[moje auto] Subaru Justy mk2
-
to ze baran, to nie znaczy ze pod turbinke...
-
to ze baran, to nie
znaczy ze pod turbinke...no dobra Michałku niech i Ci będzie
-
Miejsce jest pod dodatkowy tłumik bo tam koło wału się i ze trze puszki zmieszczą. Tylko czy gra warta świeczki?
-
Bo ja wiem czy za dużo? Silnik to dłubana H-grupa, dolot na 4 kominach i przepustnicach, sekwencja sterowana dużym power boxem z mapami pisanymi pod 140KM (shamowane 136KM). Teraz jest 186KM i 3.25".
-
Ano nie znaczy toteż turbo nie ma (póki co) ale dmuchawka na stanie jest jakby co ale co do niej mam inne plany
-
Dziś dotarł BLOS, wszystko prawie zamontowane ale jeszcze nie podłączone niestety bo nie mogę dopasować żadnej rury gumowej na ten gaźnik. Musi mieć 70mm wewnątrz a rura w dolocie gti jest mniejsza... I dupa. Z jednej strony mi się udało nałożyć ale z drugiej jest klops. Macie jakieś pomysły skąd dorwać jakąś redukcję pod to?
-
Dziś dotarł BLOS,
wszystko prawie zamontowane ale jeszcze nie podłączone niestety bo nie mogę
dopasować żadnej rury gumowej na ten gaźnik.to jest LPG ?
-
Ano elpegie bo teraz wpieprza ponad 11l/100km wachy a to bez stałego dochodu jest ciężkie do utrzymania.
-
normalnie same niespodzianki
-
Ano elpegie bo
teraz wpieprza ponad 11l/100km wachy a to bez stałego dochodu jest ciężkie do
utrzymania.to nie wiem na co było wkładać te 1.3 16V DOHC
ale co kto lubi
Też nie mam stałego dochodu ... ale daje radę -
Też nie mam stałego
dochodu ... ale daje radęi jeździsz tylko od święta
-
i jeździsz tylko od
świętanie moja wina, że mam transport na uczelnię pod nosem i z niej tak samo
Zresztą dzięki temu kasa idzie w auto
Co by nie mówić, też zalewam go jak zostanie ( a zostaje prawie zawsze ) -
moim zdaniem szkoda gazować taki samochodzik bo to nie byle jaki!!! ja nie będę gazował...jestem przeciwnikiem bomb w samochodzie pozdrawiam
-
A ja nie jestem przeciwnikiem, bynajmniej BLOSa dobrze wystrojony bije na łeb na szyję każdą sekwencję przekrój jest o około 7-8mm2 mniejszy niż przepustnicy więc na mocy wiele nie straci. Poprzednio miałem mieszalnikową w 8V i na 24l gazu robił 250km tak więc praktycznie jeździłem za darmo. Z tym że nie jeździło to za szybko ze względu na praktyczną wadę tego typu instalacji- mały przekrój zwężki.
Poza tym jeżdżąc na uczelnię robię po 70km dziennie co szybko by mnie puściło z torbami. Kolejna sprawa to fakt że za 50zł mam pełny zbiornik gazu i nie muszę się zastanawiać czy mogę spotkać się z dziewczyną czy może lepiej zatankować a przy gazie mam i jedno i drugie i nikt zazdrosny nie jest
Jeśli będę chciał pośmigać Kocierz albo Salmopol to wystarczy mi przełączyć na benzynę i można grzać Najważniejsze co by nie jeździć cały czas na gazie i raz czy dwa razy na tydz. trochę go przepalić na benie.
-
MKV lata na BLOSie i jakoś z silnikiem mu się nic nie dzieje, (przynajmniej na forum nie pisal ;])
Ważne żeby był dobrze wystrojony i można normalnie śmigać -
-
Niezły ten drugi silnik :totalszok: może napiszesz coś więcej o nim?
-
no no ciekawy silniczek ten drugi
ITB widze ze ma, lekkie koło pasowe i pewnie zamachowe
Ciekawi mnie ta kopułka palca, od czego ona ?
aha ten silnik czasem nie pochodzi z gtika tego kolegi co miał w swoim świstaku zielony jaskrawy lakier, poszerzane nadkola, klatke itd. i się roztrzaskał na jakims kajtku.
Tylko, że nicka nie pamiętam, chyba dbrobyr czy jakoś tak miał. -
aha ten silnik
czasem nie pochodzi z gtika tego kolegi co miał w swoim świstaku zielony jaskrawy
lakier, poszerzane nadkola, klatke itd. i się roztrzaskał na jakims kajtku.Chyba dobrze kojarzysz
-
Nie na kajtku, tylko na wyscigach gorskich