[moje auto] Subaru Justy mk2
-
caly czas myslalem ze to 3d : D
niezly sleeper ;D -
caly czas myslalem
ze to 3d : D
niezly sleeper ;Dja tez myslalem ze to 3d
-
caly czas myslalem
niezly sleeper ;Dniezłe zdziwko prawda
-
Hehe i o to mi przede wszystkim chodzi maluch który stoi mi w garażu ma podobne osiągi jak Justy ale on już zdradza po sobie że jakiś podejrzany motor tam siedzi a ten z gti mruczy cicho jak kotek rzecz jasna na wolnych przy wyższych obrotach sie drze jak stare gacie bo jak robiłem wydech to się okazało że katalizatora już dawno nie ma a końcowy tłumik pustak własnej konstrukcji który jest dobrze wyciszony i nie powoduje bólu głowy dla ludzi w środku
-
caly czas myslalem
niezly sleeper ;Dktoś się nieźle natnie na światłach
-
zwłaszcza w zimę ; D
-
W deszczu tez bedzie niezly przecinak
Fajna sprawa, ciekawe tylko jakie sa straty na napedzie i ile to wazy wiecej niz oska...
-
tylko ta nieszczesna wiskoza...
żeby naped szedł 40:60 przód:tył byłoby wypas ; D -
Z wisko można coś jeszcze pokombinować z olejem na przykład auto waży 900kg wg dowodu czyli 100kg więcej niż GTi ale jeśli chodzi o prowadzenie to jest dużo lepiej np przy starcie bo trzeba się postarać żeby zgubił trakcje na wszystkich kołach
Dziś walczę z elektrycznymi szybami. Niby wszystko pasuje ale gdzieś mi coś wadzi bo strasznie męczy silnik przy opuszczaniu i tym bardziej przy podnoszeniu... Mam nadzieję że znajdę przyczynę jestem dobrej myśli bo podejrzewam prowadzenie szyby a to nie powinno być przeszkodą. W najgorszym wypadku trzeba będzie ciąć drzwi czego wolałbym uniknąć...
-
Dziś walczę z
elektrycznymi szybami.przód ? czy przekładka tyłu ?
-
Przednie przekładam z GTi. Z tyłu nie potrzebuje bo tam nie siedzę Już wszystko pasuje, trochę ciężko w prowadnicach się szyba porusza ale się wyrobi, zresztą posmarowałem je smarem miedziowym. A tak z innej beczki to mam problem gdzie umieścić włączniki... Z estetycznego punktu widzenia najlepszym miejscem jest podłokietnik kierowcy ale jak nazwa wskazuje byłby wtedy pod łokciem i włączać by można było tylko prawą ręką czyli średnio wygodnie. Ale innej opcji nie widzę. Pasażer nie musi mieć włącznika toteż mieć go nie będzie.
-
Przednie przekładam
z GTi. Z tyłu nie potrzebuje bo tam nie siedzę Już wszystko pasuje, trochę
ciężko w prowadnicach się szyba porusza ale się wyrobi, zresztą posmarowałem je
smarem miedziowym.to żeś zrobił silikonem w sprayu trzeba było to zrobić
Żadnym miedziakiem ... on jest do czego innego
Też tak myślałem kiedyś, że tam nie siedzę, ale elektryczne są dużo wygodniejszeA tak z innej beczki to mam problem gdzie umieścić włączniki... Z
estetycznego punktu widzenia najlepszym miejscem jest podłokietnik kierowcy ale jak
nazwa wskazuje byłby wtedy pod łokciem i włączać by można było tylko prawą ręką
czyli średnio wygodnie. Ale innej opcji nie widzę. Pasażer nie musi mieć włącznika
toteż mieć go nie będzie.tak ma Mk IV - w tylnej części obudowy lewarka od ręcznego.
Możesz jeszcze spróbować zapożyczyć sobie przełączniki od GTi i porzeźbić w drzwiach z półeczką, na nie
Bo boczki pewnie pasowały by z sedana ... ale wtedy byś miał za dużą dziurę po lewej, bo tam masz przełącznik na 4 szyby. -
ew dopasować przełączniki z Baleno http://allegro.pl/item1147717542_suzuki_baleno_96r_sedan_przelacznik_szyby.html
-
Coś tam zawsze da. Na pewno lepsze to niż jakby poruszały się na sucho. Miedziowy był w sprayu więc dosyć rzadki to go nie widać prawie, a silikonem posmaruje prowadnice w ramce drzwi. Zresztą spytam jeszcze w jakimś motoryzacyjnym, może jest jakiś cudowny środek czy sposób na to
Przełączniki dam pod łokieć, mało wygodne, ale myślę że skuteczne ten z Baleno całkiem do mnie nie przemawia bo lipnie wygląda jak dla mnie
-
Coś tam zawsze da.
Na pewno lepsze to niż jakby poruszały się na sucho. Miedziowy był w sprayu więc
dosyć rzadki to go nie widać prawie, a silikonem posmaruje prowadnice w ramce drzwi.
Zresztą spytam jeszcze w jakimś motoryzacyjnym, może jest jakiś cudowny środek czy
sposób na tosilikon, wiem, bo smarowałem nim i do tej pory jest ok, a robiłem to już trochę czasu ... przeżyło jesień, zimę, wiosnę i nadal wszystko jest ok
Przełączniki dam
pod łokieć, mało wygodne, ale myślę że skutecznepod lewy czy prawy
-
-
Dziś znów odwiedziłem znajomy szrot i tym sposobem w moje ręce wpadły dwie przepustnice z nissanów- fi 45mm i 50mm. Ta druga pasuje idealnie, rozstaw 4x60mm, TPS także podchodzi bez przeszkód. Trzeba wywalić tylko jedno cięgno od linki (swoją drogą zastanawia mnie po co w ogóle dali dwa?) ale to nie problem. Ważne że nie trzeba będzie rzeźbić tej z GTi a rozwierci się tylko przepływkę.
Ps: szyby już działają. Problemem okazała się wtyczka która robiła mi dziurę w obwodzie.
-
hehe no ciekawie wyszedł ten przełącznik od szyb, tylko czy nie jest on teraz za daleko pod łokciem ?
W sumie to mógłbyś przesunąć cały ten podłokietnik do przodu, wsadzić kieszeń z R19 i do tego nową tapicerkę i będzie miodzioCo do przepustnicy to jesteś pewien że będzie pasować na 100% ?
Z tego co pamiętam Przemas kupował też taką i był później z czymś tam problem. -
Jak już pisałem rozstaw śrub pasuje pod ten w kolektorze. TPS również jest niemal identyczny. Podłączenie linki to już kosmetyka a pewno też będzie P&P. Co innego może nie pasować ?
-
Jak już pisałem
rozstaw śrub pasuje pod ten w kolektorze. TPS również jest niemal identyczny.
Podłączenie linki to już kosmetyka a pewno też będzie P&P. Co innego może nie
pasować ?Jak już złożysz do kupy to daj znać jak efekty i ile problemów było.