[moje auto] Subaru Justy mk2
-
oj bo M@rek się
wnerwi za takie pisanie
środkowy znając
życie tak samo masz przelotowy
Jedyny sposób na
to, to wydech zrobiony na środkowym komorowym, lub zmiana końcowego na komorowy.
Jest jeszcze opcja
na 2 środkowych ... ale u nas nie ma na to miejsca ...da sie 2 srodkowe zalozyc
-
A co do wydechu to
kumpel ma cały z nierdzewki do gti 2.5" tyle że mi niestety nie podejdzie... Barana
też ma zejefajnego do niego ale raczej franca nie sprzedaza duzio, 2 cale to jest max
-
da sie 2 srodkowe
zalozycno tak, ale hak masz na utrzymanie jednego
za duzio, 2 cale to
jest maxtrue
2,5 to ładuje się do boosted -
2,5 to ładuje się
do boostedhmmm ale kolega dawcy coś piszę że ten wydech ma za kolektor barana, czyli pod turbinke chyba tak ?
no chyba że się mylę -
to ze baran, to nie znaczy ze pod turbinke...
-
to ze baran, to nie
znaczy ze pod turbinke...no dobra Michałku niech i Ci będzie
-
Miejsce jest pod dodatkowy tłumik bo tam koło wału się i ze trze puszki zmieszczą. Tylko czy gra warta świeczki?
-
Bo ja wiem czy za dużo? Silnik to dłubana H-grupa, dolot na 4 kominach i przepustnicach, sekwencja sterowana dużym power boxem z mapami pisanymi pod 140KM (shamowane 136KM). Teraz jest 186KM i 3.25".
-
Ano nie znaczy toteż turbo nie ma (póki co) ale dmuchawka na stanie jest jakby co ale co do niej mam inne plany
-
Dziś dotarł BLOS, wszystko prawie zamontowane ale jeszcze nie podłączone niestety bo nie mogę dopasować żadnej rury gumowej na ten gaźnik. Musi mieć 70mm wewnątrz a rura w dolocie gti jest mniejsza... I dupa. Z jednej strony mi się udało nałożyć ale z drugiej jest klops. Macie jakieś pomysły skąd dorwać jakąś redukcję pod to?
-
Dziś dotarł BLOS,
wszystko prawie zamontowane ale jeszcze nie podłączone niestety bo nie mogę
dopasować żadnej rury gumowej na ten gaźnik.to jest LPG ?
-
Ano elpegie bo teraz wpieprza ponad 11l/100km wachy a to bez stałego dochodu jest ciężkie do utrzymania.
-
normalnie same niespodzianki
-
Ano elpegie bo
teraz wpieprza ponad 11l/100km wachy a to bez stałego dochodu jest ciężkie do
utrzymania.to nie wiem na co było wkładać te 1.3 16V DOHC
ale co kto lubi
Też nie mam stałego dochodu ... ale daje radę -
Też nie mam stałego
dochodu ... ale daje radęi jeździsz tylko od święta
-
i jeździsz tylko od
świętanie moja wina, że mam transport na uczelnię pod nosem i z niej tak samo
Zresztą dzięki temu kasa idzie w auto
Co by nie mówić, też zalewam go jak zostanie ( a zostaje prawie zawsze ) -
moim zdaniem szkoda gazować taki samochodzik bo to nie byle jaki!!! ja nie będę gazował...jestem przeciwnikiem bomb w samochodzie pozdrawiam
-
A ja nie jestem przeciwnikiem, bynajmniej BLOSa dobrze wystrojony bije na łeb na szyję każdą sekwencję przekrój jest o około 7-8mm2 mniejszy niż przepustnicy więc na mocy wiele nie straci. Poprzednio miałem mieszalnikową w 8V i na 24l gazu robił 250km tak więc praktycznie jeździłem za darmo. Z tym że nie jeździło to za szybko ze względu na praktyczną wadę tego typu instalacji- mały przekrój zwężki.
Poza tym jeżdżąc na uczelnię robię po 70km dziennie co szybko by mnie puściło z torbami. Kolejna sprawa to fakt że za 50zł mam pełny zbiornik gazu i nie muszę się zastanawiać czy mogę spotkać się z dziewczyną czy może lepiej zatankować a przy gazie mam i jedno i drugie i nikt zazdrosny nie jest
Jeśli będę chciał pośmigać Kocierz albo Salmopol to wystarczy mi przełączyć na benzynę i można grzać Najważniejsze co by nie jeździć cały czas na gazie i raz czy dwa razy na tydz. trochę go przepalić na benie.
-
MKV lata na BLOSie i jakoś z silnikiem mu się nic nie dzieje, (przynajmniej na forum nie pisal ;])
Ważne żeby był dobrze wystrojony i można normalnie śmigać -