamiast kombinować kup sobie z wykładzinę z GTi,bodajże GS chyba też miały już tego miśka w bagażniku
-
Niezłe
autko,młodsze od mojego o 2 lata,a nowy wygląd przodu jest bardziej nowoczesny.
No i te zaślepione
wejścia na halogeny,można chyba wstawić od nowego swifta.Chyba na kleju
Zamiast tworzyć dzikie teorie to przynajmniej porównałbyś zdjęcia halogenów od MKV i MKVI.
Na technicznym jest kilka wątków o tym zagadnieniu również.
Druga sprawa, MKIV różni się do MKV grillem i właśnie kształtem halogenów, więc za bardzo nowoczesnością to nie pachnie, drobna kosmetyka i tyle.
Grilla i dolny zderzak zawsze możesz od MKV założyć -
A swoją drogą gdzie zakupić halogeny przeciwmgielne do mojego świstaka?
WESEMy kupić? Czy polecacie co innego? No i skąd wytrzasnąć ładny włącznik tychże świateł -
A swoją drogą gdzie
zakupić halogeny przeciwmgielne do mojego świstaka?
WESEMy kupić? Czy
polecacie co innego? No i skąd wytrzasnąć ładny włącznik tychże światełWszystkie informacje włącznie ze zdjęciami masz na technicznym.
-
Wszystkie
informacje włącznie ze zdjęciami masz na technicznym.ale po co szukać ...
-
Przepraszam Was ale to taki odruch bezwarunkowy Na temat wszystkiego szukałem a tu widzicie
Wybaczcie -
I posty wypożyczone (i nie oddane :chaja: ) przez m@rka
przeciwmgielne już dotarły
przycisk też jest, teraz tylko przekaźnik i nic tylko montować
No i jest
Przycisk z wersji MK3 jak się okazałoWięc tak dziury wycięte użyty sprzęt to nóż do tapet potocznie zwany skalpelem i ... zapalniczka podgrzewałem ostrze a następnie ciąłem jak w maśle.
Na razie tylko fotki dziur z założonymi już obwódkami które były w zestawie z WESEMami
później je zdemontuje i wrzucę fotki jak to wyszło bez nich
a tymczasem ...
-
-
Zdjęcie wtyczek trochę nie ostre niestety
Po lewej WESEMowskie, po prawej oryginały (jakby ktoś chciał to pewno wepchałbym do gniazd)Nanbu dziękuję za przekaźnik
A halogeny trafią na miejsce jak zaizoluje taśmą przewody przy nowych wtyczkach i jak uda mi się je wepchnąć do gniazdek bo na razie jest z tym problem
-
Przycisk z wersji
MK3 jak się okazałopasowała kostka ?
-
świeci? świeci pasowała
-
świeci? świeci
pasowałaja się serio pytam ... bo z tego co pisali koledzy kiedyś to z Mk III do MK IV nie pasuje kostka ... chce to potwierdzić, bądź obalić
-
ja się serio pytam
... bo z tego co pisali koledzy kiedyś to z Mk III do MK IV nie pasuje kostka ...
chce to potwierdzić, bądź obalićNie pasuje od podwójnego włącznika i Blade sprostował, że to od MKII był włącznik.
Włącznik montowany pod zegarami. -
Prawie gotowe